Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 04 sty 2020 12:15:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 28 lis 2013 6:32:32
Posty: 6
Cześć,

Mam światłowód w mieszkaniu, i do niego podłączony jest Dasan H660GM, z niego idzie kabel UTP w którym mam internet i iptv. Szukam rozwiązania które umożliwi mi komfortowe korzystanie z internetu i telewizji, obecnie testowałem router Totolink A3002RU v2 skonfigurowałem na nim port LAN4 i podłączyłem do niego Arrisa - działa. Ale jest jeden kłopot w momencie pobierania danych czy robienia speedtestu zaczyna przycinać się telewizja. Internet to pakiet 300Mbit/s. W podwójnym gniazdku internetowym mam tylko 1 kabel utp... bez perspektywy na prucie ścian i dokładanie kolejnego.

Dlatego też potrzebuje sprawdzonego rozwiązania router/switch z igmp snoopingiem który będzie na tyle wydajny że pobieranie danych nie będzie powodowało przycięć telewizji. Ma ktoś może jakiś pomysł co do urządzeń?


Na górę
Post: sob, 04 sty 2020 12:35:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 628
Lokalizacja: Łódź
Bez problemu działa ten totolink tylko musisz snooping odpalić i odpowiedni priorytet na tv dać.

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Ostatnio zmieniony sob, 04 sty 2020 12:35:51 przez gavron, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: sob, 04 sty 2020 12:39:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 287
Co do switchy to d-link dgs-1105 lub 1108 w zależności ile portów potrzebujesz. Obsługują vlan igmp, porty 1G


Na górę
Post: sob, 04 sty 2020 14:18:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 28 lis 2013 6:32:32
Posty: 6
gavron pisze:
Bez problemu działa ten totolink tylko musisz snooping odpalić i odpowiedni priorytet na tv dać.

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


snooping jest włączony, przy testach priorytet miałem ustawiony w przypadku tv i internetu na 0. Jaki według Ciebie powinienem ustawić aby działało to dobrze?


Na górę
Post: sob, 04 sty 2020 15:07:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 658
TV na 4 lub 5, internet 0

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 05 sty 2020 1:32:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 628
Lokalizacja: Łódź
thekrzos pisze:
TV na 4 lub 5, internet 0

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 06 sie 2020 9:36:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl