Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 17 maja 2020 12:17:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 330
Lokalizacja: północ
Mam AF5X. Odległość 3,9km, anteny ubiquiti dish 23dB slant 45, szer kanału 50Mhz, duty 75% linkują się na 290..330Mbs (6..8x) / 82Mbs (6..8x). Transfer dochodzi do 300Mbs. Pracuje ok. Nie narzekam. Czym zastąpić ten link aby zwiększyć przepustowość na przyszłość ? AF5HD ?


Na górę
Post: ndz, 17 maja 2020 13:22:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2079
Lokalizacja: Kłaj
NEC iPasolink w XPIC-u.

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: ndz, 17 maja 2020 20:46:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 949
Piotr AF24 spokojnie z zapasem wystraczy..


Na górę
Post: pn, 18 maja 2020 10:38:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 350
Jak masz dostępne pasmo to najwygodniejszy wydaje się AF5XHD, tylko podmiana radia i zwiększenie szerokości kanału.


Na górę
Post: pn, 18 maja 2020 17:58:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2289
BartoszKa pisze:
Jak masz dostępne pasmo to najwygodniejszy wydaje się AF5XHD, tylko podmiana radia i zwiększenie szerokości kanału.

I nic to ci nie da.


Na górę
Post: pn, 18 maja 2020 20:40:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2952
Lokalizacja: Wrocław
zuhjk pisze:
BartoszKa pisze:
Jak masz dostępne pasmo to najwygodniejszy wydaje się AF5XHD, tylko podmiana radia i zwiększenie szerokości kanału.

I nic to ci nie da.


+1


Na górę
Post: wt, 19 maja 2020 11:24:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 01 lip 2013 12:58:47
Posty: 60
Wyższa modulacja sprawdzi się tylko wtedy, jak na obecnej działa to bezproblemowo.
Jeżeli np na 1024QAM zapina się bardzo rzadko, to zmiana radia na modulację 4096QAM nic nie da.
Tak samo z szerokością kanału, w tej chwili AF5x ma max 50Mhz. To na istniejącym radiu trzeba sprawdzić, zmieniając kanał, całe spektrum 100Mhz czy wydajność będzie ok. Jeżeli tak to zmiana na 100Mhz da rezultaty.


Na górę
Post: wt, 19 maja 2020 11:35:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2952
Lokalizacja: Wrocław
Albo dołożyć drugiego AF i zrobić link aggregation, tylko że max i tak będziesz miał te 300Mb/s (przepustowość jednego AF)


Na górę
Post: wt, 19 maja 2020 22:52:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 350
Rzeczywiście, nie spojrzałem jak spina się obecny link, dziękuję za poprawę...


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 21:36:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 330
Lokalizacja: północ
Jednak nie AF5XHD to co zamiast ?


Na górę
Post: wt, 26 maja 2020 9:50:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2952
Lokalizacja: Wrocław
Radiolinia


Na górę
Post: wt, 26 maja 2020 12:20:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 01 lip 2013 12:58:47
Posty: 60
Można powiesić Fibera 5.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 05 cze 2020 12:43:28

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl