seb235 pisze:
Z jednej strony ganisz małych ISP, z drugiej chwalisz LTE a z trzeciej nie dogadałeś się z orange.
Z dużym szczegóły oferty masz "rozebrane" i transparentne na tysiące postów w sieci, z małym jak coś przeoczysz podpisując umowę to się na ciebie wypnie i będzie śmiał się w twarz. Tak nie dogadałem się z Orange bo miałem pecha (nie wszyscy konsultanci posiadają określoną wiedzę, kompetencje aby potrafić spiąć w systemie odpowiednią ofertę, jesienią konsul dawał mi więcej od moich oczekiwań wiosną). LTE działa u mnie świetnie
(telefon rzucony na komodzie i połączenie udostępnione WiFi, na modemie i antenie zewnętrznej spokojnie do uzyskania bez agregacji o 50% download, o 300% więcej upload-ruch w godzinach szczytu).
seb235 pisze:
Światłowód aby poprawić sobie placebo?
Czy 100/10Mbps to jest za mało aby po światłowodzie działała prawidłowo usługa HBO GO?! Bo na LTE działa przy prawidłowo nawet przy kilka razy gorszych parametrach łącza, popatrzeć sobie na ping jednocyfrowy to marna przyjemność. Ja już z góry opłaciłem abonament do końca umowy i czekam-może coś ciekawego pojawi się w międzyczasie w Orange/Plus/Play.
seb235 pisze:
Czego nie ma ten mały ISP co oferuje LTE?
Otóż tego że jak kupuję w Orange publiczne IP, to mam go na WAN, operator mi nie mówi żebym zmienił ofertę na biznesową z abonamentem miesięcznym
600zł za 100/10Mbps .
zajadacz pisze:
Ciebie w ogóle dziwi ta sytuacja? Tam gdzie wchodzi aparat państwowy logika się kończy.
Gdyby był narodowy operator, kolega dawno by miał szybki internet, tacy neoliberałowie jak Ty to podłączają klientów tam gdzie szybko zwróci im się kasa, a dla tych co go nie maja, to mają wyklepaną odpowiedź "niech się klienci przeprowadzą tam gdzie jest szybki internet" -mam poszukać cytatów...