sp6huk pisze:
Sprawdź w wierszu polecenia [tracert]. Pierwszy adres powinien być adresem ONT ZTE, a drugi adresem urządzenia w sieci lokalnej.
Kurcze zapomniałem o tym

, bo mimo tego że problem występuje od około 2 miesięcy, to takiego czegoś się nie spodziewałem (na LTE przyzwyczajony jestem do innych standardów, w Plusie i po ponad 2 miechy miałem status aktywnej sesji, na Orange do miesiąca...). Mam adres, narazie działa ok, jak problem wystąpi to sprawdzę. Jedynie jestem mocno zdziwiony opóźnieniami do bramy... (połączenie ethernet/światłowód).
seb235 pisze:
Na tym urządzeniu pewnie możesz się logować aczkolwiek na konto User, sprawdź popularne możliwości a jak nie to skontaktuj się z dostawcą usługi. Sam korzystam z tego urządzenia i mam dostęp do panelu dla użytkownika gdzie podany jest min. czas trwania połączenia PPPoE.
Na domyślnych ustawieniach wszystko jest niedostępne, polityka tej firmy jest taka że o współpracy można zapomnieć. Jeżeli naprawią sami to ok, jeżeli nie-trzeba będzie z tym żyć.
seb235 pisze:
Co do samego urządzenia mam go już prawie 1,5r i nie jest najgorsze, czasami potrafi zaliczyć reboota aczkolwiek są to incydentalna przypadki. Co do samego urządzenia dostałem informację od mojego ISP iż faktycznie urządzenie jest podatne na poziom sygnału optycznego, jeżeli nastąpi jego gwałtowny spadek np w wyniku prac operatora na sieci - urządzenie reaguje restartem. Co do reszty nigdy nie miałem z nim żadnego problemu.
Problem reboot to nie jest-bo urządzenie byłoby niedostępne.