hub_lan pisze:
możesz przybliżyć dlaczego uważasz że to szmelc ?
Bo nie ma asiców, macierzy przełączającej, itd. Nie no żartuję... Jedynie co mi przeszkadza, że to jest produkt chiński(ustrój komunistyczny) i może zbyt szybkie porzucanie supportu dla starszych wersji.
Cytuj:
w danej serii nawet w różnych rewizjach konfig zawsze przenosiłem normalnie i bez problemu był łykany i działał
O widzisz, więc tu nie ma problemu, bo jak mi padł tl-sg3424(2 porty o tak sobie padły) i przysłali mi w ramach gwarancji T2600G-28TS to była niekompatybilność configów. Trzeba było od zera rzeźbić nowy konfig. Support mnie przed tym przestrzegł i o ile pamiętam to T2600G-28TS to nowa platforma sprzętowa i temu tak...
Cytuj:
ps: po co bym miał sprzedawać coś co nie tak dawno kupiłem i działa tak jak chcę?
Żartowałem, nie opłaca się kupować kilkuletniego, albo już po 5 letniej gwarancji. Chyba, że za naprawde małe pieniądze. Mnie 5 letnia gwara uratowała dupę... Tp-link bardzo profesjonalnie podszedł, czego bym się nie spodziewał. Mówię do nich, mój switch pracuje produkcyjnie, nie mogę o tak sobie go wypiąć i Wam wysłać, są vlany, lacp, itd. Nie mam nic w zastępstwie na ten czas. To z ich strony od razu poszła propozycja, że przyślą nowy, zrobię podmianę a stary odeślę. Tak było. Tu można support tp-linka pochwalić. Nie wiem czy inna firma by na coś takiego przystała.