Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 16 maja 2018 22:25:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 04 maja 2017 10:57:57
Posty: 1
Witam wszystkich serdecznie :D
jako nowicjusz proszę o pomoc z MikroTik'ami RBwAP2nDr2.

Mam dwie sztuki, i muszę ustawić most wifi, ustawiony na sztywno (konkretne IP),
mocno zabezpieczony. Potrzebna przerzucić sygnał dwóch kamer IP do rejestratora.
Za pomoc jestem w stanie się odwdzięczyć :)

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem taką prośbą, dopiero uczę się logiki MikroTik'a
a przechodzę z Open WRT (Gargoyle), i innymi z pułapu SOHO.

Z tego co zauważyłem to wszystkie "małe" wersje menu wyglądają identycznie,
więc przypuszczam że sposób ustawianie jest taki sam.

pozdrawiam i czekam na jakiś odzew


Na górę
Post: pt, 18 maja 2018 10:41:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 539
Lokalizacja: Poznań
Domyślam się, że ma to być przezroczysty most.
Na jednym ustawiasz bridge/AP a na drugim station bridge.
W IP address ustawiasz IP jakie chcesz.
A reszta na obu urządzeniach taka sama, czyli częstotliwość, standard, wireless protocol, security profile itd.
Koniecznie musisz "odhaczyć" w data rates wszystkie ptaszki i pozostawić na configured.
To wszystko:-)
Aaaa i najnowszy soft oczywiście...


Na górę
Post: pt, 18 maja 2018 13:10:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 877
arki pisze:
Koniecznie musisz "odhaczyć" w data rates wszystkie ptaszki i pozostawić na configured


Absolutnie nie! To akurat ustawia się żeby TYLKO jedną wartość zostawić, po testach i określeniu co link "potrafi". CCQ ma być na 100%


Na górę
Post: pt, 18 maja 2018 15:56:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 539
Lokalizacja: Poznań
Pierwsze słyszę...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 19 paź 2018 2:57:45

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl