Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 159 60 61 62 63 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 26 lis 2019 9:44:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 767
sniper pisze:
A w logach jaki powod niepowodzenia aktualizacji?

Paczka security wymaga instalacji paczki dhcp :ups:
EDIT: Po wgraniu paczki dhcp i restarcie już usługa ssh nie świeci się na czerwono.


Na górę
Post: wt, 26 lis 2019 9:51:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3679
Lokalizacja: Mazury
green3d pisze:
sniper pisze:
A w logach jaki powod niepowodzenia aktualizacji?

Paczka security wymaga instalacji paczki dhcp :ups:
EDIT: Po wgraniu paczki dhcp i restarcie już usługa ssh nie świeci się na czerwono.
Być może coś pozmieniali i musisz ręcznie dograć paczkę z dhcp, a przy poprzedniej aktualizacji tego nie zauważyłeś, że ssh zgasło.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜ synchronizacja LMS -> MikroTik (DHCP,PPPoE,Simple Queue) po API / GUS / JPK


Na górę
Post: wt, 26 lis 2019 10:07:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 767
noyo pisze:
green3d pisze:
sniper pisze:
A w logach jaki powod niepowodzenia aktualizacji?

Paczka security wymaga instalacji paczki dhcp :ups:
EDIT: Po wgraniu paczki dhcp i restarcie już usługa ssh nie świeci się na czerwono.
Być może coś pozmieniali i musisz ręcznie dograć paczkę z dhcp, a przy poprzedniej aktualizacji tego nie zauważyłeś, że ssh zgasło.

Nie sprawdzałem bo wcześniej nie było takich wymagań, a w changelogu nic na ten temat nie wyczytałem.


Na górę
Post: wt, 03 gru 2019 19:01:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 134
Lokalizacja: WLKP
What's new in 6.46 (2019-Dec-02 11:16):
Kod:
*) wireless - improved 802.11ac stability for all ARM devices with wireless;

strach się bać

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Na górę
Post: śr, 04 gru 2019 0:41:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 638
Aż normalnie w nocy przetestuję na jednym poczochranym linku


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: śr, 04 gru 2019 23:06:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 838
Lokalizacja: wlkp
Nie zauważyłem nic dziwnego w 6.44.6....testowałem jakiś czas.
Sporo sektorów już jest aptodejt u mnie.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: ndz, 29 gru 2019 22:56:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 838
Lokalizacja: wlkp
Czy w 6.xx jest możliwość ustawienia radia 2.4Ghz w tryb G z kanałem 40Mhz ?

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 30 gru 2019 0:15:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 22 wrz 2015 10:35:55
Posty: 69
k0st3k pisze:
Czy w 6.xx jest możliwość ustawienia radia 2.4Ghz w tryb G z kanałem 40Mhz ?

Channel width: 40mhz-turbo

Działa tylko z kartami 802.11g, czyli np. CM9, XR2. Karty 802.11n nie obsługują turbo.


Na górę
Post: czw, 16 sty 2020 0:09:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 24 sie 2016 23:42:51
Posty: 2
Witam.
Trochę starszy temat.
Od chyba wersji 6.36 jest dostępne country Debug. Dostępne są wszystkie po kolej kanały od 5120 do 5825.
Nie ma problemu z ustawianiem automatycznego Antenna Gain na manual-txpower.
Czy po za tym że są otwarte kanały "ukryte" to coś to jeszcze robi? ktoś coś testował? Jakoś nie mogę znaleźć
w necie. :zzz:


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 179.44 KiB | Przejrzano 3061 razy ]
Na górę
Post: wt, 21 sty 2020 8:29:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 21 sty 2020 8:26:02
Posty: 1
Ostatni zaktualizowałem CCR 1036 do wersji 6.44.6 , jak na razie bez niespodzianek.


Na górę
Post: ndz, 26 sty 2020 14:54:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 30 gru 2012 16:22:03
Posty: 40
Powrzucałem na bazy 6.46 i teraz na niektórych wyrzuca mi 30-70% ludzi. Prawie codziennie rano restart :(


Na górę
Post: ndz, 26 sty 2020 18:50:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1983
Lokalizacja: Czyżew
6.46.2 praktycznie na 90% bazach i nic się nie dzieje, po za tym, że wykrył radary pogodowe i trzeba było zastosować superchannel

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pn, 27 sty 2020 10:40:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1178
Kalafiorek pisze:
Powrzucałem na bazy 6.46 i teraz na niektórych wyrzuca mi 30-70% ludzi. Prawie codziennie rano restart :(


Co masz w "Frequency Mode" i w "Country"?


Na górę
Post: pn, 27 sty 2020 13:18:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1983
Lokalizacja: Czyżew
zobacz jeszcze ANTENA GAIN i jeśli coś jest zmień na 0, oczywiście superchannel i kraj Grenada - tak ja robię

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pn, 27 sty 2020 14:03:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1178
Wiktor czytaj dokładniej posty w wątku, bo masz tu wszystko wyłożone jak na tacy: country Debug


Na górę
Post: wt, 28 sty 2020 22:47:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 30 gru 2012 16:22:03
Posty: 40
mam tak


Załączniki:
MT.jpg
MT.jpg [ 109.46 KiB | Przejrzano 1856 razy ]
Na górę
Post: śr, 29 sty 2020 11:16:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1178
To baza czy klient, jak baza to na ile klientów? Jak klient to ile takich jest podłączonych na bazie? Zresztą od momentu "Wireless Protocol" w zasadzie dalej nie ma co nawet oglądać obrazka.


Na górę
Post: śr, 29 sty 2020 12:39:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 1177
czyste 802.11 i wylaczone szyfrowanie? 8(


Na górę
Post: śr, 29 sty 2020 16:57:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1178
Tego nie wiesz czy wyłączone. Pytanie było inne.


Na górę
Post: czw, 30 sty 2020 0:23:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 30 gru 2012 16:22:03
Posty: 40
To baza ok 12 ludzi. Inne też 10- 15 ludzi. Zmiana protokołu nie pomaga. Nie mam tu szyfrowania, dopuszczam po macu. Ostatnie 3 dni odziwo spokój.


Na górę
Post: czw, 30 sty 2020 10:55:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1178
Czyli przyjacielu ekstremalnie spiepszone od A do Z, wręcz wzorcowo. Nieszyfrowana baza, ludziki bez TDMA biją się o transfer.


Na górę
Post: czw, 30 sty 2020 18:01:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 30 gru 2012 16:22:03
Posty: 40
djrobson pisze:
Czyli przyjacielu ekstremalnie spiepszone od A do Z, wręcz wzorcowo. Nieszyfrowana baza, ludziki bez TDMA biją się o transfer.

Ale właśnie przy czystym N problem występuje jeszcze najrzadziej.


Na górę
Post: czw, 20 lut 2020 9:03:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 1177
Pacze i oczom nie wierze....
Po tylu latach.... w koncu da sie wygodnie uzywac (bez zadnego protezowania) Winboxa na ekranach o wyzszej rozdzielczosci.
Cywilizacja dotarla do Łotyszów....


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 32.67 KiB | Przejrzano 1172 razy ]
Na górę
Post: czw, 20 lut 2020 9:24:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3679
Lokalizacja: Mazury
Dali też zooma, ale szkoda, że zapomnieli dodać choć 1 krotne pomniejszenie. Na mniejszych ekranach nie widać wszystkich ustawień karty radiowej. Pisałem im w 2015 to mnie odesłali do webfiga :/

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜ synchronizacja LMS -> MikroTik (DHCP,PPPoE,Simple Queue) po API / GUS / JPK


Na górę
Post: czw, 20 lut 2020 9:28:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 1177
E tam - ja im z pol roku temu zglaszalem calkiowicie niedzialajaca kluczowa funkcje hotspot poczawszy od 6.costam (po polaczeniu nie otwieralo przegladaki i nie przekierowywalo do portalu, trzeba bylo recznie wchodzic).
Dalem gotowe zrzuty ekranu i konfig - rzecz do przetestowania w 30 sekund (poprzez kreatora - bez zadnych wlasnych zmian)
Laskawie odpisali ze mam przyslac z kazdego urzadzenia supouta :sciana:

Kontakt sie oczywiscie urwal bo mam lepsze rzeczy do roboty, a im to do niczego potzebne nie jest, bo wyraznie pisalem ze dzieje sie tak na KAZDYM po reset-configuration i domyslnych ustawieniach. WYstarczy wziac z poleczki jakiegos RB i kliknac.

Niedawno patrze w changelog - odkryli ten blad sami lub ktos mial na tyle czasu, zeby sie z nimi uzerac :polacmu:
Naprawili.


Załączniki:
Bez tytuł1u.jpg
Bez tytuł1u.jpg [ 37.5 KiB | Przejrzano 1157 razy ]


Ostatnio zmieniony czw, 20 lut 2020 9:41:40 przez sniper, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 159 60 61 62 63 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 29 maja 2020 22:10:00

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl