Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 04 sie 2018 11:37:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
To chyba ja coś źle u siebie zainstalowałem, bo nie działa. Pomimo ustawienia w custom.ini i tak muszę w ustawieniach STB zmienić na polski. Nie wiem, co jest z tym nie tak... Tematy są dobrze spolszczone, jedynie w niektórych aplikacjach na Smart Launcherze zdarzają się angielskie słówka. W panelu admina jest najgorzej.

Jest jedna ikonka poprawnie! Konkretnie w aplikacji Pogoda -> Dodaj miasto. Tam jest normalnie plusik. Pogrzebię trochę w CSSach, bo wczoraj sprawdzałem i to tam są zdefiniowane te ikonki.


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 11:56:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Jak będę przy komputerze to zamieszczę tutaj moje ustawienia bo też z tym trochę walczyłem, miałem jeszcze gorzej bo przy ręcznym ustawieniu w tunerze na pl cały czas miałem angielski. Problem też miałem z pogoda.


Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 12:12:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Spoko. Spytam się o te ikonki na forum Infomiru (http://community.infomir.eu). Wrzucę Twoje zdjęcie ze Stalkera, okej?

PS. jedno pytanie off-topic z czystej ciekawości. Włączałeś u siebie funkcjonalności typu nPVR, HbbTV, portal informacyjny itp.?


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 12:58:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Na razie jeszcze nie. Na ta chwilę odpaliłem Stalker Middleware w chmurze oraz lokalnie odbieram sygnał dvb-t poprzez raspberry pi i tunerów na usb oraz oprogramowania mumudvb
Teraz walczę z problemem przycinania kanałów, nie wiem czy jest to wina słabego sprzętu czy słabego sygnału.
Na czym odbierasz sygnał?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 18:21:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Na razie nie robię jeszcze własnego sygnału, kanały puszczam z internetowych streamów. Wiem, że niezbyt legalne, ale chcę to najpierw trochę przetestować i pobawić się Stalkerem, nie jestem operatorem ;)

Co do tłumaczenia to na przykład przeglądarka plików to nie "Przewodnik". Gry nie są w ogóle przetłumaczone. (mówię o Stalker 5X). Jak Ty z tym doszedłeś ładu?


Na górę
Post: śr, 08 sie 2018 21:32:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
@jokers daj znać jak Ty to skonfigurowałeś, żeby wszystko działało. Jak narazie nikt nie odpowiedział na Infomirze, ale tam to norma ;)


Na górę
Post: czw, 09 sie 2018 11:28:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
W custom.ini mam dokładnie tak jak poniżej, zmieniłem tylko defaultowe miasto i api w openweathermap
W terminalu wykonałem też taką komendę:
locale-gen pl_PL.utf8
a następnie
service apache2 restart

Ja miałem taki problem, że w ogóle nie mogłem uzyskać polskiego języka, co bym nie zmieniał w tunerze to cały czas miałem angielski.
Błędnych tłumaczeń nie zmieniałem, obecnie działam na temacie klasycznym bo najnowsze skórki mają mnóstwo błędów, wg mnie nie nadają się do użytkowania mimo że ładnie wyglądają.

---ciach---
[l18n]
default_timezone = Europe/Warsaw

[weather]

; openweathermap, weatherco
weather_provider = openweathermap

; See http://xml.weather.ua/1.2/country/ and http://xml.weather.ua/1.2/city/?country=804
default_city_id = 25

; See table all_cities or http://download.geonames.org/export/dum ... s15000.zip
default_openweathermap_city_id = xxxxxxx
openweathermap_appid = 'xxxxxxxxxxxxxxxxxx'

[locales]

default_locale = pl_PL.utf8

---ciach---


Na górę
Post: czw, 09 sie 2018 23:30:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Support Infomiru odpisał mi na maila. Nie dostali zdjęcia, musiałem wysłać im jeszcze raz, ale poprosili o kontrolny output z tych komend na serwerze Ministry:

Kod:
$ lsb_release -a
$ npm -v
$ nodejs -v


Jak masz możliwość to daj swój dla porównania. Tutaj mój:
Kod:
$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 16.04.5 LTS
Release: 16.04
Codename: xenial

$ npm -v
2.15.11

$ nodejs -v
v4.2.6


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 9:50:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Mam dokładnie takie same wartości jak u ciebie, nie ma potrzeby żebym to wklejał tutaj ponownie.


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 12:48:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 22 sty 2018 15:37:58
Posty: 13
Problemem może być pole "locale" w bazie danych uzytkownika trzeba tam ustawic "PL_pl.utf8"


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 13:00:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
RoadSpeak pisze:
Problemem może być pole "locale" w bazie danych uzytkownika trzeba tam ustawic "PL_pl.utf8"
Mówisz o problemie z grafiką czy o braku języka polskiego? Bo na drugie podałem już rozwiązanie a na pierwsze problem na razie nie rozwiązany.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 13:33:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
@RoadSpeak zerknę niedługo na bazę, dzięki :)

@jokers jakiego modelu MAG-ów używasz?


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 13:52:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Nepose pisze:
@RoadSpeak zerknę niedługo na bazę, dzięki :)

@jokers jakiego modelu MAG-ów używasz?
Ja jak i ty na razie mocno testuję więc nie mam MAG-ów tylko używam emulatory w AndroidTv oraz w telewizorze Samsung. Kupię któryś z modeli MAG (jeszcze nie wiem na który model się zdecyduje) jak skończę testy serwera oraz własnej konstrukcji streamer IPTV DVB-T na razie obsługujący 6 multipleksów

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 16:35:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 366
jokers pisze:
Nepose pisze:
@RoadSpeak zerknę niedługo na bazę, dzięki :)

@jokers jakiego modelu MAG-ów używasz?
Ja jak i ty na razie mocno testuję więc nie mam MAG-ów tylko używam emulatory w AndroidTv oraz w telewizorze Samsung. Kupię któryś z modeli MAG (jeszcze nie wiem na który model się zdecyduje) jak skończę testy serwera oraz własnej konstrukcji streamer IPTV DVB-T na razie obsługujący 6 multipleksów

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


No to się nie dziw, że masz problem ze stalkerem uruchamiając go na innym urządzeniu niż MAG.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 16:45:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
To że nie mam obecnie MAGa nie oznacza że na MAGu tych samych problemów nie było. Na pożyczonym 256 tak samo był problem z grafiką. A ja kupię jak wybiorę odpowiedni model odpowiedni pod moje potrzeby.
Przy okazji, ja używam teraz StbEMU i taki sam program widziałem na MAGu bazującym na androidzie to skoro na oryginalnym MAGu jest ten sam program to w czym miały by być problemy?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 23:36:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Też używam STBEmu :) mam włączony profil z MAG 250, próbowałem też na innych, ale to samo. Odpisali narazie jedynie, że dostali zdjęcie i zapytali o model MAGa. Wątpię, że odpiszą, bo czytałem na ich stronce, że w darmowym wsparciu działają przez 5 dni tygodnia (raczej nie widzę innej opcji jak pon-pt).

A co do innych urządzeń, to Ministra chodzi nie tylko na MAGach. Są też oficjalne apki na Android, iOS, Smart TV... Emulatorów też używa wiele osób i, jeśli nie są zabronione przez providerów, działają normalnie. Sam na wszelki wypadek sprawdzałem działanie z innymi portalami i było okej.


Na górę
Post: sob, 11 sie 2018 11:53:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 22 sty 2018 15:37:58
Posty: 13
jokers pisze:
RoadSpeak pisze:
Problemem może być pole "locale" w bazie danych uzytkownika trzeba tam ustawic "PL_pl.utf8"
Mówisz o problemie z grafiką czy o braku języka polskiego? Bo na drugie podałem już rozwiązanie a na pierwsze problem na razie nie rozwiązany.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


To drugie czyli język w menu STB oraz zegar 12h taki problem miałem gdy zaaktualizowałem stalkera do wyższej wersji, nie wiedzieć czemu poprzestawiał około 60 uzytkownikom to pole powodując własnie ten problem mimo że w custom.ini ustawienia były na pl dopiero pomogła ręczna zmiana tego parametru w tabeli users.


Na górę
Post: śr, 15 sie 2018 15:00:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
W supporcie Infomiru nie wiedzą, o co chodzi :ups: Odpisali, że nie potrafią sprawdzić tej awarii u siebie, ale chyba coś tam jeszcze będą próbować. Czekam na odpowiedź (poprosili o wygenerowanie listy apek z panelu admina).


Na górę
Post: śr, 15 sie 2018 18:40:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Ja chyba wiem o co chodzi. Wcześniej pisałem ze na sprzętowym MAGu tez brakuje grafik i tak po części było bo okazało sie ze tuner miał bardzo stare oprogramowanie. Po aktualizacji grafiki pojawiły sie. Mam wrażenie ze te grafiki są w tunerze a nie na serwerze a jezeli tak jest, to support Infomiru powinni wiedzieć o tym.
Efekt jest taki ze na tym samym serwerze emulator nie ma grafik a tuner ma.
Emulator jest super bo na jednym playerze mam i tv i wiele innych aplikacji np. Mi zalezy na netflixie, aplikacji do kamer oraz Player+ VOD (Przypominam sie ze ja tworze sieć dla siebie w domu a nie komercyjnie) ale sprzętowy tuner chodzi rewelacyjnie, to inna bajka.


Na górę
Post: czw, 16 sie 2018 14:37:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Sprawdzałem wcześniej katalogi serwera i to tam są ikonki. Każdy temat Stalker 5X ma swój katalog w stalker_launcher_apps. Po wejściu w niego (a następnie w "2.2.2") jest katalog fonts, w którym są dwa pliki z czcionkami. Jeden to ikonki, a drugi to podstawowa czcionka Ubuntu. Spróbowałem dodać czcionkę z ikonkami do swojego systemu i działa normalnie, z tym, że oczywiście zamiast literek są ikonki ;) Nazwa to StalkerTV Shapes.

Też zrobię tak, jak radzisz i poczekam z tą sprawą, dopóki nie będę miał swojego MAGa.

PS: Pracownik z supportu sugeruje tą samą opcję, że to emulator wywołuje problemy.


Na górę
Post: pt, 17 sie 2018 19:51:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Dokupiłem dzisiaj do testów kolejny tuner, tym razem MAG 322W1 i na nim również bez problemów są ikonki w temacie Stalker 5x. W emulatorze STALKER dla Androida i Apple tez są ikonki chociaż mimo ze ten emu wyglada na to ze pochodzi Infomira to jakiś dziwny jest, menu jeszcze inne niż Clasic i Stalker5x. Program jest płatny ale na androidzie można zrezygnować z kupna w ciagu chyba 15 min, wystarczy aby program poznać.
Jednak walka o te ikonki chyba nie warta świeczki, poznałem dwa tematy czyli Clasic i Stalker5X i jednak wole Clasic. Jest wiele rzeczy które nie chcą działać prawidłowo w nowym temacie a działają w Clasic.
Ja przechodzę do kolejnego wtajemniczenia, np. Nie wiem jak uruchomić strumien z kamery po rtsp. Kamery to DAHUA, jako link dałem „rtsp rtsp://login:hasło@adresip.dahuaddns.co ... &subtype=1” Na emulatorze kamera pojawia sie od razu a na MAGach nie pojawia się wcale.
Ktoś uruchamiał strumien rtsp ?


Na górę
Post: wt, 28 sie 2018 21:05:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 21 lip 2018 21:17:27
Posty: 26
Nepose pisze:
Sprawdzałem wcześniej katalogi serwera i to tam są ikonki. Każdy temat Stalker 5X ma swój katalog w stalker_launcher_apps. Po wejściu w niego (a następnie w "2.2.2") jest katalog fonts, w którym są dwa pliki z czcionkami. Jeden to ikonki, a drugi to podstawowa czcionka Ubuntu. Spróbowałem dodać czcionkę z ikonkami do swojego systemu i działa normalnie, z tym, że oczywiście zamiast literek są ikonki ;) Nazwa to StalkerTV Shapes.

Też zrobię tak, jak radzisz i poczekam z tą sprawą, dopóki nie będę miał swojego MAGa.

PS: Pracownik z supportu sugeruje tą samą opcję, że to emulator wywołuje problemy.


Masz jakieś postępy u siebie ? Support pomógł ci coś z grafikom ?


Na górę
Post: sob, 01 wrz 2018 1:01:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Mam już wreszcie MAGa 250, jutro sprawdzę.


Ostatnio zmieniony wt, 04 wrz 2018 20:07:21 przez Nepose, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 04 wrz 2018 20:07:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Podbijam wątek, na firmware 0.2.18-r22 jest okej. Potem sprawdzę też na swoim custom image.

* Edit * Skontaktowałem się z supportem Infomiru w sprawie poprawienia błędów w Smart Launcherze (m.in. brak "rozumienia" pliku custom.ini czy słabe tlumaczenie na polski). Muszę szczerze przyznać, że na "normalnym" telewizorze i sprzętowym MAGu wygląda super, wolałbym używać tej skórki. ;)


Na górę
Post: śr, 03 paź 2018 8:56:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 lip 2018 17:19:26
Posty: 24
Lokalizacja: Metropolia
Coś aka bump bo mam do Was sprawę. Chodzi o ten support Infomiru, napisałem do nich w sprawie polskiego tłumaczenia (narazie w Smart Launcherze, później też skórka klasyczna). Poprosili mnie, żebym wysłał im poprawione pliki pl.json, moglibyście sprawdzić na Waszych stalkerach czy działają poprawnie i czy kontekst fraz jest okej? Jak uda mi się zrobić to wyślę tutaj :) mam nadzieję, że w tym tygodniu da radę.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 15 gru 2018 19:51:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl