Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 127 28 29 30 31 32 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 29 mar 2019 21:37:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1573
Ktoś z was ogarnia SIIS za kasę? Bo jak na to patrzę to szlag mnie trafia :zly:


Na górę
Post: pt, 29 mar 2019 22:08:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2354
bobas69 pisze:
Ktoś z was ogarnia SIIS za kasę? Bo jak na to patrzę to szlag mnie trafia :zly:

Już za późno, bobas :okularnik: dopierdooolą ci karę. :sciana:


Na górę
Post: pt, 29 mar 2019 22:23:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3765
do Pn ma czas

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 29 mar 2019 22:24:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1518
jaką karę, powpisuj im tam trochę danych niech mają chociaż część adresów,
ja u siebie zrobił bym to fajnie gdyby to czemuś sensownemu służyło, a te dane to nie dość że nie trafią do POPCA w celu niedublowania kabli to jeszcze w dodatku stanowią idealne źródło wiedzy dla beneficjentów POPC. oni mają mapę z kilkoma warstwami punktów- białe plamy na dotacje, punkty z netem mniej niż 30mb, punkty z netem 30mb++ i domy bez neta. i moim zdaniem to służy właśnie im - na podstawie takich danych mogą zrobić lokalną ofertę żeby skuteczniej kosić konkurencję.


Na górę
Post: pt, 29 mar 2019 22:28:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1573
Mimo to nadal pytanie aktualne :)


Na górę
Post: sob, 30 mar 2019 8:21:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3702
Lokalizacja: Mazury
bobas69 pisze:
Mimo to nadal pytanie aktualne :)
To nie miejsce na takie rzeczy, daj na giełde.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜ synchronizacja LMS -> MikroTik (DHCP,PPPoE,Simple Queue) po API / GUS / JPK


Na górę
Post: sob, 30 mar 2019 10:32:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2354
bobas69 pisze:
Mimo to nadal pytanie aktualne :)

Weź sie qwa ogarnij, popisz coś. Nawet jak błędnie to nie to co samo co nic nie wysłać. Z zeszłego roku
są raporty, starczy nanieść zmiany.


Na górę
Post: sob, 30 mar 2019 17:23:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 22 sty 2014 22:46:32
Posty: 128
Lokalizacja: Lublin
...

_________________
MrG


Ostatnio zmieniony ndz, 31 mar 2019 19:37:46 przez -MrG-, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 0:16:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 19 paź 2009 13:29:22
Posty: 220
Przy imporcie danych z mini-SIIS mam komunikat jak w załączniku - 403 Nie masz uprawnień. Więc nic nie mogę załadować...

Spotkaliście się z tym. Robiłem import 31 marca.


Załączniki:
Screenshot_180.png
Screenshot_180.png [ 71.08 KiB | Przejrzano 4519 razy ]
Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 0:21:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8919
UKE się pospieszyło i zablokowało możliwość wgrywania plików? Może ichniejsi informatycy właśnie w ten sposób robią sobie prima aprillis? Zadzwoń rano do UKE i się spytaj

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 10:21:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 19 paź 2009 13:29:22
Posty: 220
Dziś cudownie zaczęło działać :) Nawet nie importowałem, tylko go załadowałem już do bazy, bo ten plik z nocy pokazał się na liście.
Pewnie odblokowali jak napisałeś.


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 10:45:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 03 sty 2006 15:57:53
Posty: 641
Ja mam pytanko odnośnie F00 i F06 ... bo nie moglem odszukać nowych formularzy... .wiec wziąłem zeszłoroczne, bedzie OK ?

_________________
Wiem jak ma³o wiem


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 10:51:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 19 paź 2009 13:29:22
Posty: 220
F00 i F06 wysyłasz od tego roku elektronicznie, przez konto UKE powiazane z profilem zaufanym. Czas jest dzis do północy. Były o tym maile od grudnia. Znajdziesz w nich adres strony i info.


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 11:43:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5521
poza tym temat jest o siisie, a na chwilę obecną numeracja formularzy się nieco zmieniła, i większość wypełnia f00 i f06.
Ludzie qrła, ogarnijcie się!!!
Pan Radosław M. z uke chyba z 10maili wysłał w tym roku, podwujne powiadomienie via poczta, a wy qrła czekacie na ostatnią chwilę (btw. 01-04 to jest przeniesiona ostatnia chwila, więc...)


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 17:38:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2354
krasnoludek pisze:
poza tym temat jest o siisie, a na chwilę obecną numeracja formularzy się nieco zmieniła, i większość wypełnia f00 i f06.
Ludzie qrła, ogarnijcie się!!!
Pan Radosław M. z uke chyba z 10maili wysłał w tym roku, podwujne powiadomienie via poczta, a wy q rła czekacie na ostatnią chwilę (btw. 01-04 to jest przeniesiona ostatnia chwila, więc...)

Idę zapier..ać raport, ostatnie 12 błędów, obłęd kwietniowy a bociany latają. :D Jestem coraz bliższy doskonałości. :zlosnik:


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 22:17:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1573
Jak zrobiłem szkielet, dystrybucję, dostęp, zasięgi i połączenia miedzy węzłami ale nie dodałem ani jednego zakończenia u klienta to będzie dym czy tylko każą poprawić?
Na bank nie zdążę wszystkich dodać więc czy jest sens dodawać pojedyncze sztuki. ogólnie to jednak źle to nie wygląda tylko czasu mało :(


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 22:19:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2354
Słuchajcie, mam propozycję. Jestem za a nawet przeciw. Takie raporty trzeba robić składać co miesiąc.
Rząd nas doceni i da nam raport500+. Te raporty są ekologiczne i zajefajne. Są cenne i mogą szczegółowo i na bieżąco informować o stanie naszego rozwoju albo upadku, ch... ., ale raport500+
należy nam się jak psu buda. Gdzie mam pisać :pifpaf:
Raprt co miesiąc :D
Albo chodźcie zrobimy ogólnopolski strajk ISP, :sciana: w końcu kasiora raport500+ nam się należy.


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 22:21:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3253
Lokalizacja: Kraków
bobas69 pisze:
Jak zrobiłem szkielet, dystrybucję, dostęp, zasięgi i połączenia miedzy węzłami ale nie dodałem ani jednego zakończenia u klienta to będzie dym czy tylko każą poprawić?
Na bank nie zdążę wszystkich dodać więc czy jest sens dodawać pojedyncze sztuki. ogólnie to jednak źle to nie wygląda tylko czasu mało :(


Nie puści Cię bo nie masz zakończeń sieci w węzłach radiowych i stacjonarnych to będzie błąd a nie ostrzezenie

do tego będziesz miał w cholerę ostrzeżeń o braku usług na węzłach co teoretycznie można olać robiąc komentarz tyle że będzie Ci trudno wyjaśnić w komentarzu że na żadnym węźle nie masz usług


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 22:23:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3253
Lokalizacja: Kraków
zuhjk pisze:
Słuchajcie, mam propozycję. Jestem za a nawet przeciw. Takie raporty trzeba robić składać co miesiąc.


popatrz na projekty zmian w ustawach a dowiesz się że taka propozycja jest poważnie analizowana


Na górę
Post: pn, 01 kwie 2019 22:31:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1573
hub_lan pisze:
bobas69 pisze:
Jak zrobiłem szkielet, dystrybucję, dostęp, zasięgi i połączenia miedzy węzłami ale nie dodałem ani jednego zakończenia u klienta to będzie dym czy tylko każą poprawić?
Na bank nie zdążę wszystkich dodać więc czy jest sens dodawać pojedyncze sztuki. ogólnie to jednak źle to nie wygląda tylko czasu mało :(


Nie puści Cię bo nie masz zakończeń sieci w węzłach radiowych i stacjonarnych to będzie błąd a nie ostrzezenie

do tego będziesz miał w cholerę ostrzeżeń o braku usług na węzłach co teoretycznie można olać robiąc komentarz tyle że będzie Ci trudno wyjaśnić w komentarzu że na żadnym węźle nie masz usług

Czyli jak zrobię chociaż po jednym na punkcie dostępowym to przejdzie tak? (z oszczędności czasu robiłem węzeł jako szkielet/dystrybujcję i dostęp w jednym i dostęp na jednym sektorze 360*).

EDIT: Juhuuu zero błędów i ostrzeżeń :zlosnik: :zlosnik: :zlosnik: idę się napić :D


Na górę
Post: wt, 02 kwie 2019 0:00:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2354
Byłem z wami do końca. Za miesiąc nowy raport, hi hi :rotfl:


Na górę
Post: ndz, 09 lut 2020 18:00:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 09 lut 2020 17:56:16
Posty: 3
Hej Ktos z was już robi raport, chciałem wczesniej w tym roku a na SIIS nie ma danych
czy trzeba na nowo wpisywać ?????


Na górę
Post: wt, 11 lut 2020 10:41:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 27 gru 2019 15:10:42
Posty: 49
robisz export potem import i potem ew poprawki jak co roku....


Na górę
Post: śr, 12 lut 2020 21:02:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1521
Lokalizacja: Polska
Widzieliście w jaki sposób mamy teraz tłumaczyć, że „Punkt adresowy poza bazą referencyjną” ?

Czy świadcząc usługi tylko po radiu, muszę przekazywać dane, których i tak nikt nie bierze pod jakąkolwiek uwagę ? (retoryczne).

Trzeba w tym roku usiąść szybciej do raportu, skoro doszły takie atrakcje.


Na górę
Post: czw, 13 lut 2020 0:43:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2354
djlech pisze:
Widzieliście w jaki sposób mamy teraz tłumaczyć, że „Punkt adresowy poza bazą referencyjną” ?

Czy świadcząc usługi tylko po radiu, muszę przekazywać dane, których i tak nikt nie bierze pod jakąkolwiek uwagę ? (retoryczne).

Trzeba w tym roku usiąść szybciej do raportu, skoro doszły takie atrakcje.

Musisz im dać raport jak psu kość bo cię ukarają. Mnie też ukarali choć byłem pełen szczerych chęci. Dziś to chiwd.
Tyle mam do powiedzenia.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 127 28 29 30 31 32 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 24 wrz 2020 15:40:46

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl