Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 11 gru 2018 19:14:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2480
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Wchodzimy do bloku w którym jest zakaz kładzenia nowych kabli po klatkach
każde z mieszkań posiada skrętkę / nawet chyba dwie....

jakie stosujecie routery (chyba w AC z 1Gb/s) aby sprawnie działało IPTV Jambox (multicast) + NET od 40-400Mb/s

aktualnie stosowaliśmy NETISy 2780 ale bez TV ... na rynku jest trochę wynalazków

np: UPLINK WR1200AC http://cdr.pl/p6325,uplink-wr1200ac-bez ... 5x-ge.html
lub PHICOMM KE 2P http://cdr.pl/p6362,phicomm-ke-2p-dwupa ... -vlan.html
TOTOLINK A300RU https://www.cyberteam.pl/produkt/3478_t ... bit-router
TPLINK ARCHER tylko nie wiem czy ten obsługuje vlany https://www.cyberteam.pl/produkt/5116_t ... c-1200mbps

czy macie swoje typy ?


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 22:14:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1433
Lokalizacja: Myszków
TP-LINK : Port WAN w standardzie Fast Ethernet
UPLINK nie widzę IGMP Snoopingu w ustawieniach IPTV. Tak samo w Phicomm.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Ostatnio zmieniony wt, 11 gru 2018 22:18:08 przez Cramin, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 22:16:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3901
Lokalizacja: Szczecin
OloWeb pisze:
Wchodzimy do bloku w którym jest zakaz kładzenia nowych kabli po klatkach
Powiedzcie to UKE, to zaraz im wyperswaduje ten zakaz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 22:19:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 92
TOTOLINK N300RT jako podstawa podstaw tj. 100Mbit/s - ale póki co niezawodne i bezproblemowe, mamy ich na sieci ponad setkę.

Dodatkowo TOTOLINK A1004 AC750 - gigabitowe z Wifi AC

Także polecam :)

TPLINK ma problemy podobno z Multicastami, NETISY WF2419 nawet chodzą, ale wymieniamy na totolinki. Phicomm NIE!


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 23:32:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 19 wrz 2007 11:55:54
Posty: 194
Lokalizacja: N 50,353669 E 17,861395
OloWeb pisze:
Wchodzimy do bloku w którym jest zakaz kładzenia nowych kabli po klatkach
każde z mieszkań posiada skrętkę / nawet chyba dwie....

jakie stosujecie routery (chyba w AC z 1Gb/s) aby sprawnie działało IPTV Jambox (multicast) + NET od 40-400Mb/s

aktualnie stosowaliśmy NETISy 2780 ale bez TV ... na rynku jest trochę wynalazków

np: UPLINK WR1200AC http://cdr.pl/p6325,uplink-wr1200ac-bez ... 5x-ge.html
lub PHICOMM KE 2P http://cdr.pl/p6362,phicomm-ke-2p-dwupa ... -vlan.html
TOTOLINK A300RU https://www.cyberteam.pl/produkt/3478_t ... bit-router
TPLINK ARCHER tylko nie wiem czy ten obsługuje vlany https://www.cyberteam.pl/produkt/5116_t ... c-1200mbps

czy macie swoje typy ?


2780 bez problemu tv chodzi tylko soft odpowiedni


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
NIC-HDL: AR5819-RIPE


Na górę
Post: wt, 11 gru 2018 23:36:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2480
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
kacid pisze:
TOTOLINK N300RT jako podstawa podstaw tj. 100Mbit/s - ale póki co niezawodne i bezproblemowe, mamy ich na sieci ponad setkę.

Dodatkowo TOTOLINK A1004 AC750 - gigabitowe z Wifi AC

Także polecam :)



A1004 AC750 czemu akurat ten ? a nie coś z wersji AC1200 są gorsze ? czy cenowo za drogie ?

TOTOLINKACH soft oryginalny wystarcza czy jakiś alternatywny ?


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 7:48:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 92
OloWeb pisze:
kacid pisze:
TOTOLINK N300RT jako podstawa podstaw tj. 100Mbit/s - ale póki co niezawodne i bezproblemowe, mamy ich na sieci ponad setkę.

Dodatkowo TOTOLINK A1004 AC750 - gigabitowe z Wifi AC

Także polecam :)



A1004 AC750 czemu akurat ten ? a nie coś z wersji AC1200 są gorsze ? czy cenowo za drogie ?

TOTOLINKACH soft oryginalny wystarcza czy jakiś alternatywny ?


Może być AC1200, naszym klientom wystarcza AC750 ,zawsze to mniej szumu w eterze.
Soft oryginalny, bez modyfikacji


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 14:29:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 249
Ja też polecam Totolinki
Netisów więcej nie kupujcie ale na tych co macie spokojnie TV odpalicie z 200-300mb/s netem powyżej są problemy.


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 20:45:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 94
Tez szukam takiego rozwiązania idealny wydaje się Mikrotik ale radio ma kiepskie. Testowaliśmy tilgina ale wychodzi dość drogo szukam podobnego rozwiązania w cenie około 200-250 netto 2,4 5ghz gigabitowe porty wsparcie dla igmpsnooping


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: śr, 12 gru 2018 22:52:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1396
Lokalizacja: lubuskie
Ja testuje wymienionego uplinka, ale tv unicast.

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: czw, 13 gru 2018 1:12:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2558
Lokalizacja: Kraków
kacid pisze:
OloWeb pisze:
kacid pisze:
TOTOLINK N300RT jako podstawa podstaw tj. 100Mbit/s - ale póki co niezawodne i bezproblemowe, mamy ich na sieci ponad setkę.

Dodatkowo TOTOLINK A1004 AC750 - gigabitowe z Wifi AC

Także polecam :)



A1004 AC750 czemu akurat ten ? a nie coś z wersji AC1200 są gorsze ? czy cenowo za drogie ?

TOTOLINKACH soft oryginalny wystarcza czy jakiś alternatywny ?


Może być AC1200, naszym klientom wystarcza AC750 ,zawsze to mniej szumu w eterze.
Soft oryginalny, bez modyfikacji


który model z 1200 polecasz
https://www.anteny24.pl/m/1?text=TOTOLINK+AC1200


Na górę
Post: czw, 13 gru 2018 6:51:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 92
TOTOLINK A3002RU AC1200 - bo testowaliśmy :)


Na górę
Post: czw, 13 gru 2018 20:19:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 22 lut 2017 12:18:20
Posty: 43
Lokalizacja: Knurów
Cytuj:
np: UPLINK WR1200AC http://cdr.pl/p6325,uplink-wr1200ac-bez ... 5x-ge.html
lub PHICOMM KE 2P http://cdr.pl/p6362,phicomm-ke-2p-dwupa ... -vlan.html
TOTOLINK A300RU https://www.cyberteam.pl/produkt/3478_t ... bit-router


IPTV działa na każdym z wyżej wymienionych.

_________________
https://brave.com/alf031


Na górę
Post: pt, 14 gru 2018 11:34:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1394
Lokalizacja: Jaworzno
hAP AC2 lub DIR-842 C1

_________________
netmon.pl


Na górę
Post: sob, 15 gru 2018 22:23:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 92
loockas pisze:
hAP AC2



Też polecam, MT radzi sobie lekko z IPTV :)


Na górę
Post: pn, 07 sty 2019 22:25:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 325
Lokalizacja: północ
kacid pisze:
TOTOLINK N300RT jako podstawa podstaw tj. 100Mbit/s - ale póki co niezawodne i bezproblemowe, mamy ich na sieci ponad setkę.

Jakie ustawienia macie w N300RT dla iptv ? Jaki soft ?
My stosujemy tagowanie vlanu internetowego i vlanu iptv multicast. Na internet mamy priorytet 0 a an iptv priorytet 4. Czasami obraz ma piksele.
Na Tplinkach 841N iptv dobrze działa. Ustawienia takie same jak w Totolinku.


Na górę
Post: pn, 21 sty 2019 21:12:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 13 wrz 2018 10:57:52
Posty: 92
Fabryczny totolink z oryginalnym softem z pudełka (2 VLANY na WANIE tagowane) i tyle... Działa :)


Na górę
Post: śr, 23 sty 2019 19:14:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1380
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
OloWeb pisze:

1. Totolink A3002ARU mam w sieci około 500 sztuk, wszystkie działają stabilnie, pakiety od 100/100 do 600/600 Mbps, Jambox w wersji multicast oraz unicast działa bardzo dobrze.

2. Uplink WR1200AC mam ich już chyba około 100 sztuk, podobnie jak Totolink obsługują multicast i działają bezproblemowo moim zdaniem, ich plusem nad Totolinkiem jest niższa cena oraz trochę mocniejszy sygnał zarówno w 2,4 GHz jak i 5 GHz.

3. Phicomm KE 2P miałem okazję dziś testować, dużo słabszy sygnał 2,4 GHz i 5 GHz od konkurencji, brak obsługi multicast, vlan można ustawić tylko na porcie nr 4 więc multiroom odpada.

4. TP-Link Archer C2 miałem testowo około 20 sztuk, zauważyłem problemy ze stabilnością połączeń PPPoE, moduł 5 GHz tylko 1x1, dziwne problemy z multicast, ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy kompletnie.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: sob, 26 sty 2019 17:04:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 26 lut 2011 21:48:04
Posty: 46
loockas pisze:
hAP AC2 lub DIR-842 C1


Tydzień temu Metroport zaproponował DIR-842 ale wystarczyło kilka dni i już wycofywali się z propozycji
"Kilkudniowe testy wykazały jednak pewne problemy związane ze stabilnością.
Przesyłamy logi do D-Linka’a i testujemy dalej.
Urządzenie restartuje się raz na dobę w nieoczekiwanych okolicznościach, dodatkowo radio wykazuje problemy ze stabilnością."

Nie podali czy to był C1 ale routery pod 200zł z takimi problemami to mało zachęcający wybór.


Na górę
Post: ndz, 27 sty 2019 20:55:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1394
Lokalizacja: Jaworzno
No właśnie 842 występuję w kilku wersjach i to C1 jest tu kluczowe. Ja go mam do tej pory w biurze z jamboxem i działa bez zarzutu (od wiosny 2018).

_________________
netmon.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 17 sie 2019 22:36:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl