Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 111 12 13 14 15
Autor Wiadomość
Post: pt, 07 lip 2017 8:51:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2996
Jak Wojtek zrobi reklamę CDRowi na publicznym forum to mucha nie siada ;) tylko iść i kupować..... jeszcze jak by ceny mieli znośne


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 12:45:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 29 lip 2009 14:58:04
Posty: 13
Lokalizacja: Pisarzowice
Witam,

Mamy problem prawie z wszystkimi Netisami WF2409 na sieci.
Objawy to brak Internetu, nie rozdaje adresacji dhcp.
Można się do takiego routera dostać z zewnątrz, restarty , zmiany konfiguracji nic nie pomaga.
Od strony lanu wygląda to tak, że nie pobiera adresacji dhcp po wpisaniu statycznie adresów na kartę ping do routera jest lecz nie można się zalogować.
Wyresetowanie routera do ustawień fabrycznych przywraca dostęp oraz działanie dhcp na routerze, wszystko działa dopóki routera znów się nie podłączy pod Internet.
Router posiada najnowsze oprogramowanie , próba z wył Remote Management , zmienianym portem do web port nic nie daje.
Obecnie mamy już zgłoszone 8 takich przypadków.
Proszę o pomoc czy ktoś u siebie na sieci spotkał się z takim problemem.

Konfiguracja tych routerów jest następująca:
Port wan - PPPoE - adres zewnętrzny.

Port 80 oraz 8080 mamy zablokowany na zewnątrz, wszystkie routery mamy ustawione na porcie 8080


Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 9:42:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 370
Lokalizacja: Łódź
Mam taką samą konfiguracje niektóre również na publikach i nie ma problemów.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 13 paź 2017 16:58:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1968
misiekgo pisze:
Działają jak gówno, CDR pisze o błędzie produkcyjnym, ale jak im się odeśle na gwarancję to odsyłają te same sztuki z info że są OK........

Te netisy nie nadają się dla klienta. Wypier.. je wszyystkie. Nnajpoważniejsza wada - reset do fabryki po zaniku zasilania.


Na górę
Post: pt, 13 paź 2017 18:13:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1453
Reset do fabryki to najmniejszy z problemów jakie są z netisami


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 19:55:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 476
tomciorak pisze:
Witam,

Mamy problem prawie z wszystkimi Netisami WF2409 na sieci.
Objawy to brak Internetu, nie rozdaje adresacji dhcp.
Można się do takiego routera dostać z zewnątrz, restarty , zmiany konfiguracji nic nie pomaga.
Od strony lanu wygląda to tak, że nie pobiera adresacji dhcp po wpisaniu statycznie adresów na kartę ping do routera jest lecz nie można się zalogować.
Wyresetowanie routera do ustawień fabrycznych przywraca dostęp oraz działanie dhcp na routerze, wszystko działa dopóki routera znów się nie podłączy pod Internet.
Router posiada najnowsze oprogramowanie , próba z wył Remote Management , zmienianym portem do web port nic nie daje.
Obecnie mamy już zgłoszone 8 takich przypadków.
Proszę o pomoc czy ktoś u siebie na sieci spotkał się z takim problemem.

Konfiguracja tych routerów jest następująca:
Port wan - PPPoE - adres zewnętrzny.

Port 80 oraz 8080 mamy zablokowany na zewnątrz, wszystkie routery mamy ustawione na porcie 8080

Bug w sofcie, który pozwala na zdalny wjazd na router. Gdzieś o tym czytałem, że dotyczy to wszelkich produktów na roziązaniach Netcore


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 21:41:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2609
Lokalizacja: Wrocław
Szkoda że nie można na niego openwrt zaladowac ...


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 22:32:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 370
Lokalizacja: Łódź
To fakt. Ale my w sieci sobie chwalimy i większych problemów z nimi nie mamy

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 22:36:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1397
Lokalizacja: Stalowa
do czasu do czasu :rotfl:

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: ndz, 22 paź 2017 11:41:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 20 paź 2017 19:57:02
Posty: 1
Witam Panowie i Panie, mam problem z moim netisem WF2419.
Router jest podłączony do drugiego routera(netgear wnr3500l ktory udostepnia internet) :

INTERNET ------- router(netgear 3500)-------- router(netis)

ustawilem router NETIS w tryb most, server DHCP LAN wyłączony. Gdy podłącze się np. laptopem do netisa po kablu wszystko dziala elegancko ( router netgear 3500 ) przydziela bez problemowo IP pod DHCP.
Niestety problem jest gdy laptopem podłącze się po wifi do routera NETIS. Laptop polaczy się z routerem netis ale nie zostaje mu przydzielone zadne IP no i brak internetu. W jaki sposob naprawić to zeby po WIFI działało tak sam jak po lanie?

Parametry poszczegolnych sekcji:
WAN
-- tryb wan przewodowy
-- Typ połączenia WAN : DHCP

LAN
-- Serwer DHCP - Wyłączony

TRYB PRACY
-- MOST - typ podłączenia DHCP

KONFIGURACJA WIFI:

WiFi jest ustawione w TRYB POŁĄCZENIA : Punkt dostępowy

Reszta ustawien wifi to zabezpieczenia. Czy może WIFI powinno być w innym trybie niż jako punkt dostepowy?


Na górę
Post: wt, 05 gru 2017 12:44:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Nikt nie ma pomysłu co może być przyczyną problemu kolegi? Ja właśnie chciałbym zrobić dokładnie to samo, tylko zamiast Netgeara wrzucić taniego Mikrotika a Netisa przełączyć w bridga żeby urządzenia dostawały IP od Mikrotika.

//Edycja
Chwileczkę. Czy kolega wpina kabel z Netgeara do WAN czy LAN Netisa? Bo powinien do LAN.


Ostatnio zmieniony wt, 05 gru 2017 12:55:10 przez doman18, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 05 gru 2017 12:47:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 lis 2006 15:27:35
Posty: 74
Lokalizacja: Gliwice
Generalnie Netis wf2419 i karty wifi Intel AC to jest loteria / albo zadziała albo nie w obojętnie jakim trybie czy ruter czy bridge wszystkim wymieniam na TL-WR841N (najlepiej najnowsza rewizja v.13 chyba)
Poniżej v.13 jest inny problem, a mianowicie po wifi max 4mbps jeżeli karta w lapie to intel ac :)

Sprawdź czy będzie Ci działało IP i net z netisa jak będzie w trybie ruter, jeżeli będą problemy to netisa wymień na inny ruter inaczej nichuchu.... WF2780 działają dobrze z IntelAC ale pewnie dlatego, że obsługują AC :)


Na górę
Post: wt, 05 gru 2017 13:30:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
No właśnie mam Netisa od maja i złego słowa nie mogę powiedzieć. Chodzi bardzo fajnie. Jednak brakuje czasem funkcji, szczególnie chodzi mi o WoL i shutdown maszyn w cron'ie lub innym schedulerze. Tego nie mają zwykłe routery i najtańszym rozwiązaniem wydaje się właśnie RB941-2nD-TC którego na allegro można kupić już za 50-60zł + wysyłka. Porty Fast Ethernet mi nie przeszkadzają do neta bo i tak mam 40/4 i nie zmieni się to przez najbliższych 8 miesiącach. A jeżeli już wątpię że przekroczy 100. Ale nie ma AC a po kablowym LANie wolałbym zostawić 1Gb więc ten Netis by został jako AP.

Co do problemu kolegi, podejrzewam że wtyczki nie przełożył z WANu do LANu w tym Netisie i dlatego nie zadziałało.

Cytuj:
wszystkim wymieniam na TL-WR841N

Nie lepiej właśnie ww Mikrotika?


Na górę
Post: śr, 06 gru 2017 11:34:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 370
Lokalizacja: Łódź
Jeśli ustawia netisa jako Bridge to nie musi przekładać wan do lan. Wiem bo i w domu mam dokładnie tak jak autor napisał i u kilku klientów.
Wszędzie działa.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 12:24:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Miesiąc temu Netis obiecał patcha na KRACKa do firmware poniższych modeli
WF2419E
WF2409E
WF2880
WF2780

http://www.netis-systems.com/About/lists/id/82

Ale do tej pory nic nie wyszło. Jak macie któryś z nich monitorujcie ich strony download i naciskajcie Netisa. Bo reszta firm szybko się z tym uporała.


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 20:14:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 04 sie 2018 19:49:51
Posty: 2
misiekgo pisze:
OloWeb pisze:
a jaki jest nowszy ? pytam bo kiedyś wgrywaliśmy soft 1.22.29 w miejsce 1.12.27

ale nic nowsze niz 1.22.29 które wyszło w 2014/9 nie widzę ?



Tutaj masz najnowsze http://netis-systems.com/Suppory/down.html . Jak włączy ci się polska strona to nie ma wszystkich softów.

Dla WF2411 i WF2419 najnowszy to V2.1.36123 z dnia 2015-07-10

W najnowszym sofcie backup jest binarką i można przywrócić tylko do tego urządzenia z którego był zgrany.

My porobiliśmy sobie konfiguracje na V1.1.29 albo na V1.1.27 (nie pamiętam). Konfiguracja jest plikiem tekstowym i wgrywamy do najnowszego softu. Przyjmuje każdy.



Router Netis WF2419D
Witam.
Mam problem z tym routerem.
Wszedłem na stronę
http://www.netis-systems.com/Home/detail/id/45.html
skąd pobrałem najnowszy sterownik netis(WF2419D)-V1.2.27001.
Proces wgrywania przebiegał poprawnie, ukazał się napis 100%, jednakże po tym zabiegu router nie funkcjonuje już poprawnie. Nie jest widziany przez system, nie można nim nawiązać połączenia.
W związku z tym chciałbym zapytać, czy jest program, którym można by było przywrócić router do poprzedniej sprawności?
Nie wiem co się stało, że pomimo poprawnego wgrania nowego firmware router przestał poprawnie działać.


Na górę
Post: ndz, 05 sie 2018 0:10:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1397
Lokalizacja: Stalowa
tftp Ci uratuje i poszukaj nowszego softu v2
a najlepiej wyrzuć to dziadostwo :D

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: ndz, 05 sie 2018 21:58:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 04 sie 2018 19:49:51
Posty: 2
nerxu pisze:
tftp Ci uratuje i poszukaj nowszego softu v2
a najlepiej wyrzuć to dziadostwo :D

A czy można troszkę rozwinąć wypowiedź. nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym tftp.


Na górę
Post: ndz, 05 sie 2018 23:39:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1397
Lokalizacja: Stalowa
jasne obrazkowo


Załączniki:
Jak-korzystać-z-Google-1-850x491.jpeg
Jak-korzystać-z-Google-1-850x491.jpeg [ 18.46 KiB | Przejrzano 116 razy ]

_________________
DeVeloPer PreView
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 111 12 13 14 15


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 18 sie 2018 14:23:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl