Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 125 26 27 28 29 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 30 mar 2018 13:40:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 425
Skończyłem tą farsę. I tak zapewne podczas jakiegoś konkursu okaże się, że jestem białą plamą by ktoś mógł sobie wyrwać dofinansowanie na ten rejon ...


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 14:15:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 17 mar 2008 20:18:43
Posty: 88
Czyli wystarczy że w zakładce DANE ---- KOMENTARZE DO DANYCH , dodam komentarz " Adresy się zgadzają a usługi działają prawidłowo." i oni już będą wiedzieć czego to się tyczy czy jeszcze jakoś to się podpina pod dany problem ??


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 14:46:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 651
Poprawnosc 100% ostrzeżenia 10. Oddane. W dobrej wierze


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 15:21:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2416
Lokalizacja: Kraków
za duże odległości w ethernecie wychodzą z powodu tego że współrzędne gps siis zaokrągla do 4 miejsc po przecinku co już samo w sobie może zrobić kilkadziesiąt metrów :)

z kolei przy linii kablowej mają współczynnik 1,7 x odległość bezpośrednia po linii prostej i jak przekracza wyskakuje ostrzeżenie (tyle że u mnie ten współczynnik wychodzi 2,3)

mógłbym się lepiej postarać z precyzowaniem danych pod warunkiem że te dany byłyby do wykorzystania
np ktoś zobaczył by że mam w tym budynku szkło i zamiast budować wynajął by odemnie J albo transmisję

niestety tak nie jest więc dopieszczanie danych jest bezcelowe


Na górę
Post: sob, 31 mar 2018 16:03:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1633
Lokalizacja: eth0
Raport poszedł. Jakieś formularze trzeba jeszcze wypełnić też? Wiem że chyba F00 i F06 był, ale nie mogę tegorocznych wzorów znaleźć?

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: sob, 31 mar 2018 16:12:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 651
Outlaw pisze:
Raport poszedł. Jakieś formularze trzeba jeszcze wypełnić też? Wiem że chyba F00 i F06 był, ale nie mogę tegorocznych wzorów znaleźć?

te same co za 2016


Na górę
Post: sob, 31 mar 2018 16:24:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1633
Lokalizacja: eth0
Ok wystarczy że im na maila wyśle formularze@uke.gov.pl ??

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: sob, 31 mar 2018 21:50:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2416
Lokalizacja: Kraków
Outlaw pisze:
Ok wystarczy że im na maila wyśle formularze@uke.gov.pl ??

viewtopic.php?f=5&t=58066
viewtopic.php?f=5&t=11168


Na górę
Post: wt, 11 wrz 2018 12:30:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 14 lis 2012 18:50:30
Posty: 107
Panowie pytanie. Jak jest z siis w przypadku spółki cywilnej? SIIS zawsze był składany na dane podmiotu 1 a teraz podmiot 2 dostał wezwanie do uzupełnienia danych. OCB? Miał ktoś tak? Trzeba na podmiot dubla robić?


Na górę
Post: śr, 12 wrz 2018 12:46:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2416
Lokalizacja: Kraków
iras pisze:
Panowie pytanie. Jak jest z siis w przypadku spółki cywilnej? SIIS zawsze był składany na dane podmiotu 1 a teraz podmiot 2 dostał wezwanie do uzupełnienia danych. OCB? Miał ktoś tak? Trzeba na podmiot dubla robić?



Zakładam że oba podmioty mają wpis RPT
i jedne zrobił raport siis a drugi nie zrobił nic

tu jak najbardziej uke się przyczepi i niestety będzie miało rację

było z tego drugiego wejść na siis i złożyć oświadczenie że nie posiada
Cytuj:
Węzłów sieci telekomunikacyjnej
Interfejsów węzłów
Elementów infrastruktury telekomunikacyjnej zapewniających łączenie kabli telekomunikacyjnych
Punktów styku
Miedzianych i światłowodowych linii kablowych oraz ciemnych włókien
Linii bezprzewodowych
Połączeń między węzłami
Budynków lub budowli, w których występuje zakończenie sieci
Świadczonych usług w budynkach objętych zasięgiem sieci telekomunikacyjnej
Budynków umożliwiających kolokację


i tak co roku wtedy sprawa byłaby czysta a tak jest problem


zadzwoń do uke wyjaśnij w czym problem i uzgodnij procedurę złożenia tego oświadczenia za wszystkie poprzednie lata - może dostaniesz mniejszy wymiar kary


Na górę
Post: wt, 26 mar 2019 15:04:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5316
Panowie, jak z tym błędem 11 'adres poza bazą referencyjną' czy jakoś tak??
Niby to jest tylko ostrzerzenie..
Zostawić i się tym nie przejmować, pisać jakieś oświadczenie-wytłumaczenie, ściemnić nr porządkowy, tak żeby się nie rzucało??


Na górę
Post: wt, 26 mar 2019 17:32:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1318
Lokalizacja: Polska
krasnoludek pisze:
Panowie, jak z tym błędem 11 'adres poza bazą referencyjną' czy jakoś tak??
Niby to jest tylko ostrzerzenie..
Zostawić i się tym nie przejmować, pisać jakieś oświadczenie-wytłumaczenie, ściemnić nr porządkowy, tak żeby się nie rzucało??


W zeszłych latach pomagało podanie współrzędnych GPS zamiast adresu. Nie wiem jak jest w tym roku.


Na górę
Post: wt, 26 mar 2019 19:24:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2416
Lokalizacja: Kraków
krasnoludek pisze:
Panowie, jak z tym błędem 11 'adres poza bazą referencyjną' czy jakoś tak??
Niby to jest tylko ostrzerzenie..
Zostawić i się tym nie przejmować, pisać jakieś oświadczenie-wytłumaczenie, ściemnić nr porządkowy, tak żeby się nie rzucało??


napisz komentarz że to błąd w ich bazie i tyle


Na górę
Post: wt, 26 mar 2019 21:01:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 804
Lokalizacja: PL
błąd w ich w bazie,

najlepsze jest to że w miniSIIS nie ma błędów a po wrzuceniu na ich portal są błędy...
ja mam takich ostrzeżeń prawie 3 tysiące...

zostawiam to... to samo miałem w zeszłym roku...


Na górę
Post: śr, 27 mar 2019 14:55:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 18
Czy raport na PUE trzeba "ręcznie" wysłać? Cały czas wisi jako kopia robocza, a nie widzę nigdzie opcji wyślij czy zakończ czy coś w tym stylu... Chyba że 31 marca automatycznie dotrze do nich to co jest wypełnione w tej chwili?


Już widzę - PODPISZ ;)


Ostatnio zmieniony śr, 27 mar 2019 14:59:15 przez czerwona013, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 27 mar 2019 14:58:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 804
Lokalizacja: PL
jak nie ma? masz przecież tam ręcznie zapisz czy coś takiego tam było.. sprawdź dokładnie...


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 10:00:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 343
Pany jak to robicie z kablami?

Wezeł dla Was to co to jest to budynek czy odcinek kabla? Bo do wezła przypisuje się odbiorców więc rozumiem wezeł jako odcinek kabla i do niego przypisać odbiorców.


Wy naprawdę podajecie wszystkie łączenia kabli co z czym tak jak jest w rzeczywistości? bo dopiero od tamtego roku mam swiatlowody i jak to dobrze wpisać? wcześniej radio więc było spoko.. a teraz to co mam podać jaki kolor kabla łączy się z jakim? Wszystkie spawy? no motylanoga xD


Mam wrażenie że to jest tak
https://www.youtube.com/watch?v=ioktQPgoKNE


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 10:54:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2416
Lokalizacja: Kraków
lukasz88 pisze:
Pany jak to robicie z kablami?

Wezeł dla Was to co to jest to budynek czy odcinek kabla? Bo do wezła przypisuje się odbiorców więc rozumiem wezeł jako odcinek kabla i do niego przypisać odbiorców.


Wy naprawdę podajecie wszystkie łączenia kabli co z czym tak jak jest w rzeczywistości? bo dopiero od tamtego roku mam swiatlowody i jak to dobrze wpisać? wcześniej radio więc było spoko.. a teraz to co mam podać jaki kolor kabla łączy się z jakim? Wszystkie spawy? no motylanoga xD


Mam wrażenie że to jest tak
https://www.youtube.com/watch?v=ioktQPgoKNE



A przeczytałeś instrukcję do siis ? oraz specyfikację csv?
bo sądząc po pytaniach to nie miałeś jej w rękach


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 14:35:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 425
Panowie jak ominąć "Punkt adresowy poza bazą referencyjną"
Adres wpisuje poprawny, podaje współrzędne GPS i nadal to ostrzeżenie uniemożliwia mi złożenie raportu.
Drugi idiotyzm jaki mi przeszkadza to "Początek i koniec linii kablowej w tym samym punkcie". Jeżeli w studni kablowej mam dwa kable które tam się łączą w mufie to jak to wykazać inaczej.

ps: Za nasze podatki wymyślają debilizm aby się mogli później przez kolejny rok bryndzlować w excelu.


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 14:58:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 18
Debilizm to wyskakujące błędy bo ulica "os. Centrum" rok temu była ok, a teraz poprawna jest "os. Os. Centrum", albo ul. gen. Karge - błąd, bo powinno być Gen. Karge
... oni chyba tylko za zmiany mają płacone i na końcu już doczepiają się takich bzdur


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 15:15:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 246
digitrax pisze:
Panowie jak ominąć "Punkt adresowy poza bazą referencyjną"
Adres wpisuje poprawny, podaje współrzędne GPS i nadal to ostrzeżenie uniemożliwia mi złożenie raportu.
Drugi idiotyzm jaki mi przeszkadza to "Początek i koniec linii kablowej w tym samym punkcie". Jeżeli w studni kablowej mam dwa kable które tam się łączą w mufie to jak to wykazać inaczej.

ps: Za nasze podatki wymyślają debilizm aby się mogli później przez kolejny rok bryndzlować w excelu.


Dodajesz komentarz do błędu który Ci wyskakuje i można do nich to przesłać wtedy.


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 17:09:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1318
Lokalizacja: Polska
Na WWW SIIS po podaniu informacji pozycja:

Cytuj:
Uzupełniono pola służące przekazaniu informacji,
o których mowa w art. 29 ustawy o wspieraniu rozwoju
usług i sieci telekomunikacyjnych


zmienia się na tak ?

Mam same radio, większość danych podanych i cały czas jest jako NIE.


Na górę
Post: czw, 28 mar 2019 18:28:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3643
pokaże się tak jak zamkniesz wprowadzanie.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 29 mar 2019 14:44:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 330
jaroslaw.bareja pisze:
digitrax pisze:
Panowie jak ominąć "Punkt adresowy poza bazą referencyjną"
Adres wpisuje poprawny, podaje współrzędne GPS i nadal to ostrzeżenie uniemożliwia mi złożenie raportu.
Drugi idiotyzm jaki mi przeszkadza to "Początek i koniec linii kablowej w tym samym punkcie". Jeżeli w studni kablowej mam dwa kable które tam się łączą w mufie to jak to wykazać inaczej.

ps: Za nasze podatki wymyślają debilizm aby się mogli później przez kolejny rok bryndzlować w excelu.


Dodajesz komentarz do błędu który Ci wyskakuje i można do nich to przesłać wtedy.


W którym miejscu ten komentarz?


Na górę
Post: pt, 29 mar 2019 14:47:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2416
Lokalizacja: Kraków
marcin_siedlce pisze:
jaroslaw.bareja pisze:
digitrax pisze:
Panowie jak ominąć "Punkt adresowy poza bazą referencyjną"
Adres wpisuje poprawny, podaje współrzędne GPS i nadal to ostrzeżenie uniemożliwia mi złożenie raportu.
Drugi idiotyzm jaki mi przeszkadza to "Początek i koniec linii kablowej w tym samym punkcie". Jeżeli w studni kablowej mam dwa kable które tam się łączą w mufie to jak to wykazać inaczej.

ps: Za nasze podatki wymyślają debilizm aby się mogli później przez kolejny rok bryndzlować w excelu.


Dodajesz komentarz do błędu który Ci wyskakuje i można do nich to przesłać wtedy.


W którym miejscu ten komentarz?


Dane => komentarze do danych -> dodaj nowy komentarz


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 125 26 27 28 29 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 17 lip 2019 4:16:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl