Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 13 sty 2019 13:19:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 10 mar 2016 20:51:42
Posty: 32
Czy ktoś stosuje takie połączenie ?
Ja posiadam mt 2011 z Rocket ale co jakiś czas pojawia się problem z zmianą prędkości portu ze 100 Mbit na 10 Mbit w szczególności z softem XM na rocket.
Ostatnio wymieniłem switch zyxel 100Mbit na 2011 bo potrzebowałem portów 1Gbit. Po 4 dniach pracy zmienił prędkość na 100 Mbit i to pomiędzy dwoma Mt gdzie zyxel mając 1 gbit port ( reszta 100) nigdy mi tego nie zrobił


Może polecicie coś sprawdzonego co prawidłowo działa z ubnt i ma podobną funkcjonalność do mt
Chodzi mi o filtry blokady itp


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: ndz, 13 sty 2019 14:43:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2133
Lokalizacja: Kraków
sawek pisze:
Czy ktoś stosuje takie połączenie ?
Ja posiadam mt 2011 z Rocket ale co jakiś czas pojawia się problem z zmianą prędkości portu ze 100 Mbit na 10 Mbit w szczególności z softem XM na rocket.
Ostatnio wymieniłem switch zyxel 100Mbit na 2011 bo potrzebowałem portów 1Gbit. Po 4 dniach pracy zmienił prędkość na 100 Mbit i to pomiędzy dwoma Mt gdzie zyxel mając 1 gbit port ( reszta 100) nigdy mi tego nie zrobił


Może polecicie coś sprawdzonego co prawidłowo działa z ubnt i ma podobną funkcjonalność do mt
Chodzi mi o filtry blokady itp


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


tplink i hp


Na górę
Post: ndz, 13 sty 2019 14:44:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 10 mar 2016 20:51:42
Posty: 32
Jakie modele ?


Na górę
Post: ndz, 13 sty 2019 14:54:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2133
Lokalizacja: Kraków
sawek pisze:
Jakie modele ?

tplink wszystkie pełne L2

hp 2524 i 26xx


Na górę
Post: ndz, 13 sty 2019 15:12:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 mar 2008 23:08:49
Posty: 94
sawek pisze:
Czy ktoś stosuje takie połączenie ?
Ja posiadam mt 2011 z Rocket ale co jakiś czas pojawia się problem z zmianą prędkości portu ze 100 Mbit na 10 Mbit w szczególności z softem XM na rocket.


Zapewne masz uszkodzone porty w UBNT. Klasyczny objaw. Zdejmij zabawki, napraw je i potem się baw w docelową konfigurację :-)


Na górę
Post: ndz, 13 sty 2019 15:19:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 10 mar 2016 20:51:42
Posty: 32
Na starych urządzeniach z XM pewnie masz racje.
Ja powiesiłem nowe rockety ac i na jednym
z 1 gb po 2 dniach jest 100Mb. Kabel nowy Netset odległość 30m utp bez zelu


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 18:57:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2263
Rj-tki?

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 19:21:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 10 mar 2016 20:51:42
Posty: 32
ludozerca pisze:
Rj-tki?

Stosuje do drutu z 3 zabkami


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 21:14:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2263
To i tak nie daje gwarancji ze wszystko bedzie ok. Przeraiałem masę różnych rj-tek i zaciskarek i nie ma zasady. Miałem takie co nawet miernik pokazywał wszystko ok a były błędy na porcie i przeskoki 1G na 100M

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 21:50:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 900
Ile ja sie kiedys nalatalem zanim sie zorientowalem, ze zaciskarka za 100 zl nie radzi sobie z metalowymi wtykami na drut......
CO ciekawe - te zielone chinskie po 6 zl zaciskaja OK ;-D


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 22:35:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2073
sawek pisze:
Na starych urządzeniach z XM pewnie masz racje.
Ja powiesiłem nowe rockety ac i na jednym
z 1 gb po 2 dniach jest 100Mb. Kabel nowy Netset odległość 30m utp bez zelu


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po prostu mt nienawidzi ubnt i odwrotnie :) Przykład
MikroTik RouterBOARD PowerBox Pro RB960PGS-PB plus airfiber 5 nie działa. Zasilać zasila ale transmisja nie idzie. Idzie za to z jakimś gigabitowym switchem poe
. :ups: Nie działa też z innymi poe rb960, sprawdzone na kilku
Inny
Mimosa B5, wybredne jak dziewica nic w zasadzie jej nie pasuje. Rozłącza się i zestawia na i Gbit. Nie cierpi mikrotików w każdej postaci. Na rb960 poe nie pracuje, tzn transmisja nie idzie. Chyba nie istnieje
switch co ją zadowoli w pełni :nie: W godzinę może walnąć 7 razy pinga w kosmos albo przez kilka dni jest w miarę spokój. :rotfl: Za tę cenę to zajewajne urządzenie radiowe tylko eth spaprane.
Rb960 + mt = pewne i stabilne działanie. Zwykła skrętka i działa :)


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 0:12:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 442
zuhjk pisze:
Mimosa B5, wybredne jak dziewica nic w zasadzie jej nie pasuje. Rozłącza się i zestawia na i Gbit. Nie cierpi mikrotików w każdej postaci. Na rb960 poe nie pracuje, tzn transmisja nie idzie. Chyba nie istnieje
switch co ją zadowoli w pełni :nie: W godzinę może walnąć 7 razy pinga w kosmos albo przez kilka dni jest w miarę spokój. :rotfl: Za tę cenę to zajewajne urządzenie radiowe tylko eth spaprane.
Rb960 + mt = pewne i stabilne działanie. Zwykła skrętka i działa :)


Jak Ty B5 próbujesz zasilić z rb960 24v to się nie dziw, że nie działa

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 0:40:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2133
Lokalizacja: Kraków
sabat pisze:
zuhjk pisze:
Mimosa B5, wybredne jak dziewica nic w zasadzie jej nie pasuje. Rozłącza się i zestawia na i Gbit. Nie cierpi mikrotików w każdej postaci. Na rb960 poe nie pracuje, tzn transmisja nie idzie. Chyba nie istnieje
switch co ją zadowoli w pełni :nie: W godzinę może walnąć 7 razy pinga w kosmos albo przez kilka dni jest w miarę spokój. :rotfl: Za tę cenę to zajewajne urządzenie radiowe tylko eth spaprane.
Rb960 + mt = pewne i stabilne działanie. Zwykła skrętka i działa :)


Jak Ty B5 próbujesz zasilić z rb960 24v to się nie dziw, że nie działa

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka



to powinno trafić do działu humor :)


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 0:47:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 442
hub_lan pisze:
]


to powinno trafić do działu humor :)


Fakt ;) zapomniałem że to cudo ma też af/at

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: atmel, Aznar i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 19 mar 2019 10:29:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl