Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 01 sie 2018 23:50:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Witam :)

Czy ktoś z Was coś kojarzy w temacie nowego cudaka Jamboxa? Podobno w fazie testów. Widziałem w internecie u dwóch operatorów, u jednego z nich jako podstawowy. Na stronie Jamboxa w tabelce na dole w zakładce "dekodery obsługiwane" dodatkowo pojawiła się informacja o SDMC, jednak osobnej stronki jeszcze nie ma.

Krótko mówiąc - wiecie coś?


Na górę
Post: czw, 02 sie 2018 10:38:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
już po testach, już produkcyjnie.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 02 sie 2018 11:18:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
@lukpiot - masz go u siebie? Jak się sprawuje?


Na górę
Post: pt, 03 sie 2018 13:19:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
mamy sztukę, działa, ale wymagającym klientom tego nie dawałbym

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 12:50:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
No dla wymagających to lepiej nie ;) Masz może jakieś info kiedy będzie u wszystkich operatorów? Szczerze przetestowałbym z czystej ciekawości. Przynajmniej działa po Wi-Fi.


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 14:45:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
jeśli się dany operator zdecyduje to będzie. Zapytaj swojego opiekuna.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 22:12:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Nie jestem operatorem, a klientem zainteresowanym w temacie IPTV. Pytam z ciekawości, bo tutaj wiem, że ktoś na pewno będzie wiedział, o co chodzi. Może kiedyś zostanę operatorem :oczko:

Ale dzięki za informację :)


Na górę
Post: pn, 06 sie 2018 8:39:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 661
odradzam koledzy podłaczanie tego na radiówce, krzaczy

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: wt, 07 sie 2018 22:17:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 20 wrz 2008 22:03:38
Posty: 631
Dziwne ja miałem na testy przez całe mistrzostwa i jakoś mi nie krzaczyło. Inna sprawa że do meczów i "szybkich" filmów to się średnio nadaje dla wymagających użytkowników bo jednak widać trochę brak pasma (mam TV 4k). Podobno mają podnieść te 5Mb to może i jakość będzie lepsza.

_________________
Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić.
I wtedy pojawia się ten jeden,
który nie wie, że się nie da,
i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879 - 1955)


Na górę
Post: pn, 10 wrz 2018 14:32:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 mar 2008 23:08:49
Posty: 85
A działa Wam Jambox Lajt na SDMC DV8220 stabilnie ?

Dostałem 1 sztukę na testy. STB nie działa na kablu (nie pobiera adresu IP z DHCP; jak ustawię statyczny adres, to STB zawiesza się), a na WiFi nie obejrzałem płynnie nawet jednej reklamy (router znajduje się 30 cm od STB).

Pozdrawiam.


Na górę
Post: śr, 12 wrz 2018 17:26:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 18 lis 2003 22:54:41
Posty: 589
Działa różnie, nieraz ma problemy z połączeniem się po wifi po restarcie, czarne ekrany, restartować trzeba po 5 razy. Jak bym miał za to płacić to idź pan w ch...


Na górę
Post: wt, 25 wrz 2018 19:40:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
Działa ok. Ale mecze i 60sek. opóźnienie nadaje się dla Babci która meczykow nie ogląda. Poza tym super sprzęt tylko bitrate ciut za mały ale lepszy niż kiedyś 2mbit obecnie chyba 4mbit.


Na górę
Post: śr, 26 wrz 2018 7:41:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5173
wolę mieć 60sek. opóźnienie i bez zacięć. W zasadzie 60sek. opóźnienie może przeszkadzać chyba tylko blokersom, którzy słyszą zza ściany transmisje live...


Na górę
Post: śr, 26 wrz 2018 13:03:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 mar 2008 23:08:49
Posty: 85
Generalnie rozwiązałem swój problem. Nie wiem do końca co jest przyczyną, ale SDMC DV8220 z usługą Jambox Lajt nie działa z Mikrotikiem zarządzanym przez CAPsMAN. Problem polega na przerywaniu połączenia po wifi. Na kablu nie pobieraniu adresu IP z DHCP i przerwa wyświetlanie obrazu nawet na ustawieniach statycznych.

Po uzyskaniu "stabilnej" pracy.. Lajt:
- raz na jakiś czas nie chce się w ogóle wyłączyć (wciskasz guziczek power i nic się nie dzieje) - problem rozwiązuje reboot zasilania,
- zawiesza się EPG - problem rozwiązuje reboot zasilania,
- raz na jakiś czas traci sygnał - problem rozwiązuje reboot zasilania.

Więc.. Mam mieszane odczucia :-)


Na górę
Post: czw, 27 wrz 2018 14:15:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 kwie 2014 9:31:56
Posty: 4
Tigerek pisze:
Generalnie rozwiązałem swój problem. Nie wiem do końca co jest przyczyną, ale SDMC DV8220 z usługą Jambox Lajt nie działa z Mikrotikiem zarządzanym przez CAPsMAN. Problem polega na przerywaniu połączenia po wifi. Na kablu nie pobieraniu adresu IP z DHCP i przerwa wyświetlanie obrazu nawet na ustawieniach statycznych.

Po uzyskaniu "stabilnej" pracy.. Lajt:
- raz na jakiś czas nie chce się w ogóle wyłączyć (wciskasz guziczek power i nic się nie dzieje) - problem rozwiązuje reboot zasilania,
- zawiesza się EPG - problem rozwiązuje reboot zasilania,
- raz na jakiś czas traci sygnał - problem rozwiązuje reboot zasilania.

Więc.. Mam mieszane odczucia :-)


Przywróć go do fabryki, niech zassa sobie jeszcze raz kyanita, też miałem ten problem i w ten sposób go rozwiązałem. Najbardziej irytujące w lajcie są zwiechy kanałów, zwłaszcza w weekendy, DTX, Discovery, TLC, stopklata zaraz po włączeniu kanału, zmienisz kanał, wracasz do poprzedniego i znowu stopklatka ale już nowa ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 15 lis 2018 10:37:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl