Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: czw, 01 sty 2015 17:51:20 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 09 sty 2008 1:38:32
Posty: 284
Witam.
Zastanawiam się nad powieszeniem AF24 w jednej z lokalizacji tylko jest tam długa skrętka coś ok 100 metrów. Mogą wystąpić jakieś problemy w związku z długością kabla, testował może ktoś to na długim kablu??


Na górę
Post: czw, 01 sty 2015 20:00:49 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8576
Prosisz się o problemy.

Poszukaj rozwiązania ze światłem na te 100 metrów. Broken je opisywał kilkukrotnie.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 02 sty 2015 3:42:40 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16532
Lokalizacja: Nowa Ruda
Przy 100 metrach nawet przy świetnym jakościowo kablu może być problem. Kablem możesz co najwyżej puścić zasilanie POE - ale transmisję lepiej puścić po świetle.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 02 sty 2015 17:06:01 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 09 sty 2008 1:38:32
Posty: 284
Jest tam założony Rocket M5 i jak na razie działa bezproblemowo. Tylko nie wiem czy AF24 też tak samo się zachowa??.


Na górę
Post: sob, 03 sty 2015 15:53:22 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1303
Lokalizacja: Polska
radzio85 pisze:
Jest tam założony Rocket M5 i jak na razie działa bezproblemowo. Tylko nie wiem czy AF24 też tak samo się zachowa??.


Zwróć uwagę, że Rocket M5 pracuje na 100Mbps a do AirFibera przydałoby się to zapiąć na 1Gbps co prawdopodobnie jest niewykonalne przy tym dystansie o ile masz tam kat. 5e.


Na górę
Post: sob, 07 lut 2015 16:18:21 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3628
Według specyfikacji antena odbiorcza ma tylko 2db lepszy zysk, ktoś wie, czy dzięki temu zepnie się chociaż na 750/750 na 7,8km? Stary na 6km spokojnie się tak zestawia. O 1000/1000 na qam256 to na pewno można zapomnieć.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 07 lut 2015 18:46:23 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16532
Lokalizacja: Nowa Ruda
Licz link dla obu stron. Te 4dBi to trochę jest. Poza tym AF24HD ma ciutkę większą czułość więc podejrzewam, że te 1/1Gbit da się zestawić.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 07 lut 2015 19:14:37 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3628
chyba jednak 2 dbi, bo poprawili tylko antenę odbiorczą, nadawcza ma ten sam zysk.
o poprawieniu czułości nie doczytałem się,,,, wszystko jeszcze kwestia ceny,,, a potrzebuję wymienić kończącą się radiolinię ceragona na 7,8km

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 25 lut 2015 18:16:59 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3068
Ktoś kupił, testował na linkach 5km+, na forum Ubnt piszą peany że w porównaniu ze starą wersją lepiej radzi sobie z deszczem


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 18:38:53 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 473
Lokalizacja: J-J
http://www.wirelesslan.pl/product_info. ... ts_id/3300

_________________
...


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:10:01 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4487
Lokalizacja: woj Śląskie
Chyba ich pogieło z tą ceną :)

_________________
Jardo


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 20:26:02 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16532
Lokalizacja: Nowa Ruda
Cena z kosmosu - chyba wzięli cenę z pre-oderów. Realnie powinien być droższy o 20% od normalnego AFa.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 21:26:08 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 18 maja 2007 8:43:27
Posty: 349
Lokalizacja: podkarpacie
Tyle kasy i nie ma SFP, porażka.


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 21:27:56 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2308
Jardo pisze:
Chyba ich pogieło z tą ceną :)

lazorek pisze:
Tyle kasy i nie ma SFP, porażka.

za dużo wpisali cyfr, o jedno 0 za dużo jest.
:D:D:D:):)


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 21:29:38 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 18 maja 2007 8:43:27
Posty: 349
Lokalizacja: podkarpacie
Ja w ATS mam po 11 000 zł netto


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 22:02:32 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4487
Lokalizacja: woj Śląskie
lazorek pisze:
Ja w ATS mam po 11 000 zł netto


Cały link to bym jeszcze zrozumiał, ale jedna strona????

_________________
Jardo


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 22:38:06 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 473
Lokalizacja: J-J
To ja po zalogowaniu mam go drożej jak bez logowania.

_________________
...


Na górę
Post: pn, 02 mar 2015 22:43:01 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1833
Wiedzą od kogo mogą kasę wydoić :)


Na górę
Post: pt, 15 mar 2019 21:00:46 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3628
Pany, spotkał się ktoś z czymś takim? AF24HD przestał przerzucać ruch po ip, obie strony mt widzą się, ale nie pingują się po ip, po mac już tak. Połączenie jest AF24HD - F-POE - SFP w MT

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 15 mar 2019 22:16:38 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8576
Nie spotkał się osobiście, lecz obstawiam cyrki na porcie SFP w MT, w szczególności jeśli to CRS / CCR :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 09 kwie 2019 16:07:07 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 589
Lokalizacja: Poznań
Karas pisze:
Pany, spotkał się ktoś z czymś takim? AF24HD przestał przerzucać ruch po ip, obie strony mt widzą się, ale nie pingują się po ip, po mac już tak. Połączenie jest AF24HD - F-POE - SFP w MT


Sprawdź we właściwościach czy nie masz FCS errors :)


Na górę
Post: wt, 09 kwie 2019 19:33:45 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3628
Nie napisałem, 2 dni później stało się tak z kolejnym lanem. Pomógł restart RB ;]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 09 maja 2019 13:14:54 
   Tytuł: Re: AirFiber 24HD
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2278
ubnt nie lubi się z MT i odwrotnie :rotfl:

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 24 maja 2019 19:01:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl