Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 17 sie 2018 12:05:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 685
Lokalizacja: P.W Batna
Wyszedł najnowszy firmware do urządzeń Totolink 300rt i 3002ru, który znacznie zwiększa bezpieczeństwo routerów i zapobiega wyciekaniu danych w postaci jawnej.

Wszystkim zalecamy jak najszybszą aktualizację oprogramowania routerów do wersji 3.2.4!!!

Softy do pobrania macie tylko tutaj (na oficjalnej stronie Totolinka jeszcze go nie znajdziecie):


Totolink 300rt


Totolink 3002ru

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 10:03:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
W 300rt mam kilka sztuk z podmienionymi dns! Objaw nie chodzi net pomimo że kabelek z netem nie wchodzi do Wan a adresy na ubnt są wewnętrzne.


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 20:46:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 780
zakładam że w tym sprzęcie upgrade = wizyta u klienta aby ustawić wszystko od nowa ?


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 22:22:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 767
Lokalizacja: Lublin
gakusei pisze:
zakładam że w tym sprzęcie upgrade = wizyta u klienta aby ustawić wszystko od nowa ?


zmieniałem kilka dni temu i nic się nie stało, tylko był w trybie AP.

_________________
yep


Na górę
Post: czw, 13 wrz 2018 0:30:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1360
Lokalizacja: Kraków
k-lisek pisze:
gakusei pisze:
zakładam że w tym sprzęcie upgrade = wizyta u klienta aby ustawić wszystko od nowa ?


zmieniałem kilka dni temu i nic się nie stało, tylko był w trybie AP.


czyli i tak wizyta na miejscu bo w trybie AP raczej nie jest klientem dhcp? i nie ma ustawionego dostępu via WAN


Na górę
Post: czw, 13 wrz 2018 11:47:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 17 cze 2016 12:20:26
Posty: 2
kKto se softy pisze i czemu nie ma ich na oficjalnej stronie totolinka ? Gdzie jest lista zmian ?


Na górę
Post: czw, 13 wrz 2018 12:51:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 767
Lokalizacja: Lublin
hub_lan pisze:
k-lisek pisze:
gakusei pisze:
zakładam że w tym sprzęcie upgrade = wizyta u klienta aby ustawić wszystko od nowa ?


zmieniałem kilka dni temu i nic się nie stało, tylko był w trybie AP.


czyli i tak wizyta na miejscu bo w trybie AP raczej nie jest klientem dhcp? i nie ma ustawionego dostępu via WAN


no niby tak, można przez team viewera, ja to robiłem lokalnie

_________________
yep


Na górę
Post: sob, 15 wrz 2018 23:33:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 284
Lokalizacja: woj.śląskie
W takim razie prośba do aBaZ, abyście tam cisnęli Totolinka, żeby te aktualizacje można było zdalnie, bez resetowania konfigu wykonywać na routerze u klienta. Póki co, niestety trzeba było robić reset to default bo bez tego jakieś krzaki się działy.


Na górę
Post: ndz, 16 wrz 2018 13:49:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 178
Ja niestety nawet nowe z pudełka jak aktualizuje to daje reset to default bo wiele razy mialem problemy :(


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 9:05:58

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl