Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 12 sty 2019 14:07:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5199
Zacznę od tego, że wszystkie stacje mają win7.
Jest sobie pc, który ma udostępnione zasoby (jakiśtam program, czy współdzielona baza -udostępnione dla wszystkich).
Do tego pc łączą się inne stacje.
Od kilku dni, jedna z tych stacji nie może się połączyć, i tu się zaczynają schody.
Ponieważ pozostałe stacje nadal się łączą bez problemu, bierzemy na tapetę tę jedną felerną stację.
I faktycznie (sieć w tym przedsiębiorstwie jest dość duża) jest problem żeby z tej stacji połączyć się z zasobami udostępnionymi przez jakikolwiek komputer w sieci. Komputery można pingować, są widoczne w zakładce 'sieć', natomiast niemożna dostać się do ich zasobów sieciowych czy zmapować dysku.
W sieci jest serwer windows2003, na którym również są udostępnione różne rzeczy, i tam się łączy bez problemu.
Zainstalowaliśmy ponownie windowsa, i nadal jesteśmy w tym samym punkcie (na czystym windowsie, bez aktualizacji, antywirusa i firewalla).
Ktoś coś poradzi?
(jeśli chcemy 'wejść' w jakiś komputer z sieci, po pewnym czasie pojawia się komunikat 'błąd dojścia' czy jakoś tak...


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 18:13:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 661
Winna jest poprawka KB4480960 i KB4480970.

Sposób:
Odpalić w cmd z prawami Admina:
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system /v LocalAccountTokenFilterPolicy /t REG_DWORD /d 1 /f

https://www.reddit.com/r/sysadmin/comme ... v2_shares/

Problem solved w kolejnej poprawce
:
https://support.microsoft.com/en-us/hel ... er-2008-r2

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 21:18:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5199
sprawdzę w poniedziałek, jeśli to to, to bardzo serdecznie ci dziękuję kolego.
Niemniej mam obawy, bo jak napisałem wyżej, po instalacji win7 była wykonana próba, a poprawki się chyba niezdążyły podegrać..


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 21:25:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 661
na serwerku również zobacz.
z tego co piszą na reddit instalowali na czysto win7, nie pomogło a o serwerku zapomnieli.
ja u siebie wgrałem nowy update KB wszędzie i działa :)

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 19 sty 2019 14:22:37

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl