Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 16 kwie 2018 16:29:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 116
Dzisiaj od opiekuna T-mobile otrzymałem informację że ich internet symetryczny jest jakościowo lepszy do operatorów Orange,Netia. Ponoć mają lepsze punkty styku z zagranicznymi operatorami.Czy macie z tym jakieś doświadczenia czy to tylko chwyt marketingowy. Jakie ceny można wywalczyć przy odbiorze osobistym.Proszę o odp.dziękuję


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 16:36:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
cdee pisze:
Dzisiaj od opiekuna T-mobile otrzymałem informację że ich internet symetryczny jest jakościowo lepszy do operatorów Orange,Netia. Ponoć mają lepsze punkty styku z zagranicznymi operatorami.Czy macie z tym jakieś doświadczenia czy to tylko chwyt marketingowy. Jakie ceny można wywalczyć przy odbiorze osobistym.Proszę o odp.dziękuję


czym toto jest dosyłane do miejsca odbioru?
jakie są te styki z innymi i zapiszą ci je w umowie ?
cena dziś w dużej mierze zależy od ilości oraz od tego kto kupuje


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 16:39:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 116
odbiór osobisty z ich kontenera technicznego,zero dosyłu


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 16:41:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
cdee pisze:
odbiór osobisty z ich kontenera technicznego,zero dosyłu


pytałem o dosył do ich kontenera a nie od nich do Ciebie


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 16:53:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 116
światło


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 17:40:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
a jak pozostałymi dwoma pytaniami?


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 9:48:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 10 wrz 2012 16:09:37
Posty: 230
Lokalizacja: Katowice, Warszawa
Handlowcy pierniczą różne bajki.
Z doświadczenia wiem, że im większy telecom, oraz większe jego nastawienie na detal, tym gorsza usługa i obsługa dla klienta ISP.
Na poziomie hurtu dla MiŚOT bardzo dobrze się nam konkuruje z dużymi ;-)

_________________
www.epix.net.pl
Największy niekomercyjny IX i hurtownia usług prowadzona przez ISP dla ISP.


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 21:39:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 265
Dosyłają również do mnie budowali 500 metrów światłowód sami go budowali ja wynegocjowałem za internet 750 mbps symetryka 1000 netto
co do zagranicznych to prawda że mają bardzo dobre styki w zagranicznych np do angli www.nominet.uk mam ping 10 ms ale skolei maja bardzo słabe punkty styku z pl pingi od 14-22 ms gdzie w orange mam na poziomie 4-12 ms w usludze metro ethernet w innej lokalizacji ale wiadomo tutaj wszystko leci przez punkt wymiany ruchu tpix
W t-mobile nie podoba mi się jedna rzecz nie zakańczają usługi wkładką tylko swoim urządzeniem do 1gbps będziesz miał urządzenie które na wyjściu jest udostępniane poprzez port rj45 co bardzo słabo wygląda t-mobile się tłumaczy tym że lubią miec dostęp do zakończenia u klienta z tond te urządzenie szczerze trafia mnie z nim szlak w ciągu 6 miesięcy raz spalił się zasilacz od niego raz zawiesiła się transmisja do innej lokalizacji a raz kompletna zwieche zaliczyło że nie działała ani transmisja ani internet właśnie napisałem do nich piekny liścik by wephali sobie te urządzenie w d... i zakończyli wkładką


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 21:48:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
sledz pisze:
właśnie napisałem do nich piekny liścik by wephali sobie te urządzenie w d... i zakończyli wkładką
pokaż co to a na 100% da się toto zastąpić wkładką i ja bym się jakoś ich o zdanie w tym zakresie nie pytał :)


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 21:52:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
my od gts mamy jakiegos metroline`a; trzeba by przesniffować jakie to lecą ramki. bo pewnie qinq

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 21:56:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
lukpiot pisze:
my od gts mamy jakiegos metroline`a; trzeba by przesniffować jakie to lecą ramki. bo pewnie qinq

myślę że to jakiś rodzaj mądrzejszego konwertera a QinQ jest realizowane dopiero u nich na porcie


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 21:58:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
akurat u nas zdejmują ten tag na tym bo na tym także oddajemy im usługi.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 22:00:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
lukpiot pisze:
akurat u nas zdejmują ten tag na tym bo na tym także oddajemy im usługi.

a masz jakiś model tego ufo?


Na górę
Post: wt, 17 kwie 2018 22:31:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
hub_lan pisze:
lukpiot pisze:
akurat u nas zdejmują ten tag na tym bo na tym także oddajemy im usługi.

a masz jakiś model tego ufo?
Nazwy mi się pomylily:metronid

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 18 kwie 2018 0:03:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
lukpiot pisze:
hub_lan pisze:
lukpiot pisze:
akurat u nas zdejmują ten tag na tym bo na tym także oddajemy im usługi.

a masz jakiś model tego ufo?
Nazwy mi się pomylily:metronid

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

a jakiś model bo tego jest od groma
czy to coś takiego ?
http://www.3-edge.de/en/measure/network ... rformance/
bo tak czytam i czytam i nie znajduję tam info o możliwości zakończenia transmisji QinQ na tym

więc jak dla mnie jest spora szansa że wkładka wyciągnięta z tego ufo a włożona do switcha (który ją łyknie)
powinna działać tyle że tmobile nie będzie miało nadzoru nad końcówką


Na górę
Post: śr, 18 kwie 2018 7:22:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
tam jest zwykła wkładka SFP którą można sobie podmienić, a opis wygląda jak wersja GT. Jak zrzucimy z tego ostatnie vlany klientów to będę z ciekawości grzebal snifferem na porcie.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 18 kwie 2018 17:42:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 wrz 2015 12:29:50
Posty: 92
Co do zakończenia usługi, nie musimy jej kończyć naszym urządzeniem jak ktoś wcześniej pisał.
Standardowo jest to Router, który i tak jest dla Ciebie niewidoczny.
Jeśli nie masz miejsca na dodatkowe urządzenie, albo chcesz odebrać to na swoim sprzęcie/jakimś porcie, to musisz "Dogadać" się przed podpisaniem umowy z opiekunem.
Jak masz kontakt z "kumatym" opiekunem to dogadacie się bez problemu.

Co do ruchu zagranicznego: sieć szkieletowa dawnego GTS'u połączona jest z T-mobile i Deutsche Telekom, także wyjścia na świat są OK.
Jeśli faktycznie zależy Ci na tym ruchu zagranicznym, to zwrócić uwagę jaką faktycznie usługę kupujesz (czy ruch masz pchany najkrótszą trasą, czy przez łącza międzynarodowe).

_________________
Tomasz
kom: 668 370 555
-Łącza symetryczne
-Transmisje Danych
-MPLS
-DC
http://biznes.t-mobile.pl/


Na górę
Post: pt, 20 kwie 2018 17:11:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 144
Lokalizacja: Wrocław
Mi na zakończenie usługi dawali junipera SRX chyba 220
tyle że nie chciałem przyjąć więc wstawili go do swojego kontenera jako zakończenie usługi a ja dobudowałem się
światłem tam gdzie chciałem odebrać czyli w pomieszczeniu 30 metrów ! dalej.

Opiekun oczywiście sprzeda ci wszystko ładnie pięknie ale z wykonaniem bywa rożnie.
Mimo że w kontenerze GTS/T-Mobile było zasilanie gwarantowane SRX zawsze padał jak nie było pradu
Dwa lata nie mogłem się doprosić żeby ktoś to poprawił aż zrezygnowałem.
no i ping do drugiego końca połączeniówki /30 na dzień dobry 24ms
jak meldowałem że to jest nie do zaakceptowania zbili w bólach do 11ms mówiąc że mniej się nie da.


Na górę
Post: śr, 23 maja 2018 21:17:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 265
A jaki masz ping np do onetu ?


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 9:52:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1247
Lokalizacja: Polska
Ja mam łącze z T-Mobile.

ping do onetu 18ms


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 12:17:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 sie 2017 9:16:03
Posty: 51
Niby 18ms to nie dużo i nie będzie to w niczym przeszkadzało, ale porównując do mojego 5ms do Onetu przez epix to wielka różnica. Może T-Mobile dba o samopoczucie pakietów i daje im trasy przez morze, potem wracają silniejsze ;p


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 12:54:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 46
Pagnite pisze:
Niby 18ms to nie dużo i nie będzie to w niczym przeszkadzało, ale porównując do mojego 5ms do Onetu przez epix to wielka różnica. Może T-Mobile dba o samopoczucie pakietów i daje im trasy przez morze, potem wracają silniejsze ;p
18ms to naprawdę tak dużo? Takie prędkości są standardem nawet u kablowych dostawców.


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 14:16:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 sie 2017 9:16:03
Posty: 51
Ping to nie prędkość, i mówię że 18ms to żaden problem, ale porównując do innej sieci to 3x więcej i ciekawe czemu. Tyle ;)


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 14:28:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 46
Wybacz, przejęzyczenie :)
Obstawiam że po prostu masz węzeł bliżej infrastruktury Onetu. Pytanie też czy nie mają rozproszonych serwerowni i każdy z nas potencjalnie trafia gdzie indziej.

Należałoby kilka różnych lokacji testować, najlepiej konkretnych serwerów które nie są w load balancingu. Tylko wtedy można mówić o lepszym lub gorszym łączu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 18 lip 2018 1:16:43

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl