Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 13 sie 2018 5:54:03 
   Tytuł: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 mar 2012 18:25:50
Posty: 154
Witam,

W niedalekiej przyszłości będę miał do zrealizowania temat połączenia kabla 144J z kablami : 96J i 2x 24J.
Jaką mufę polecalibyście do takiego zadania? Będzie dużo tub, 12 (z kabla 144j) + 8 ( z kabla 96j ) i 8 (z kabli 24j, chybaże zastosujemy kable 2x12j a nie 4x6j). Na pierwszy ogień zapewne pójdzie połączenie kabli 24j do głównego 144j a po jakimś czasie kabla 96j.

Rozważać "zwykłe" mufy z normalnymi tackami czy FISTy? Nie chcę mieć niespodzianek w postaci łamiących się tub.

_________________
~~~Jaki masz kabel, takie masz usługi! ~~~


Na górę
Post: pn, 13 sie 2018 8:38:32 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1267
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
Fisty albo 3M. Porządek jak ta lala i spokój na wieki.

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 0:49:29 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16470
Lokalizacja: Nowa Ruda
Mu przy tak dużych wyjściach mamy to http://xbest.pl/index.php?p945,mufa-swi ... -288j-24xd

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 16:29:48 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1449
Lokalizacja: Kraków
broken pisze:
Mu przy tak dużych wyjściach mamy to http://xbest.pl/index.php?p945,mufa-swi ... -288j-24xd

My też te fisty używamy i są OK próbowałem na mniejszych ale idzie się zajebać jak jest do zrobienia coś więcej niż przedłużenie kabla 1:1


Na górę
Post: pn, 20 sie 2018 12:32:16 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 mar 2012 18:25:50
Posty: 154
broken pisze:
Mu przy tak dużych wyjściach mamy to http://xbest.pl/index.php?p945,mufa-swi ... -288j-24xd


Dzięki za radę, też się nad nimi zastanawiam tylko mam pytanie - jak wprowadzacie tuby do rozdzielacza gdy nie można tego zrobić bezpośrednio ze względu na promień gięcia - robicie pętelkę z tuby?

_________________
~~~Jaki masz kabel, takie masz usługi! ~~~


Na górę
Post: wt, 21 sie 2018 0:49:26 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1449
Lokalizacja: Kraków
kowal-dr pisze:
broken pisze:
Mu przy tak dużych wyjściach mamy to http://xbest.pl/index.php?p945,mufa-swi ... -288j-24xd


Dzięki za radę, też się nad nimi zastanawiam tylko mam pytanie - jak wprowadzacie tuby do rozdzielacza gdy nie można tego zrobić bezpośrednio ze względu na promień gięcia - robicie pętelkę z tuby?


porada nr 1
między szynami na których wiszą tacki jest około 2,5 cm miejsca - w sam raz na jedno kółko na kazdej tubie którą nie udaje się wejść bezpośrednio
porada nr 2
wypuszczaj każdą tubę na osobną tackę a jak chcesz przejść między tackami użyj kabla piqtailowego
poza tylko jednym wyjątkiem kiedy łączysz tuby 1:1 wtedy obie na jednej tacce


Na górę
Post: wt, 21 sie 2018 2:39:08 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 mar 2012 18:25:50
Posty: 154
Dzięki za cenne rady.

Tuby będą łączone 1:1 wyłącznie gdyż kabel 144j zostanie przespawany w 1x 96j i 2x 24j.

Najlepiej będzie pomacać ją na żywo - wydaje się jednak, że dam sobie radę :)



hub_lan pisze:
kowal-dr pisze:
broken pisze:
Mu przy tak dużych wyjściach mamy to http://xbest.pl/index.php?p945,mufa-swi ... -288j-24xd


Dzięki za radę, też się nad nimi zastanawiam tylko mam pytanie - jak wprowadzacie tuby do rozdzielacza gdy nie można tego zrobić bezpośrednio ze względu na promień gięcia - robicie pętelkę z tuby?


porada nr 1
między szynami na których wiszą tacki jest około 2,5 cm miejsca - w sam raz na jedno kółko na kazdej tubie którą nie udaje się wejść bezpośrednio
porada nr 2
wypuszczaj każdą tubę na osobną tackę a jak chcesz przejść między tackami użyj kabla piqtailowego
poza tylko jednym wyjątkiem kiedy łączysz tuby 1:1 wtedy obie na jednej tacce

_________________
~~~Jaki masz kabel, takie masz usługi! ~~~


Na górę
Post: śr, 05 wrz 2018 18:30:24 
   Tytuł: Re: Mufa 144j - jaka?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 20 sie 2016 14:43:20
Posty: 2
Składałem kiedyś, ze 3 razy to badziewie z xbestu nie ma co porównywać do FISTA BC lub BD w palcach się rozlatuje.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 paź 2018 19:08:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl