Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: czw, 10 paź 2019 21:46:34 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 352
Czy podpuszczanie Ciebie do elaboratów też można zaliczyć do złośliwych działań konkurencji, dzięki czemu tracisz czas na forum, zamiast wziąć się do roboty? :D


Na górę
Post: czw, 10 paź 2019 22:16:50 
   Tytuł:
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 431
.


Ostatnio zmieniony pt, 20 gru 2019 12:06:52 przez marekm72, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Post: czw, 10 paź 2019 23:40:38 
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3178
Lokalizacja: Kraków
marekm72 pisze:
Przede wszystkim wykolejanie wątku na poboczne tematy, co może zniechęcać faktycznie zainteresowanych współpracą. Nie tylko tego wątku - kiedyś szukałem nowego pracownika na miejsce tego co postanowił wrócić do Wave skąd przyszedł, to też ktoś stamtąd musiał wykoleić wątek pytaniami o radio w samochodzie służbowym i ekspres do kawy w biurze, bo to podstawowe narzędzia pracy instalatora-serwisanta. Zamiast podpuszczać moglibyście np. zmienić tego AF5X na radiolinię. I nie, nie pomogą osłony antyzakłóceniowe bo centralnie w wiązce jest czujny klient który od razu zgłasza jak mu gorzej działa.

Wracając do tematu: przepłacam 2900+VAT za 300Mb radiolinią od T-Mobile - to nonsens, w normalniejszym miejscu za tę kasę mógłbym mieć 10Gb, wystarczy mi 1Gb. Jest interes do zrobienia - jak ktoś ma coś do zaoferowania, zapraszam do współpracy.


na ispforum dostałeś prosty przepis na zredukowanie tych opłat ale zamiast działać produkujesz epistoły na trzepaku ... nie szkoda Ci czasu i kasy?


Na górę
Post: pt, 11 paź 2019 0:39:18 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 352
marekm72 pisze:
Zamiast podpuszczać moglibyście np. zmienić tego AF5X na radiolinię.


Jeżeli to do mnie, to po raz n-ty powtarzam, nie jestem pracownikiem wave ani rzecznikiem ich interesów, jeżeli to nie do mnie, to nie wiem do kogo, bo nikt od nich na trzepaku nie pisze.


Na górę
Post: pt, 11 paź 2019 7:08:07 
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5495
BartoszKa pisze:
marekm72 pisze:
Zamiast podpuszczać moglibyście np. zmienić tego AF5X na radiolinię.


Jeżeli to do mnie, to po raz n-ty powtarzam, nie jestem pracownikiem wave ani rzecznikiem ich interesów, jeżeli to nie do mnie, to nie wiem do kogo, bo nikt od nich na trzepaku nie pisze.

Ja się zastanawiam 'na **uj się udzielasz' w takim razie. Skoro to ciebie niedotyczy bezpośrednio ani pośrednio. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie, i za każdym razem wyciągasz brudy z lokalnego podwórka, które ni jak się nie mają do tematu.. Jak sobie tak z dystansu czytam... jest to nieco denerwujące..


Na górę
Post: pt, 11 paź 2019 15:36:40 
   Tytuł:
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 431
.


Ostatnio zmieniony pt, 20 gru 2019 12:07:05 przez marekm72, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Post: pt, 11 paź 2019 19:28:09 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 352
krasnoludek pisze:
BartoszKa pisze:
marekm72 pisze:
Zamiast podpuszczać moglibyście np. zmienić tego AF5X na radiolinię.


Jeżeli to do mnie, to po raz n-ty powtarzam, nie jestem pracownikiem wave ani rzecznikiem ich interesów, jeżeli to nie do mnie, to nie wiem do kogo, bo nikt od nich na trzepaku nie pisze.

Ja się zastanawiam 'na **uj się udzielasz' w takim razie. Skoro to ciebie niedotyczy bezpośrednio ani pośrednio. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie, i za każdym razem wyciągasz brudy z lokalnego podwórka, które ni jak się nie mają do tematu.. Jak sobie tak z dystansu czytam... jest to nieco denerwujące..



Zabrałem głos w tym temacie jako pierwszy, przedstawiając dwie REALNE opcje, jak sądzisz, czy określnie "nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie" nie jest aby na wyrost?

Puszkin już nie w Wave Marku, to był ten człowiek, do którego jak zadzwoniłeś to zmieniał kanał i po sprawie. ;-)
A teraz jest kto inny i myślał że Cię nie zakłóca w Twojej licencjonowanej częstotliwości, no i się pomylił i ma teraz w związku z tym problemy, o czym pewnie wiesz.

Generalnie szukaj biurowców na Osowej, praktycznie w każdym jest jakiś operator ogólnopolski, tam weź włókno, dogadaj się z zarządcą budynku i zestaw radio. Ewentualnie określ budżet, ile chcesz wydać na łącze backupowe, może znajdzie się osoba która zrobi powyższe za Ciebie i coś jej skapnie za pośrednictwo.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2019 18:41:16 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 26 maja 2014 20:41:12
Posty: 69
Puszkin to ja, w wave już dawno nie pracuje, w konkurencji dla ctm też nie, wiec jestem otwarty na współpracę ;)


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2019 18:52:13 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 352
puszkin pisze:
Puszkin to ja, w wave już dawno nie pracuje, w konkurencji dla ctm też nie, wiec jestem otwarty na współpracę ;)


Synek, a Ty przypadkiem to piratem radyjowym nie jesteś? ;>


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2019 18:55:39 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 26 maja 2014 20:41:12
Posty: 69
Przekraczam moc 500W przyznana mi przez uke w wielu pasmach, w tym 2,4 i 5 GHz. ( Od 5650 do 5850 mogę grzać aż fider puchnie ). Poza tym sam aktywnie walczę z piractwem radiowym w pasmie 900 i 1800mhz, jak już pirace to w okolicach 100 i 500 MHz :)


Na górę
Post: pn, 14 paź 2019 7:38:22 
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5495
BartoszKa pisze:


Zabrałem głos w tym temacie jako pierwszy, przedstawiając dwie REALNE opcje, jak sądzisz, czy określnie "nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie" nie jest aby na wyrost?

Puszkin już nie w Wave Marku, to był ten człowiek, do którego jak zadzwoniłeś to zmieniał kanał i po sprawie. ;-)
A teraz jest kto inny i myślał że Cię nie zakłóca w Twojej licencjonowanej częstotliwości, no i się pomylił i ma teraz w związku z tym problemy, o czym pewnie wiesz.

Generalnie szukaj biurowców na Osowej, praktycznie w każdym jest jakiś operator ogólnopolski, tam weź włókno, dogadaj się z zarządcą budynku i zestaw radio. Ewentualnie określ budżet, ile chcesz wydać na łącze backupowe, może znajdzie się osoba która zrobi powyższe za Ciebie i coś jej skapnie za pośrednictwo.

No właśnie, i na tym pierwszym poście powinieneś poprzestać. Jak koledze nie pasuje, to na uj się rozwodzić 'a dlaczego' 'a to nie tak bo to twoja wina'... Nie chce to nie, wyraźnie napisał że szuka alternatywy.


Na górę
Post: czw, 14 lis 2019 0:10:20 
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 238
8( Co tu się... tutaj drama, a na wioskach, w tym w Baninie i wszędzie wkoło Miszewa dramat, nadal nie ma świateł choć wystarczy koparką rowy porobić bo chodników/dróg nie ma ;) Baaa, taka Volta robi studnie w nowym chodniku, wysyła przedstawiciela, ten pod pretekstem "niby podłączenia" zbiera dane osobowe dając złudzenie podłączenia i znikają.

To byłem ja, konsument tęskniący za UPC 300/300 w mieście ;)


Na górę
Post: czw, 19 gru 2019 15:16:25 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 26 maja 2014 20:41:12
Posty: 69
Blejdas pisze:
8( Co tu się... tutaj drama, a na wioskach, w tym w Baninie i wszędzie wkoło Miszewa dramat, nadal nie ma świateł choć wystarczy koparką rowy porobić bo chodników/dróg nie ma ;) Baaa, taka Volta robi studnie w nowym chodniku, wysyła przedstawiciela, ten pod pretekstem "niby podłączenia" zbiera dane osobowe dając złudzenie podłączenia i znikają.

To byłem ja, konsument tęskniący za UPC 300/300 w mieście ;)



A jak Wave ostatnio u Ciebie?


Na górę
Post: czw, 19 gru 2019 21:35:04 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 352
puszkin pisze:
Blejdas pisze:
8( Co tu się... tutaj drama, a na wioskach, w tym w Baninie i wszędzie wkoło Miszewa dramat, nadal nie ma świateł choć wystarczy koparką rowy porobić bo chodników/dróg nie ma ;) Baaa, taka Volta robi studnie w nowym chodniku, wysyła przedstawiciela, ten pod pretekstem "niby podłączenia" zbiera dane osobowe dając złudzenie podłączenia i znikają.

To byłem ja, konsument tęskniący za UPC 300/300 w mieście ;)



A jak Wave ostatnio u Ciebie?



A co to za offtop? Lepiej zaproponuj coś Amelii.


Na górę
Post: pt, 20 gru 2019 12:15:48 
   Tytuł:
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 431
Temat do zamknięcia.


Na górę
Post: sob, 09 maja 2020 1:24:03 
   Tytuł: Re:
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 26 maja 2014 20:41:12
Posty: 69
marekm72 pisze:
Temat do zamknięcia.


Tak najłatwiej.
w 2 godziny przy komputerze znalazłem sposób na zrobienie u Ciebie łacza - tanio, dobrze, legalnie, i od konkretnego dostawcy ( nie konkurencji ).

Potrząśnij sakiewką, grosza daj wiedźminowi, to Ci nawet wynegocjuje dobrą cenę i wtyczkę wetknę.


Na górę
Post: sob, 09 maja 2020 15:24:58 
   Tytuł: Re: .
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 431
Dziękuję, już sobie poradziłem, mam transmisję do EPIX Katowice spełniającą warunki.
Mogę rozważyć drugą dla odmiany Warszawa, ale nie wiem kto to ten wiedźmin któremu trzeba by dać grosza.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 09 lip 2020 16:06:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl