Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 21 mar 2018 1:13:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 21 mar 2018 0:59:40
Posty: 1
Witam wszystkich serdecznie.
Mój pierwszy post - dziękuje za wyrozumiałość i pomoc.

Do rzeczy - mam potrzebę wykonania transparentnego bridge na Mikrotik SXT LTE tak, aby urządzenie podpięte do portu ethernetowego mogło mieć przypisany IP przydzielony przez ISP GSM (stałe IP publiczne).
Jeśli do tego mógłbym mieć zachowany dostęp via VPN do miktorika było świetnie.

Szukałem rozwiązania, ale niestety mało skutecznie. Proszę o wsparcie w tym zakresie.

Pozdrawiam
Kamil


Na górę
Post: czw, 22 mar 2018 13:12:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1870
Lokalizacja: Czyżew
ja mam tak:
modem usb no-hilink lte, na alegro po około 140 zł+ 2 antenki patyki+RB750Gr3 hEX do tego 8 vpn-ów
no i bangla
net z t-mobile biznes z zewn. IP właśnie na MT

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: czw, 22 mar 2018 15:54:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 lis 2015 12:59:46
Posty: 65
Witam

Jak najbardziej można - wykonuje takie usługi na SXT LTE dla dużej firmy w Polsce. Proszę o podanie meila podeśle backup i będzie działało.


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 10:32:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 259
Oooo to i ja bym prosił jeśli to możliwe Bo sam MikroTik twierdzi ze bridge do LTE nie działa w SXT, ale planują dodać od 2 lat.

Wysłałem podanie na PW :)


EDIT
Niestety tak jak myślałem przesłany przez kolegę config to zwykły NAT portów a nie bridge :/


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 12:33:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 152
Podpinam się do tematu, żeby kolegom nie spamować niepotrzebnie pw, prosimy o publikację. :)


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 13:26:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 259
Z tego co dostałem (za co dziękuję), to zwykły NAT i forward portów :)


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 18:22:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1870
Lokalizacja: Czyżew
tomson to pokaż na forum, wtedy może więcej osób skorzysta co?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 18:31:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 259
Nie może dać. Nie można zbridżować w tym modelu interfejsu LTE. Problem znany od samego początku.

Jest nawet petycja do MT w tej sprawie. Jak na razie bez zmian.

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=113569


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 08 sty 2019 13:53:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 79
witam
a w sxtlte v2 mozna juz bridge robic z lte? jesli tak to poprosze o info.

_________________
sc


Na górę
Post: wt, 08 sty 2019 13:55:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 259
Można. Masz zakładkę w interfejsie LTE do bridge po mac adresie.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 08 sty 2019 19:52:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 79
LTE do Bridga wrzucic?

_________________
sc


Na górę
Post: śr, 09 sty 2019 10:50:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 259
Nie, tak to nie działa. Możesz dać passtrough z lte na interfejs address

https://prnt.sc/m4ss83

Opis funkcji
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/LTE#Passthrough_Example


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 12:39:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 22 lut 2009 21:28:13
Posty: 79
Super, dziekuje. smiga.

_________________
sc


Na górę
Post: pn, 14 sty 2019 19:03:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 17 cze 2018 15:09:19
Posty: 45
A mozna dac passtroght tylko na jeden adres w sieci?


Na górę
Post: wt, 26 lut 2019 14:06:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 259
Zasada jest taka ze robi passtrough na pierwszy mac adres jaki go przywita. Możesz tez ręcznie określić swój.

Puszczałem przez przełącznik i działało.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: damian8821 i 25 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 19 mar 2019 9:41:18

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl