Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 08 gru 2018 22:56:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Witam

Zima panuje, no prawie zatem mamy troche roboty, a dzieki uprzejmosci kolegi z forum mamy to co mamy :P

Ciagle modyfikujemy, mysle, ze w tym tygodniu bedzie na ukonczeniu projekt, pozniej tylko modyfikacje i poprawki :)

Podziele się z wami nowym podejsciem do tematu :P
Załącznik:
DSCF2688_960p.jpg
DSCF2688_960p.jpg [ 334.01 KiB | Przejrzano 1779 razy ]

Załącznik:
DSCF2689_960p.jpg
DSCF2689_960p.jpg [ 347.39 KiB | Przejrzano 1779 razy ]

Załącznik:
DSCF2690_960p.jpg
DSCF2690_960p.jpg [ 451.86 KiB | Przejrzano 1779 razy ]

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Ostatnio zmieniony ndz, 09 gru 2018 16:40:01 przez djvolt1942, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 09 gru 2018 12:42:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1880
Lokalizacja: Czyżew
a ta micha to jaką ma średnicę?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: ndz, 09 gru 2018 16:48:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Zrobiłem opisy po English:

Dish Alu...
Outer Diameter: 600mm
Inner Diameter: 554mm
Flange: 80mm
Depth: 94mm

Koncepcja druga proszę Państwa szanownych :) Opanowanie gstarcad'a tragiczne, ale daliśmy radę, autocad takze dobry :)
Załącznik:
IMG_20181209_143535.jpg
IMG_20181209_143535.jpg [ 87.08 KiB | Przejrzano 1682 razy ]

Załącznik:
IMG_20181209_144513.jpg
IMG_20181209_144513.jpg [ 211.25 KiB | Przejrzano 1682 razy ]


Niebawem test na miskach 600mm...

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Ostatnio zmieniony pt, 21 gru 2018 20:01:28 przez djvolt1942, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 10:47:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 588
Lokalizacja: Poznań
Ale nie drukujesz na chińskim plastiku? :D
Zapowiada się ciekawie. Powodzenia.


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 11:58:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
:rotfl: FLA, domyslnie ABS+ choc sie zastanawiamy czy nie pozostac przy PLA ale dac grubsze scianki, 2mm robi robote, a mamy 5mm :P

Stopa bedzie miala 5mm tzn projekt szkicowy juz gotowy tylko wydrukowac, sprwadzic wymiary po zamontowaniu elektroniki czy sie zgadza focal i kilka poprawek i gotowe :)

Taki sam upgrade bedzie do misek 400mm, zeby sie pozbyc plastiku i 3 ramiennego plastiku :D

W przygotowaniu takze anteny na 5GHz z wyjsciem RPSMA np pod rocketa :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 23:51:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1798
Lokalizacja: W-wa
Teraz kolego szacun. I za tresc i za postepy.


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 0:01:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 189
Lokalizacja: Wrocław
Czyli stożek z drukarki będzie mocowany do przedniej osłony miski?

trzymam kciuki !!!


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 0:14:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Jeszcze chwila, a beda cacka dostepne :P

W sumie teraz praktycznie mozemy wsio porobic co jest potrzebne z elementow, a jest sporo do obliczania i do roboty :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 1:22:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Pablo pisze:
Czyli stożek z drukarki będzie mocowany do przedniej osłony miski?

trzymam kciuki !!!


To jest pierwsza z koncepcji, druga to feeder prosto z mocowania uchwytu precyzyjnego skrecony 4 srubami, skladajacy sie z dwoch czesci :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 10:48:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 326
Lokalizacja: Kraków
Jakie masz plany finansowe co do tego?


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 12:09:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
W zaleznosci od tego ile nam zejdzie produkcja promiennikow i ile pojdzie na to materialu [czasowo], pradu itd mysle, ze to bedzie koszt w granicach max 2200netto z uchwytami precyzyjnymi za komplet bez LHG60 :P

Szczegolowa wycene zrobie dokladnie jak juz wyprodukujemy promienniki i wsio bedzie gotowe :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 14:57:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1001
Koncepcja pokazania co jest w środku (zamiast spamu) widzę w końcu "dotarła". Nie chodzi o to czy ktoś to będzie kopiował czy nie, bo nie każdy będzie miał na to czas, narzędzia, materiały, umiejętności itd. Lubię widzieć co kupuję, szczególnie jeśli to jest home made.


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 15:34:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 508
Lokalizacja: Limanowa
djvolt1942 pisze:
Zrobiłem opisy po English:

Alu Dish 400mm na nowym feederze:

connected: yes
frequency: 64800
remote-address: B8:69:F4:1E:A2:FA
tx-mcs: 8
tx-phy-rate: 2.3Gbps
signal: 80
rssi: -55
distance: 2489.96m

Niebawem test na miskach 600mm...


ile wyciąga na 2400m?

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 15:37:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Max, przeca pisze :P Ogolnie to 64800 przewidziany jest na ok 3000m, ale sa jakies problemy z oprogramowaniem w dalszym ciagu, zeby uzyskac te odleglosc, pojawila sie nowa opcja ksztaltowania beamformingu wiec bedzie co testowac i sobie samemu wszystko poustawiac :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pn, 17 gru 2018 17:12:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Cze wszystkim, postepy w pracy sa:
Załącznik:
lhg60-600mm-1.jpg
lhg60-600mm-1.jpg [ 68.01 KiB | Przejrzano 1003 razy ]

Załącznik:
lhg60-600mm.jpg
lhg60-600mm.jpg [ 122.24 KiB | Przejrzano 1003 razy ]


Teraz pytanie do robsona, bo on najwiecej ma zawsze do powiedzenia :P

Jak przeprowadzić kabel LAN?

W misce mamy otwor montazowy fi 27mm, w feederze mamy takze otwor wiec moze przeprowadzic kabel od tlu, przez feeder i wyjscie w okolicach elektroniki z LHG60?

Czekam na propozycje od wszystkich, a zwlaszcza od ciebie :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pn, 17 gru 2018 18:20:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 189
Lokalizacja: Wrocław
Suport rewelacja

jako złącze proponuje coś przemysłowego skręcanego z firmy Amphenol choć to nie są tanie rozwiązania
https://www.google.com/search?q=ampfeno ... 6007855755

W SIAE też je stosują


Na górę
Post: pn, 17 gru 2018 19:36:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 325
Tak przy okazji podrzucę pomysł do dyskusji. Może dałoby radę zwiększyć zysk i zasięg sektora dla PtMP umieszczając wAP60 w ognisku walca parabolicznego (blachy giętej w parabolę na przekroju płaszczyzną pionową). Powinno to dać podobny jak wAP60 kąt wiązki w poziomie, ale węższy w pionie. Do tego uchwyt precyzyjny, może być uproszczony z 2 do 1 osi - precyzyjna elewacja by złapać max sygnału najdalszego klienta, azymut wystarczy przez obrót mocowania na maszcie. Może nawet dałoby się zrobić wersję "offset" by sam wAP60 nie zasłaniał głównej wiązki. Co myślicie?


Na górę
Post: pn, 17 gru 2018 20:06:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Narysuj schemat swojej mysli, wrzucimy na CADa i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pt, 21 gru 2018 20:23:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Dzisiejszy test nowych misek i feederow :) Robią robote tak jak bylo zamierzone.

ROS: 6.43.7
AP: tx=auto
Station: tx=0 przy ustawianiu, sprawdzenie po ustawieniu tx=auto i na samym koncu precyzja czyli tx=36 = center
Nie ustawialiśmy na sygnał RSSI tylko na BTest oraz tx-sector czyli prawidłowe ustawienie tego typu sprzętu
Pełna przepustowość 940Mbps TCP/IP nawet przy -65 RSSI, trzyma cały czas połączenie nawet na MCS1.

Co dziwne na 66000 pokazało Signal 100 oraz MCS 8

Załącznik:
IMG_20181221_123942.jpg
IMG_20181221_123942.jpg [ 164.59 KiB | Przejrzano 728 razy ]

Załącznik:
IMG_20181221_122825.jpg
IMG_20181221_122825.jpg [ 205.85 KiB | Przejrzano 728 razy ]


W przygotowaniu mamy jeszcze feedery pod elektronike z LHG5, LHG2, LDF...

Czy zainteresowani jestescie integracja anten na 5Ghz?
Czy zainteresowani takze jestescie modyfikacja IgniteNet?

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pt, 21 gru 2018 23:48:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 171
Lokalizacja: Polska
Coś na 2300m? Są jakieś szanse na 60GHz? Nie mniej jak 300Mb/s.


Na górę
Post: pt, 21 gru 2018 23:53:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Na tym sprzecie spokojnie na 2500m przy 64800MHz tylko wprowadzimy kilka poprawek i udoskonalen samego promiennika.

Nie mamy jak przetestowac takiej odleglosci, max jaka mozemy to 2000m, przy tym sygnale i mcs oraz rssi nie jest to konieczne :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: sob, 22 gru 2018 1:11:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 171
Lokalizacja: Polska
Możesz u mnie potestować :)

Z Innego punktu mógłbym zmniejszyć do 2072m. Jest też opcja punktu 1907 ale tu mogą pojawić się drzewa po drodze.


Na górę
Post: sob, 22 gru 2018 16:03:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Napisz mi jakie masz punkty, do ktorych bys chcial doleciec.

Mamy jeszcze kilka poprawek, ale juz teraz wiadomo, ze link na 2km bedzie ekstra stabilny gdzie zwykle lhg nie ma szans, jedynie na 800m :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: sob, 22 gru 2018 16:28:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 508
Lokalizacja: Limanowa
djvolt1942 pisze:
Napisz mi jakie masz punkty, do ktorych bys chcial doleciec.

Mamy jeszcze kilka poprawek, ale juz teraz wiadomo, ze link na 2km bedzie ekstra stabilny gdzie zwykle lhg nie ma szans, jedynie na 800m :P


Jak będzie stabilnie do 2400 to kilka linków zamawiam.

Chętnie bym przetestował z 1 taki link przed zakupem reszty :D

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: sob, 22 gru 2018 18:05:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1492
Szanowny Panie lanc70

Uprzejmie informuję, iz ten sprzet spokojnie bedzie latal na 2500m aczkolwiek nie jestem w stanie stwierdzic czy MT cos nie zakombinowalo oraz nie jestem w stanie stwierdzic czy bedzie Signal 80 i MCS 8, ale signal 60 i MCS 6 powinien byc :D

Mowimy oczywiscie o 64800, poniewaz na 66000 to bedzie latalo baaaaaardzo daleko :P

Szukamy miejsca gdzie bedzie chociaz 2200m wtenczas otrzymamy potwierdzenie, warunki takze powinny sprzyjac :P

Jak ukonczymy poprawki feedera to sie wszyscy zdziwia, juz sa zdziwieni na calym swiecie :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest czw, 23 maja 2019 3:02:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl