Witam

Może nie jest to temat związany z sieciami, ale jest związany z systemem Windows (konkretniej XP i 7), a nie mam już gdzie spytać

Mam pewien pakiet plików do sterownika który musi lądować w systemie w folderze C:\Windows\System32\drivers. Pakiet ten instaluje się na dwa sposoby: pierwszy to dodanie ich do obrazu z systemem, drugi to niezależny instalator zrobiony w batchu, np. gdy chcemy je doinstalować w już istniejącym systemie. Pierwszy sposób już zrealizowałem, pliki są pojedynczo spakowane do postaci archiwów nazwapliku.sy_ i nazwapliku.dl_ i wpisane do plików dosnet.inf oraz txtsetup.sif (Windows XP). Dla oszczędności miejsca na płycie (plików jest naprawdę dużo) niezależny instalator na nich bazuje, wykorzystując komendę expand z płyty. Pojawia się niestety problem- komenda expand jest bardzo łatwa w użyciu i działa bez zarzutu, dopóki nie mówimy o wypakowaniu do katalogu systemowego w Windowsie 7... W tym momencie robią się schody bo pojawia się odmowa dostępu i nie wypakowuje plików

Próba włączenia pliku setup.bat z uprawnieniami administratora powoduje wywalenie komunikatu że nie rozpoznano procesu expand.exe, z kolei uruchomienie bez uprawnień admina kończy się tym że expand.exe działa, ale odmawia wypakowania archiwów. Do innych folderów (niesystemowych) wypakowuje się bardzo pięknie, powstał więc pomysł by najpierw wypakowywać je expandem do folderu C:\TMP, a następnie dopiero przenosić je komendą move, jednak i to nic nie daje... Co z tym fantem zrobić?

Pozdrawiam!