Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 lis 2018 19:58:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 10 lis 2018 19:48:58
Posty: 2
Witam,
Mam problem z dekoderem jambox. Instalator nie ogarnął i ma przyjść jakiś inny ale dopiero pod koniec przyszłego tygodnia a rodzina chciała by popatrzeć na tv :) Dekoder startuje z planszą "Producentem oprogramowania jest sgtsa" itp. Potem wczytuje soft z nand ale soft jest tak jakby defaultowy z maga a nie z jamboxa. Jak wejdę w channels to jest pusto a w ustawieniach nie ma żadnych serwerów wpisanych tj. ntp, portal. Jako update serwer jest z infomira. Dysponuje ktoś informacją co wpisać jako portal i update by poszedł soft z jamboxa a nie z infomira? Czy to każdy isp ogarnia?


Na górę
Post: sob, 10 lis 2018 22:43:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
menu, włączasz dekoder, dajesz boot from dhcp i czkeasz. Po 50 minutach powinien się wgrać prawidłowy soft. Nie wyłaczać go przez ten czas.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: ndz, 11 lis 2018 9:59:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 10 lis 2018 19:48:58
Posty: 2
Ok, botuje po chwili mam loading from tftpd widać że coś ściąga. Następnie mam info że oprogramowanie nie jest do tego stb i koniec.


Na górę
Post: pn, 12 lis 2018 17:20:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2465
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
czy w/w dekoder jest dopisany do pakietu klienta ? czy "Usługa jest zainstalowana u klienta" bo bez zatwierdzenia przez operatora sam dekoder na nic się nie zda :(


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 14 lis 2018 22:23:48

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl