Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 29 gru 2018 18:00:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 16 sty 2012 12:56:21
Posty: 129
Lokalizacja: Podkarpacie
Czy są tu osoby posiadające łącze (metro) od pomarańczowego operatora , mające również problemy z YouTube od około miesiąca ?


Na górę
Post: ndz, 30 gru 2018 0:42:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2060
gllowa pisze:
Czy są tu osoby posiadające łącze (metro) od pomarańczowego operatora , mające również problemy z YouTube od około miesiąca ?


jaaaaaaaaaaaaaa jestem. Youtob zje..any orange zgłoszone i ch j robią. Trza od nich uciekać. Wszyscy mają zrąbane i neostrady i światłowody. Najgorzej mi idzi youtub rosyjski. :jezyk: 500 mega pasma i ledwo pełza. :jezyk:


Na górę
Post: ndz, 30 gru 2018 11:46:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3544
u nas problem z netflix na yt, leci ze stanów ;/
Znają problem i 3 tyg nie potrafią tego ogarnąć.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 30 gru 2018 17:43:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 16 sty 2012 12:56:21
Posty: 129
Lokalizacja: Podkarpacie
Karas pisze:
u nas problem z netflix na yt, leci ze stanów ;/
Znają problem i 3 tyg nie potrafią tego ogarnąć.

Netflix jakoś daje rade gorzej z YT, jutro robie zgłoszenie.


Na górę
Post: ndz, 30 gru 2018 19:10:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 780
Lokalizacja: Lublin
ja miałem problem z youtubem 2 tygodnie temu, ale jakoś ostatnio jest ok, netflix wcześniej ok teraz nie wiem bo nie testowałem.

_________________
yep


Na górę
Post: pn, 31 gru 2018 22:13:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 153
Orange nie pearuje z operatorami w polsce. Pakiety lecą przez Amsterdam :chinczyk: . Nawet światłowód u tego operatora nie pomoże,taka polityka tej firmy.


Na górę
Post: pn, 31 gru 2018 22:17:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 121
cdee pisze:
Orange nie pearuje z operatorami w polsce. Pakiety lecą przez Amsterdam :chinczyk: . Nawet światłowód u tego operatora nie pomoże,taka polityka tej firmy.


Ale GGC mają u siebie, więc to co piszesz nie ma w tym wypadku znaczenia.

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: pn, 31 gru 2018 22:52:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 153
vlop pisze:
cdee pisze:
Orange nie pearuje z operatorami w polsce. Pakiety lecą przez Amsterdam :chinczyk: . Nawet światłowód u tego operatora nie pomoże,taka polityka tej firmy.


Ale GGC mają u siebie, więc to co piszesz nie ma w tym wypadku znaczenia.

buforowanie na YT norma,tylko pozazdrościć :rotfl:


Na górę
Post: wt, 01 sty 2019 14:43:24 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1866
Lokalizacja: Kraków
vlop pisze:
cdee pisze:
Orange nie pearuje z operatorami w polsce. Pakiety lecą przez Amsterdam :chinczyk: . Nawet światłowód u tego operatora nie pomoże,taka polityka tej firmy.


Ale GGC mają u siebie, więc to co piszesz nie ma w tym wypadku znaczenia.


co wcale nie oznacza że ich klienci z niego korzystają :)


Na górę
Post: wt, 01 sty 2019 20:41:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 121
hub_lan pisze:
co wcale nie oznacza że ich klienci z niego korzystają :)


Jeśli klienci gllowa który ma metro nie korzystają z GGC w OPL, to powinien jak najszybciej tak skonfigurować swoją sieć aby korzystali, bo to zwykle nie jest wina OPL a jednak operatora końcowego (w tym wypadku użytkownika gllowa)

Jak to zrobić ? Tutaj opis z EPIX'a jednak będzie działał tak samo na sieci OPL, zainteresuj się punktami 2 i 7. Oczywiście w tym wypadku (używanie metro) można korzystać z DNSów OPL, ale już puszczenie ruchu przez 8.8.8.8 może powodować problem.

No i zawsze możesz skorzystać z narzędzia dostępnego TUTAJ, aby sprawdzić skąd ciągniesz ruch YT.

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: śr, 09 sty 2019 11:30:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 780
Lokalizacja: Lublin
u mnie w metro jest: tpnet-luz3, w VDSLach Orange jest to samo, nie ma znaczenia jakie są DNSy zawsze tam kieruje, problem niestety wrócił :/ wieczarami ścina mocno, netflix nadal ok, aczkolwiek 4K też nie zawsze działa, zrzuca do FHD

_________________
yep


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 0:28:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1357
To mnie nastraszyliscie. Chciałem od nich teraz brać 1G i kopnąc w tyłek handlowca z Netii.


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 13:21:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2060
bobas69 pisze:
To mnie nastraszyliscie. Chciałem od nich teraz brać 1G i kopnąc w tyłek handlowca z Netii.

Bobas, idź i walnij w przerębl dla ochłody. Dziś trzeba spadać z orange i brać tylko tranzyt do epixa. Ja mam metro orange i nie ma znaczenia czy to 100 mega czy 1 giga. Youtube się zacina, klienci motylanoga. Najgorzej mi idzie na zagranicę do ruskich. Zgłaszałem ponad miesiąc temu i ciąggle się pierdaczy, raz lepiej raz gorzej. To coś nie nadaje się na usługę no chyba, że lubisz patrzeć jak klienci spieprzają od ciebie. :D


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 13:35:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3544
Mamy orange od ok 3 lat, w tym czasie 0 awarii, po zmianie z TKT, gdzie potrafiło być kilka miesięcznie. To chyba 1 problem z netflixem

z YT nie mamy żadnych problemów, sprawdzałem teraz, to 4K buforuje się pod 180mb, podczas odtwarzania ok 50mb

tracert ;d

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| 172.16.0.121 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 5 | 0 |
| 172.16.0.122 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 3 | 0 |
| 172.16.1.254 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 3 | 0 |
| xx.tpix.pl - 7 | 16 | 15 | 2 | 2 | 9 | 2 |
| do-war-r1.tpix.pl - 0 | 19 | 19 | 2 | 2 | 6 | 2 |
| 188.47.253.133 - 0 | 19 | 19 | 7 | 8 | 14 | 8 |
| 188.47.223.233 - 0 | 19 | 19 | 7 | 8 | 14 | 7 |
| 188.47.223.241 - 0 | 19 | 19 | 7 | 8 | 14 | 8 |
| public98574.xdsl.centertel.pl - 7 | 16 | 15 | 7 | 7 | 14 | 7 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 12 sty 2019 18:52:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 780
Lokalizacja: Lublin
Karas pisze:
Mamy orange od ok 3 lat, w tym czasie 0 awarii, po zmianie z TKT, gdzie potrafiło być kilka miesięcznie. To chyba 1 problem z netflixem

z YT nie mamy żadnych problemów, sprawdzałem teraz, to 4K buforuje się pod 180mb, podczas odtwarzania ok 50mb

tracert ;d

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| 172.16.0.121 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 5 | 0 |
| 172.16.0.122 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 3 | 0 |
| 172.16.1.254 - 0 | 19 | 19 | 0 | 0 | 3 | 0 |
| xx.tpix.pl - 7 | 16 | 15 | 2 | 2 | 9 | 2 |
| do-war-r1.tpix.pl - 0 | 19 | 19 | 2 | 2 | 6 | 2 |
| 188.47.253.133 - 0 | 19 | 19 | 7 | 8 | 14 | 8 |
| 188.47.223.233 - 0 | 19 | 19 | 7 | 8 | 14 | 7 |
| 188.47.223.241 - 0 | 19 | 19 | 7 | 8 | 14 | 8 |
| public98574.xdsl.centertel.pl - 7 | 16 | 15 | 7 | 7 | 14 | 7 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider



o tej godzinie co piszesz to u mnie też działa, przetestuj o 19:00-21:00 w sobotę i niedziele i napisz co się dzieje, zrób to w jakimś odstępie czasu z 2-3 razy bo są chwile że jest ok, po 10 min jest lipa, oczywisście problem jest tylko z tym serwisem w tym czasie, reszta ok

co do awarii to sie zgadzam, nie ma problemów, a jak są to ekipy działają sprawnie

edit...

dzisiaj u mnie wszystko ok, wiec to loteria :)

_________________
yep


Na górę
Post: śr, 16 sty 2019 21:58:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 515
Coś jednak poprawili, od kilku dni wieczorami miałem prędkość bufora na 6-8Mb a chwilami spadało do 2-3Mb i zaczynało rwać, dzisiaj o 21:00 dochodzi do 30Mbit.
Neo światło 100Mbit.


Na górę
Post: śr, 16 sty 2019 22:05:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3544
Sensej pisze:
Coś jednak poprawili, od kilku dni wieczorami miałem prędkość bufora na 6-8Mb a chwilami spadało do 2-3Mb i zaczynało rwać, dzisiaj o 21:00 dochodzi do 30Mbit.
Neo światło 100Mbit.


Przypomniałeś mi, żeby sprawdzić, i obecnie mam 80-105mb buforowanie.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 23 sty 2019 22:08:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl