Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 01 sie 2018 0:08:54 
   Tytuł: GNS3 + MT = brak wlan
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 01 sie 2018 0:05:19
Posty: 4
Witam, mam problem z wlanem na wirtualnym mikrotiku.

Uzywam wirtualizacji: VMware Workstation 12 Player, GNS 2.1.3 i różne wersje Mikrotika (od 6.37.x to 6.42.x) - licencja darmowa


Na żadnym mikrotiku nie mam interface wlanu (ani wds, nstreame dual), ani możliwości go dodania. (na czerwono master-interface: unknown)
Paczki/upgrade sprawdzone

Jakieś sugestie, pomysły?


Na górę
Post: śr, 01 sie 2018 15:34:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1214
Lokalizacja: Myszków
Bo wlan to radio, jeżeli VMware potrafi wirtualizować interfejsy radiowe to pojawi Ci się taki.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 01 sie 2018 19:32:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 01 sie 2018 0:05:19
Posty: 4
@up:
A potrafi?


Wiem, że to radio. Doczytałem, że wersje chr mt nie wspierają paczki wireless, coprawda znalazłem te informacje na forach z 2016, więc nie jestem pewny czy się coś nie zmieniło. Jednak moje pytanie jest teraz następujące, czy znacie sposób na zwirtualizowanie radia? Samo utworzenie wlanu by mnie już urządziło.


Na górę
Post: czw, 02 sie 2018 10:43:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1214
Lokalizacja: Myszków
Wsadzić kartę wifi na USB i oddać ten port dla wirtualki, innego sposobu nie widzę.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: czw, 02 sie 2018 17:39:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 01 sie 2018 0:05:19
Posty: 4
Czy jesteś pewny że to tak zadziała? Bo podobno licencja free nie obsługuje wlanów. Jesteś w stanie mi bliżej pokazać jak to zrobić na vmwarze? Bo mogę dodać kartę wifi z laptopa na próbę, tylko że nie mogę tego znaleźć o czym mowisz.


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 22:20:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 480
Po co Ci karta radiowa na wirtualce?


Na górę
Post: ndz, 05 sie 2018 20:35:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 01 sie 2018 0:05:19
Posty: 4
Chcę się pobawić w konfigi anten, hotspotow, nadajnik/odbiornik, tylko dla celów edukacyjnych.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 21 sie 2018 0:03:13

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl