Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 12 paź 2018 23:59:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 10 mar 2009 10:39:00
Posty: 124
Jak w temacie. Jak wlaczyc ? Jak wybiore polske to mam tylko 5500 do 5700. Jak urchomie program w compilance test maker z tego forum to niby kanaly mam od 5150 - 5950 ale szerokosc max 50 mhz. Macie doswiadczenie ?


Na górę
Post: sob, 13 paź 2018 9:08:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3521
wysyłasz do ubnt, albo dystrybutora skan pozwolenia radiowego, i dostajesz kod na odblokowanie danej częstotliwości.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 13 paź 2018 10:16:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1645
Lokalizacja: szczecin
przeciez on ma 50mhz szerokosc max chyba ?
a ten zakres co piszesz to chyba rowniez jego full

_________________
http://www.mierzyn.net - Internet Mierzyn


Na górę
Post: sob, 13 paź 2018 21:45:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 10 mar 2009 10:39:00
Posty: 124
max ma 100 tylko wlasnie przy wyborze polska. A polska z kolei ma tylko 5500-5700. i taka lipa jest ....


Na górę
Post: sob, 13 paź 2018 21:59:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 11
mam 2 linki AF5XHD. Jestem skrajnie niezadowolony. Sprzet reaguje na minimalne szumy. Jesli mamy -109 szumy dziala quam256.
Gdy tylko szum nam wskoczy -105 modulacja leci na łeb szyje. Produkt porazka przereklamowany.
Pakuje na krotkie linki LHG60 - zaleta wąska wiązka cieżko to zakłócić. Wada 1 km link dalej nie ma co . Zapyla 800 Mbit bez mrugniecia okiem przy cenie kilkukrotnie nizszej. Na dluzsze linki to lepiej z allegro wziasc radiolinie uzywke wyjdzie cenowo tyle co te AF5XHD a przynajmniej działa


Na górę
Post: pn, 15 paź 2018 19:25:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 26 maja 2013 14:04:23
Posty: 41
baniak pisze:
mam 2 linki AF5XHD. Jestem skrajnie niezadowolony. Sprzet reaguje na minimalne szumy. Jesli mamy -109 szumy dziala quam256.
Gdy tylko szum nam wskoczy -105 modulacja leci na łeb szyje. Produkt porazka przereklamowany.
Pakuje na krotkie linki LHG60 - zaleta wąska wiązka cieżko to zakłócić. Wada 1 km link dalej nie ma co . Zapyla 800 Mbit bez mrugniecia okiem przy cenie kilkukrotnie nizszej. Na dluzsze linki to lepiej z allegro wziasc radiolinie uzywke wyjdzie cenowo tyle co te AF5XHD a przynajmniej działa


Powiem tak
mam klika linków 5xhd i 60g

na 5ghz 15,44KM bez widocznosci optycznej nad koronami drzew
- byl link 2xrd30 + rocket m5 szlo ledwo 35 mbit
- jest 5xhd na zwyklych antenach rd30- idzie 300w jedna i 100 w druga przy szumach -89 - 107 ( jak sie jezdzi myszka po pasku z uzyciem pasma)

na 60ghz 1950metrow
lhg60 sygnaly RSSI ~~-54/56db na najwyższej częstotliwości
spiety na 2.3g mcs8

na fabrycznym uchwycie nie zwizujesz lhg60

zrywalnosc w deszczu

na 60g 2km podobna do
af24 na 6km (55db sygnal bez deszczu) i
siae 17g na 9km (-54db sygnal bez deszczu)

ten sezon byl tragiczny jak byla sciana deszczu na stacji bazowej gdzie sa 3 w/w linki
wszystkie linki leżały mniej więcej tyle samo czasu

linków lhg60 do 600-700 metrow zerwalo moze raz czy dwa , na ~~45 zerwan wiekszosci kazdego z linkow na 17 i 24g

czekam na pierwszy śnieg żeby zobaczyć co się stanie z z60h


Na górę
Post: wt, 16 paź 2018 14:53:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1942
A nie ma tam po prostu kraju licensed, jak w zwykłym AF5X?


Na górę
Post: wt, 16 paź 2018 17:33:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2048
venthyln pisze:
baniak pisze:
mam 2 linki AF5XHD. Jestem skrajnie niezadowolony. Sprzet reaguje na minimalne szumy. Jesli mamy -109 szumy dziala quam256.
Gdy tylko szum nam wskoczy -105 modulacja leci na łeb szyje. Produkt porazka przereklamowany.
Pakuje na krotkie linki LHG60 - zaleta wąska wiązka cieżko to zakłócić. Wada 1 km link dalej nie ma co . Zapyla 800 Mbit bez mrugniecia okiem przy cenie kilkukrotnie nizszej. Na dluzsze linki to lepiej z allegro wziasc radiolinie uzywke wyjdzie cenowo tyle co te AF5XHD a przynajmniej działa


Powiem tak
mam klika linków 5xhd i 60g

na 5ghz 15,44KM bez widocznosci optycznej nad koronami drzew
- byl link 2xrd30 + rocket m5 szlo ledwo 35 mbit
- jest 5xhd na zwyklych antenach rd30- idzie 300w jedna i 100 w druga przy szumach -89 - 107 ( jak sie jezdzi myszka po pasku z uzyciem pasma)

na 60ghz 1950metrow
lhg60 sygnaly RSSI ~~-54/56db na najwyższej częstotliwości
spiety na 2.3g mcs8

na fabrycznym uchwycie nie zwizujesz lhg60

zrywalnosc w deszczu

na 60g 2km podobna do
af24 na 6km (55db sygnal bez deszczu) i
siae 17g na 9km (-54db sygnal bez deszczu)

ten sezon byl tragiczny jak byla sciana deszczu na stacji bazowej gdzie sa 3 w/w linki
wszystkie linki leżały mniej więcej tyle samo czasu

linków lhg60 do 600-700 metrow zerwalo moze raz czy dwa , na ~~45 zerwan wiekszosci kazdego z linkow na 17 i 24g

czekam na pierwszy śnieg żeby zobaczyć co się stanie z z60h

Powiem tak. Zagrożeniem dla LHG60 jest sraka. Ptaki srają niemiłosiernie jakimiś nasionami, zżerają jakieś jagody. Kupy tego na płaskich powierzchniach. Ich odchody są żrące, metal szybciej rdzewieje. Siatka LHG zbiera to. Siada w środku i sra. :\
Na jednym maszcie mam powieszone WAP60 i LHG60 wyżej w innym kierunku. LHG60 nie wykrywa wapa, można pracować na tym samym kanale. :D


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 18 gru 2018 22:49:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl