Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 lip 2021 1:30:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1226
Lokalizacja: Wrocław
hejka
mam zasilacz CAMELEON ZM48V6A-300B 48V 6A, do niego podłączone 4 radiolinie, w sumie jakieś 180W ciągnie, Zasilacz ma moc 300W, jak podłączam do tego jeszcze jedną radiolinie jakieś 35W to zasilacz pokazuje że jest przeciążony (żółta dioda LED OCP świeci się, czyli jakby zasilacz został przeciążony) i odcina mi zasilanie na wszystkich radioliniach.
Czy zasilacz jest uszkodzony czy co, przecież mam jeszcze zapas.... :sciana:

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: śr, 28 lip 2021 10:04:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4207
Lokalizacja: Kraków
ans01 pisze:
hejka
mam zasilacz CAMELEON ZM48V6A-300B 48V 6A, do niego podłączone 4 radiolinie, w sumie jakieś 180W ciągnie, Zasilacz ma moc 300W, jak podłączam do tego jeszcze jedną radiolinie jakieś 35W to zasilacz pokazuje że jest przeciążony (żółta dioda LED OCP świeci się, czyli jakby zasilacz został przeciążony) i odcina mi zasilanie na wszystkich radioliniach.
Czy zasilacz jest uszkodzony czy co, przecież mam jeszcze zapas.... :sciana:


jesteś całkowicie przekonany że on ma 300W a nie 300VA ?

zmierz napięcie i prąd na wyjściu jaki jest aktualny


Na górę
Post: śr, 28 lip 2021 12:53:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1226
Lokalizacja: Wrocław
według specyfikacji ten zasilacz dźwiga 300W

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: ndz, 08 sie 2021 17:06:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1472
Weź pod uwagę jeszcze potrzeby prądu do ładowania baterii w tym bilansie.


Na górę
Post: sob, 11 wrz 2021 14:34:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16707
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jeśli świeci Ci się OCP to masz problem z temperaturą lub radiole faktycznie zżerają więcej pradu. Sprawdź miernikiem cęgowym DC jaki masz pobór prądu.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 28 paź 2021 4:03:39

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl