Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 15 maja 2018 9:48:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 741
Lokalizacja: Lublin
Hej

Może ktoś z Was używa subiekta, w jednym sklepie zmieniłem serwer na nowszy sprzętowo, wszystko przywróciłem z kopii itd.
Nie wiem jak skonfigurować go aby na koncówkach klienckich były robione kopie z bazy SQL.
Na serwerze się towrzą z harmonogramu i ręcznie, ale to stanowczo za mało.

_________________
yep


Na górę
Post: wt, 15 maja 2018 16:23:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 23 paź 2008 11:09:37
Posty: 470
GT czy NEXO ?

Zrób archiwizację auto (bez potwierdzenia) przy każdym zamknięciu subiekta ...


Na górę
Post: wt, 15 maja 2018 21:47:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 741
Lokalizacja: Lublin
kudlaty_2005 pisze:
GT czy NEXO ?

Zrób archiwizację auto (bez potwierdzenia) przy każdym zamknięciu subiekta ...


Subiekt GT, na serwerze zrobiłem, ale na kliencie robi się to jakoś udostępniając zasoby w sieci, szukałem na forach i jakoś nie mogę dojść, co jak mam udostępnić, i jak ustawić katalogi roboczy i archiwum aby to banglało.

_________________
yep


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 20:13:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 26 gru 2009 0:24:51
Posty: 21
Witam

Problem jest z katalogiem tymczasowym i uprawnieniami.
Jak chcesz na szybko zrób udostępnienie jakiegoś katalogu na serwerze i daj dostęp bazie do zapisu do tego katalogu lokalnie.
Następnie na kliencie ustaw katalog tymczasowy na udostępniony i będzie działać.
Problem dotyczy nie tyle wersji bazy danych (nowszej sprzętowo)co pewnie pozbyłeś się XP :)


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 20:25:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 741
Lokalizacja: Lublin
fazji pisze:
Witam

Problem jest z katalogiem tymczasowym i uprawnieniami.
Jak chcesz na szybko zrób udostępnienie jakiegoś katalogu na serwerze i daj dostęp bazie do zapisu do tego katalogu lokalnie.
Następnie na kliencie ustaw katalog tymczasowy na udostępniony i będzie działać.
Problem dotyczy nie tyle wersji bazy danych (nowszej sprzętowo)co pewnie pozbyłeś się XP :)


ok dzięki, spróbuję :) tak pozbyłem się XP :)

_________________
yep


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest śr, 23 maja 2018 16:59:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl