Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 05 sty 2019 12:53:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 598
CZy ktoś stosuje ?

potrzebuje potwierdzenia technicznego ile kanałów z jednego modułu POLSATU wam idzie
jaki jest bitrate tego modułu, bo polsat twierdzi że 24Mb/s

chodzi o kanały HD - przy założeniu że mamy moduł wielostrumieniowy polsatu PROCAM lub merlin bo jakos tak się identyfikują w stacji.


Na górę
Post: sob, 05 sty 2019 15:59:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 793
Lokalizacja: PL
dwa kanały z jednego moduł + karta - mowa o polsat


6 pidów wali, po 3 na kanał,


Na górę
Post: pn, 07 sty 2019 20:41:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 598
a masz przetestowane ?


Na górę
Post: pn, 07 sty 2019 22:00:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 491
To pytanie albo na http://forum.dvhk.to/forumdisplay.php?f=27 albo http://www.sat-4-all.com/board/forum/202-nagravision/


Na górę
Post: śr, 09 sty 2019 10:38:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2067
Lokalizacja: Kłaj
3 kanały na moduł dają radę. Mamy 6 Polsatów Sport Premium na dwóch modułach.

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 11:42:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 793
Lokalizacja: PL
mylek pisze:
3 kanały na moduł dają radę. Mamy 6 Polsatów Sport Premium na dwóch modułach.



trzy HDki ci chodzą płynnie ?
karta dedykowana na 3 kanały czy kombinowane ?


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 11:43:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 793
Lokalizacja: PL
phlp pisze:
a masz przetestowane ?


tak, mam na stacji,
i więcej niż dwa kanały mi nie banglają w CP twierdzą że tak jest nie wiem, kolega wyżej pisze że ma 3 kanały więc może jakieś inne karty/modul ??


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 11:46:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2067
Lokalizacja: Kłaj
Nagra ProCam i karta. Tak jak piszę działają 3 kanały jednocześnie na tym module. Kanały są na tym samym transponderze.

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 11:48:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 793
Lokalizacja: PL
to dziwne, ja mam ten sam modul + karta CP,

przypisywali mi kiedyś nawet 3/4 kanały na kartę ale rozkodowywało tylko 2... i stwierdzili że tak jest..


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 14:35:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 491
Polsat ma trzy CAID, tj. 1803, 1861, 186C.
Do tego kilka ROM i ATR kart.
Jedne karty pracują w CAK6, inne w CAK7.
Za dużo zajmie opisywanie systemów i zabezpieczeń.
Kto chce się edukować wyżej ma linki.


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 14:24:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 744
3 kanały chodzą zazwyczaj choć Polsat zaleca dawać dwa. U mnie 3 chodzą na TDX.
Tą CHAMELEON miałem na testy ze 3 lata temu i tam faktycznie tylko dwa się udawało wypchać.


Na górę
Post: ndz, 03 lut 2019 14:30:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2067
Lokalizacja: Kłaj
Moje karty są z CAID 1861 jakby co.

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: pt, 22 lut 2019 0:24:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 mar 2009 11:23:48
Posty: 781
Popatrz na bitrate, mi przy 3 dużych kanałach potrafiło się zawiesić.

_________________
http://www.citynet.rzeszow.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 27 cze 2019 13:05:40

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl