Od 2 lat posiadamy z Netii usługę transmisji danych 10Gbps z miejscowości Bielsko-Biała - Epix Katowice.
2 lata temu po pierwszym dniu działania usługi, Netia miała pierwszą awarię łącza. Awaria trwała 11 godz. Kolejne miesiące usługa działała, pomijając nocne prace.
Ostatnie 3 miesiące jest dramat:
- awaria 3 września, niedzielne popołudnie, ucięty światłwód, brak usługi 8 godzin
- po paru tygodniach nocne wyłączenia, albo awarie albo prace, brak info o pracach
Ostatnie 3 dni to apogeum:
29.11.2017 od 00:30 do 05:00 awaria lub pracę o których nie zostaliśmy poinformowani
30.11.2017 przed południem godzinna awaria
01.12.2017 od 01:30 do 2:30 po mojej interwencji usługa została wznowiona, info z Netii: "Były planowane prace, które miały nie objąć państwa łącza ale jednak objęły

"
01.12.2017 od 12:30 - jest 21:20 awaria nadal trwa, dopiero po 5 godz. (dzwoniłem na infolinię co godzinę) otrzymałem pełną informację o awarii "Został uszkodzony kabel w okolicach miejscowości Czechowice - Dziedzice, planowane usunięcie awarii około 6 godz"
Istotne. Chciałem zaznaczyć, że umowę podpisywałem jeszcze z panem Robertem L. który przy zamawianiu usługi gwarantował nam, że usługa będzie realizowana z redundancją łącza jaką obecnie wdraża Netia. Chwalił się, że Netia jako pierwsza w Polsce wdraża tak innowacyjną usługę. Z obiecanek zostały nici i awaryjna usługa. Oczywiście w umowie nie ma mowy o redundancji.
Rozmawiałem z obecnym handlowcem, który jest bardzo zdziwiony całą sytuacją gdyż twierdzi że do Bielska-Białej Netia ma 3 niezależne trasy. Może i mają ale w przypadku awarii mają problem zapewnić przepięcie na inną trasę!
Jak u Was z jakością usług?