Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 11 gru 2018 14:11:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 11 gru 2018 13:06:31
Posty: 9
Witam,

posiadam OLTa ZTE C320 do którego jest podpięty F660 i dwa STB. Problem pojawia się w momencie przełączania kanałów - na jednym przełączam, drugi przez parę sekund traci streaming.
Wychodzi na to że jeden dekoder się przełącza na inny, router przestaje wysyłać multicast, mimo iż na drugim porcie jest jeszcze dekoder, który jest zainteresowany tym multicastem. IGMP snoopong na oncie jest włączone.
Jakiś pomysł?


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 15:31:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 247
Jaki jest status opcji Fast leave?


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 10:53:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 11 gru 2018 13:06:31
Posty: 9
był enable... wyłączyłem i poprawiło sprawę.


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 14:37:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 11 gru 2018 13:06:31
Posty: 9
Witam,

odświeżam temat - niestety wyłączenie fast-leave poprawiło działanie multiroomu na chwilę. Nadal pojawiają się problemy przy przełączaniu kanałów. Czy ktoś się spotkał z tym problemem?


Na górę
Post: pn, 04 lut 2019 20:24:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 247
Czy nie masz gdzieś tam opcji limitowania maksymalnej ilości multicastów per końcówka?

Ja miałem problem (co prawda na przełączniku) gdzie było max 2 grupy multicastowe jednocześnie.
Zwiększenie do 8 załatwiło sprawę.


Na górę
Post: pn, 08 kwie 2019 8:39:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 02 lis 2006 14:55:15
Posty: 128
Lokalizacja: okolice Częstochowy
Pokaż config dla ONU na OLT-cie


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 20 lip 2019 10:19:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl