Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 912 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 09 sty 2019 13:58:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
No sporo prawdy tylko to juz trwa 18 miesiecy wiec wysuwam to co widze, koniec wireless dla MT :P

Jedynie co to skupia sie teraz na 802.11ax i tylko tyle :P

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 09 sty 2019 20:47:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1005
Napisz mu żeby sam nie marudził/skomlał i zatrudnił kompetentnych ludzi, którzy zrobią porządek z tym NV2. Jakoś w ubnt potrafią. Albo mu za dużo dupę zawracasz tą 60 i chłopy czasu nie mają. Teraz tylko czekać aż Ubiquiti wypuści coś solidnego na 60G i pozamiatane. Airfibery na 5G przecież to świetne produkty.


Na górę
Post: śr, 09 sty 2019 22:13:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 293
Teraz to już obydwaj odpływacie od tematu


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 12:05:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
djrobson pisze:
Napisz mu żeby sam nie marudził/skomlał i zatrudnił kompetentnych ludzi, którzy zrobią porządek z tym NV2. Jakoś w ubnt potrafią. Albo mu za dużo dupę zawracasz tą 60 i chłopy czasu nie mają. Teraz tylko czekać aż Ubiquiti wypuści coś solidnego na 60G i pozamiatane. Airfibery na 5G przecież to świetne produkty.


Ubnt raczej watpie ale siklu zrobil swoje urzadzenie, nazywa sie EH SK-60GTDD, oczywiscie jak to u nich bywa polowa portu, zeby dzialalo :P Z tym, ze zamiast macierzy wykorzystali urządzenie nadawcze SiGe czyli podchodzi pod V-Banda jedno urzadzenie:P

Jakby nam MT dalo mozliwosc wyboru MCS na sztywno np MCS 4 to by takze to cisnelo na 4km i przeciskalo 500Mbps, tylko nie chca tego zrobic albo nie potrafia...

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 12:10:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1005
Mówisz oczywiście o 60G i MCS? Bo jeśli tak to owszem przydało by się. Chociaż względem doświadczenia z 5G autonegocjacja wyciska z linku tyle samo co blokowanie MCS. Jedynie w takim konfigu o wiele lepiej widać co link "potrafi" i kiedy spada CCQ a kiedy trzyma 100%


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 12:12:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
Dokladnie mowie o blokowaniu MCSa w 60G, Siklu zablokowal na 500Mbps wiec to bedzie zasuwalo znacznie dalej i stabilniej, wykorzystuja tylko 500MHz, a nie 2000MHz :D Pytanie jaka cena, pewnie tyle co 24GHz ze wzgledu na SiGe :D

Napisze do melepetow, zeby nam zrobili blokowanie MCSa w LHG :D

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 10 sty 2019 12:38:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 293
Ciekawostka taka. Temperatura koło zera, padało długo lepkim śniegiem. Na jednym kominie wisi trochę patelek i ten LHG60. Patelki w dolnej części zaśnieżone, a siatka LHG czysta ;)


Na górę
Post: pt, 11 sty 2019 0:17:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2110
atmel pisze:
Ciekawostka taka. Temperatura koło zera, padało długo lepkim śniegiem. Na jednym kominie wisi trochę patelek i ten LHG60. Patelki w dolnej części zaśnieżone, a siatka LHG czysta ;)

Mikrofale ją zjadły :D


Na górę
Post: pt, 11 sty 2019 15:19:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2110
djvolt1942 pisze:
:D Pytanie jaka cena, pewnie tyle co 24GHz ze wzgledu na SiGe :D


A co ma do tego SiGe, to tani półprzewodnik tzw. naprężony krzem. Tutaj naprężany atomami germanu. Wpływa na wzrost
uzyskiwanej częstotliwości pracy układów wykonywanych z krzemu. Do wysokich częstotliwości to jest arsenek gallu. Ten jest drogi.


Na górę
Post: pt, 18 sty 2019 15:09:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 293
W 6.44beta50 bandwidth-test wykorzystuje wszystkie rdzenie:
Kod:
tool bandwidth-test address=192.168.88.3 user=admin direction=transmit protocol=tcp
                    ;;; results can be limited by cpu, note that traffic
                        generation/termination performance might not be
                        representative of forwarding performance
                status: running
              duration: 11s
            tx-current: 731.5Mbps
  tx-10-second-average: 718.6Mbps
      tx-total-average: 718.6Mbps
           random-data: no
             direction: transmit
      connection-count: 20
        local-cpu-load: 100%
       remote-cpu-load: 83%


Kod:
system resource cpu print
 # CPU                                                               LOAD         IRQ        DISK
 0 cpu0                                                              100%         38%          0%
 1 cpu1                                                              100%         26%          0%
 2 cpu2                                                              100%         21%          0%
 3 cpu3                                                              100%         28%          0%


Na górę
Post: pt, 18 sty 2019 15:42:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
Dlatego tak kiepsko chodzi :P Najlepiej dzialajacy to beta40 z tego co mi donosza :)

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 20:02:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 113
Dla LHG60 najlepiej chodzi 6.44beta40 czy mówisz o innym sprzęcie?
Są jakieś znaczące różnice w stosunku do 6.42.x i 6.43.8?


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 20:27:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
Poprawiony beamforming i brak gubienia polaczenia.

Jak dla mnie wogole zdupiony jest beamforming, najlepiej ustawic na sztywno tx-sector=36 i ustawiac :)

Stabilna wersja takze to 6.42.11, jest w niej rowniez 66Ghz.

Nie chca nam odblokowac MCSa, ACK oraz TX-Power niestety :(

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 20:33:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 113
to jaką wersje ostatecznie uważasz za najlepszą/stabilniejszą dla LHG60?


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 20:59:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
Dla LHG60 do 660m 6.42.1 :) Zalezy o jaka odleglosc pytasz... Jesli masz uzywac 64800 to wgrywaj 6.42.11, jesli 66 to beta40.

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 21:03:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 113
odległość poniżej 600m. 64800 już zajęte reszta wolna. Betę sobie daruję wgram 6.42.11.
Wcześniej nie wspominałeś o 6.42.1 - lepsza od 6.42.11 - pod jakim względem?


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 21:14:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 336
djvolt1942 pisze:
Poprawiony beamforming i brak gubienia polaczenia.

Jak dla mnie wogole zdupiony jest beamforming, najlepiej ustawic na sztywno tx-sector=36 i ustawiac :)

Stabilna wersja takze to 6.42.11, jest w niej rowniez 66Ghz.

Nie chca nam odblokowac MCSa, ACK oraz TX-Power niestety :(


A mogliby odblokować kanał 66960 (i być może też 69120 - wszystkie 6 kanałów zostało udostępnione dla USA)? Bo ten 66000 niestety nakłada się z 64800 uniemożliwiając wykorzystanie obu na raz. Dziwne skąd wzięli taki właśnie kanał 66000 - jest uwolniony w jakimś kraju, czy to po prostu max co sprzęt potrafi i więcej się nie da? Standardowe kanały są całkowitą (27-30) wielokrotnością 2160 a ten wymagałby ułamkowego współczynnika podziału (2160*275/9=66000).


Na górę
Post: czw, 24 sty 2019 21:50:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1497
Jest to ostatni z "darmowych" dlatego sie naklada, 1MHz wiecej i juz by bylo pasmo licencjonowane wiec raczej nie wprowadza ze wzgledu na ETSI i normy europejskie :P

Ignite takze wprowadzi do swoich zabawek ML2.5G wlasnie 66GHz

_________________
###############
Modyfikacje / Upgrade
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: pt, 25 sty 2019 14:28:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 336
djvolt1942 pisze:
Jest to ostatni z "darmowych" dlatego sie naklada, 1MHz wiecej i juz by bylo pasmo licencjonowane wiec raczej nie wprowadza ze wzgledu na ETSI i normy europejskie :P

Ignite takze wprowadzi do swoich zabawek ML2.5G wlasnie 66GHz


Ostatnio chwalili się zasięgiem 4km chyba w Kazachstanie, może tam kanał 66 GHz jest "darmowy" (albo nikt nie kontroluje) i został wprowadzony tylko po to by móc się chwalić zasięgiem 4km? :) FCC (USA) uwolniło cały zakres 57-71, w EU tylko 57-66 (ale przy środkowej 66 kanał kończy się 67,08 więc wychodzi poza dozwolony zakres). Szkoda że nie ma obsługi węższych kanałów, przy ograniczeniu max 8 klientów (Ignite coś ostatnio pisze o "aż" 12) trudno w pełni wykorzystać całe 2 GHz.


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 10:45:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 16 cze 2009 9:47:22
Posty: 20
Witam wszystkich
Zakupiłem LHG i uchwyty precyzyjne.
Obecnie mam na originale.
1. sygnał 80 MSC8 2,3Gbps RSSI -52 TX Sector 46 RX Sector 96 Distance 665,07 right 0,6 up 0,6
2. sygnał 80 MSC8 2,3Gbps RSSI -52 TX Sector 53 RX Sector 96 Distance 665,08 right 0,6 up 1
Btest pomiędzy urządzeniami leci 600 wiem że więcej się nie da z 1 do 2 tylko przez nie iperf i test.
Ustawiłem center to RSSI wyszło -70 i moim okiem to antena szła w bok a nie w drugą bo fizycznie ją widzę.
Co do odświeżania podczas wizowania to najskuteczniej było zasłonić ręką radiator i się radia rozpinały na 1-5 s
Puściłem jak tu kolega pisał 500M ale to tak szybko nie odświeża.
Dziś spróbuje jeszcze podciągnąć na 100 raz mi się udało ale zaczęło wiać i odpuściłem.
Podpowiedzcie mi proszę jak z tym TX Sector mam 46 i 53 do jakiego wyniku dążyć 100 czy 0 ?
Soft 6.43.8


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 10:58:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 591
Lokalizacja: Poznań
Intryguje mnie "4KM" wg zapisu to 4 konie mechaniczne, ale zapewne chodziło im o 4km czyli kilometry.
Pytanie na jakich urządzeniach?


Załączniki:
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG [ 366.21 KiB | Przejrzano 445 razy ]
Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 12:01:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 798
bogdan345 pisze:
Witam wszystkich
Zakupiłem LHG i uchwyty precyzyjne.
...
Podpowiedzcie mi proszę jak z tym TX Sector mam 46 i 53 do jakiego wyniku dążyć 100 czy 0 ?
Soft 6.43.8


Z sygnałem dążysz do 100
Załączam obrazki z linku na 580m, zobacz jak sama zmienia się moc, więc zawczasu nabierz pokory :)


Załączniki:
lhg60.png
lhg60.png [ 38.53 KiB | Przejrzano 425 razy ]

_________________
Rafał
Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 12:48:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 1005
arki pisze:
Intryguje mnie "4KM" wg zapisu to 4 konie mechaniczne, ale zapewne chodziło im o 4km czyli kilometry.
Pytanie na jakich urządzeniach?


NV2 nie zrobią porządnie i ludzie rezygnują, to na chleb trzeba jakoś zarobić czym innym. Wsadzą w miski LHG, przetestują w laboratorium i gotowe 4km.


Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 13:12:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 16 cze 2009 9:47:22
Posty: 20
Panowie
Rozumiem że sygnał 100 to super
Ale nadal nie rozumiem TX-sector macie jak widzę od 8 do 60 przy sygnale 50- 80
Jak mam rozumieć te rady cytat
" 1. dobrze prawi, z tym, ze jeszcze do tego trzeba prowadzić na tx-sector=0 i patrzeć na RSSI, wtedy wychodza konkrety, potwierdzone u jednego kolegi z forum.
2.tx-sector ustaw bliski 0 na pierwszej antenie, druga antene masz ok praktycznie i patrz na RSSI
3.Przy próbie ustawienia np TX-sector=2 nic się nie zmieniło. Soft 6.42.6"

Mam mieć sygnał 100
A TX-sector 0 czy 100 ?


Załączniki:
tx.png
tx.png [ 5.78 KiB | Przejrzano 411 razy ]
Na górę
Post: pt, 01 lut 2019 16:32:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 113
Czy możesz podać jakim OIDem zczytujesz parametry linku i na jakim sofcie?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 912 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 27 cze 2019 0:53:04

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl