Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 10 wrz 2018 13:15:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 14 lis 2012 18:50:30
Posty: 107
Panowie pytanie. Zna ktoś sposób żeby użytkownicy mogli klikać update na komputerach w domenie znanych aplikacji (np. skype) bez konieczności wpisywania poświadczeń admina?


Na górę
Post: pn, 10 wrz 2018 22:10:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 650
Nie wiem czy można tutaj po ang. ale nie chce mi się tego tłumaczyć na Polski:

"Create a new security group, add Domain Users (Or whatever users that you want to have access to update) to that group. Push the group via GPO to all computers (Or the OU that you want), and use the GPO below to give the new security group admin rights to the Program Files/Java and any other applications you want them to be able to update.
Computer Configuration\Policies\Windows Settings\Security Settings\File System
Right-click, add file. Navigate to the folder, select OK. Add the security group permissions and apply.
Technet article for the GPO: https://technet.microsoft.com/en-us/lib ... 52(v=ws.10).aspx


Edit: Use ProcessExplorer while running the update to see what files/services that are being accessed, then grant that security group permissions for said files/services. Sometimes the folder in Program Files isn't always enough.

Found on Spiceworks: https://community.spiceworks.com/topic/ ... ign=growth"

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 14:51:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 14 lis 2012 18:50:30
Posty: 107
Ok. Pytanie mam co do plików. Rozumie że jak wskaże ścieżke do katalogu np. c:\program files\java to polityka zadziała na każdym komputerze którego dotyczy polityka . i na kazdym będzie to ten katalog?


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 14:56:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 389
A nie lepiej byloby instalowac najnowsze paczki msi centralnie?


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 15:02:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 14 lis 2012 18:50:30
Posty: 107
No ale skype odpala update.exe jakiś swoj i ciągnie z neta. I wtedy wywala się okno o logowanie do admina.


Na górę
Post: ndz, 16 wrz 2018 23:22:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 105
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Skype na W10 powinien się aktualizować przez sklep, niezależnie od uprawnień użytkownika ;)
Możliwe, że masz po prostu starą wersję - w takim razie odinstaluj ją i zainstaluj przez sklep - wtedy będzie się aktualizować poprawnie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 21 wrz 2018 8:40:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl