Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 21 paź 2017 14:37:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 622
Cześć.

Nie macie problemów z WinBox-em pod Windows 10 64 bit? Konkretnie z reakcją na klikanie buttonów lewym przyciskiem myszy?
Reakcja na menu jest, wszystko niby działa, a w niektórych oknach brak reakcji na klikanie buttonów, np:

Obrazek


Jakieś pomysły ?


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 15:26:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 27 lut 2010 12:03:40
Posty: 68
Czy mi się wydaje czy to stara wersja WinBoxa ?

Ja miałem przy starej podobne problemy, np. nie mogłem kliknąć OK przy potwierdzeniu Rebootu

Po przejściu na nowa wersje u mnie problemy znikły.


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 17:49:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 622
Najnowsza dostępna na: https://mikrotik.com/download czyli 3.11.

Być może stare mikrotiki tak się zachowują z WinBox-em 3.11 na Win10 64bit.

Jak ktoś ma możliwość sprawdzenia, byłoby fajnie zweryfikować to.


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 19:26:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 308
Lokalizacja: Oświęcim
Na wersjach 5.26 i poniżej nie da się nacisnąć tych przycisków. Jak chcemy coś zrebootować, to trzeba z konsoli

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 22 paź 2017 10:39:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 622
Na starszych wersjach Winbox-a to działało inaczej? Ma ktoś namiar na starszą wersję, wolną od tego problemu?


Na górę
Post: ndz, 22 paź 2017 11:20:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2559
Lokalizacja: Wrocław
http://www.mikrotik.com.ua/download/rou ... winbox.exe tu masz jakas starszą wersje


Na górę
Post: ndz, 22 paź 2017 17:19:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 745
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Da sie nacisnac.
Nacisnij Alt+TAB wtedy.... zdziwisz :D


Na górę
Post: pn, 23 paź 2017 8:47:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 485
Lokalizacja: Poznań
Kolego usuń z tytułu tematu "guziki" bo nie wiem jak innych, ale mnie oczy bolą.
BTW guziki masz np. w spodniach i proszę nie idź na łatwiznę i nie wpisuj przypadkiem buttony....


Na górę
Post: pn, 23 paź 2017 10:54:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 622
A "przyciski" dogodzą?


Na górę
Post: ndz, 15 kwie 2018 17:17:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 622
sniper pisze:
Da sie nacisnac.
Nacisnij Alt+TAB wtedy.... zdziwisz :D

Alt+Tab to ci aplikacje na Windzie przełączy...


Na górę
Post: ndz, 15 kwie 2018 22:23:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 745
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
I bardzo dobrze.
Dodatkowe okienko z konfigiem to zupelnie odrebne okno - ALT+TAB dziala :-)


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 5:01:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 622
Nie bardzo. Mi najwygodniej uruchomić w takich sytuacjach VirtualBox-a z Win XP, i tam już WinBox działa bez problemu nawet gdy wersja softu 5.21 np.

Generalnie historia jest taka, że MS coś skopał i po którymś tam MS update dla Win10 WinBox przestaje reagować na wciskanie buttonów.

Pozostaje zrobić update softu czy to przez konsole czy właśnie Winbox-a uruchomionym np. na wirtualnej maszynie z WinXP.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 25 kwie 2018 4:51:55

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl