Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 08 kwie 2018 23:52:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 mar 2018 13:15:10
Posty: 16
Witajcie,
czy urządzenie NSM2 od Ubiquiti może pracować w trybie zwykłego access pointa umożliwiając
klientom (telefony, komputery) korzystanie z sieci?
Pozdrawiam


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 7:48:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1347
Lokalizacja: Kraków
fire45 pisze:
Witajcie,
czy urządzenie NSM2 od Ubiquiti może pracować w trybie zwykłego access pointa umożliwiając
klientom (telefony, komputery) korzystanie z sieci?
Pozdrawiam

oczywiście tylko wyłącz airmax


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 9:29:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 mar 2018 13:15:10
Posty: 16
Jak z zasięgiem tego urządzenia? Nadaje się do wykorzystania jako AP na drugi budynek?


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 9:46:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1347
Lokalizacja: Kraków
fire45 pisze:
Jak z zasięgiem tego urządzenia? Nadaje się do wykorzystania jako AP na drugi budynek?

zasięg bardzo przyzwoity - pamiętaj tylko że to jest antena kierunkowa
co oznacza "jako AP na drugi budynek?


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 12:02:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 mar 2018 13:15:10
Posty: 16
Troszkę niezrozumiale się wyraziłem. Router dostępny jest w budynku nr 1 (dom) z którego NSM2 ma dać sygnał wifi do budynku nr 2 (budynek gospodarczy, warsztat,
dlatego bez większego inwestowania i dokładania sprzętu). Chyba że masz inne propozycje, może być nawet coś dookólnego w granicach 400zł.


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 13:11:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1347
Lokalizacja: Kraków
fire45 pisze:
Troszkę niezrozumiale się wyraziłem. Router dostępny jest w budynku nr 1 (dom) z którego NSM2 ma dać sygnał wifi do budynku nr 2 (budynek gospodarczy, warsztat,
dlatego bez większego inwestowania i dokładania sprzętu). Chyba że masz inne propozycje, może być nawet coś dookólnego w granicach 400zł.

jaka jest odległość od domu do warsztatu i z czego oraz jak grube są ściany warsztatu


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 16:58:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 mar 2018 13:15:10
Posty: 16
Jakieś 50m w otwartej przestrzeni.
Ściany murowane, nowe budownictwo.


Na górę
Post: pn, 09 kwie 2018 17:10:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1347
Lokalizacja: Kraków
fire45 pisze:
Jakieś 50m w otwartej przestrzeni.
Ściany murowane, nowe budownictwo.

Jak go wystawisz na zewnątrz to urządzenia na pewno odbiorą ruch pytanie tylko czy będą w stanie nadawać na tyle mocno żeby AP to usłyszało


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 19 wrz 2018 22:09:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl