Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 141 42 43 44 45 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 23 mar 2017 10:21:02 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
też to miałem, zmieniłem na dystrybucyjną i ni ma... tylko nie wiem co jest gorzej, brak szkieletu w sieci, czy ostrzeżenia przy walidacji :)


Na górę
Post: czw, 23 mar 2017 14:48:34 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1404
Lokalizacja: Stalowa
Powiem jak to UKE :P

Szkielet to warstwa dystrybucyjna i tak kazali oznaczać :D

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: czw, 23 mar 2017 21:20:40 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 297
Lokalizacja: północ
Już sobie poradziłem. W UKE mi podpowiedzieli. Musiałem zrobić eksport, tak aby się w tabeli pojawił CSV wyeksportowany. Potem go pobrać na dysk i w miniSIIS poprawić. Po eksporcie pojawiła się możliwość importu. Teraz poprawiam i przy zakładce Linie kablowe mam we wszystkich liniach taki sam błąd: 863 "Media transmisyjne określone dla interfejsów węzłów nie odpowiadają medium dla linii kablowej". Na żółto pokazuje kolumnę Medium transmisyjne i mam tam wpisane "światłowód". Ja to rozumiem tak, że punkt A łączę z punktem B światłowodem. Punkty A i B są wpisane do zakładki Węzły własne. Czy ktoś coś podpowie ?
W zakładce Zakończenia sieci mam tylko błędy: 811 "Punkt adresowy poza bazą referencyjną". Czy się tym nie przejmować?


Na górę
Post: pt, 24 mar 2017 9:59:26 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1448
Lokalizacja: Kraków
błąd 863 polega u ciebie na tym że podałeś interfejs miedziany a linie masz światłowodową dodaj w komentarzach że używasz konwerterów miedź/szkło i będzie po sprawie



do 811 sprawdź wymienione adresy i jeśli są takie jak podałeś to dopisz komentarz że mają niekompletną bazę i niekompetentnych pracowników :)


Na górę
Post: pt, 24 mar 2017 15:03:23 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 92
Lokalizacja: pomorskie
Prawdopodobnie był już poruszany temat ale stron zrobiło się już trochę, ciężko to przeglądać

Czy dane odnośnie f00 podaje się szacunkowo czy wyliczacie to w jakiś sposob :hmm:
Chodzi oczywiście o przychody

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: pt, 24 mar 2017 15:17:25 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 297
Lokalizacja: północ
hub_lan pisze:
błąd 863 polega u ciebie na tym że podałeś interfejs miedziany a linie masz światłowodową dodaj w komentarzach że używasz konwerterów miedź/szkło i będzie po sprawie

W węzłach są tylko adresy węzłów. Nie ma tam podanego jakie jest medium transmisyjne. W interfejsach są podane nazwy węzłów oraz medium transmisyjne. Ma tu wpisane, że światłowód.
W sumie to jak należy zapisać taki przypadek: węzeł własny. Do niego dochodzi połączenie kablowe światłowodem z innego węzła, a z tego węzła jest rozsyłane po światłowodzie oraz po miedzi do klientów. Może miniSIIS nie widzi, że mam połączenie miedzy węzłami, a widzi tylko rozsyłanie do klientów ?

Czy jeżeli rozsyłam IPTV po własnej sieci to muszę wypełnić F09 ? Wg mnie ten formularz nie dotyczy IPTV. Czy się mylę ?


Na górę
Post: ndz, 26 mar 2017 13:13:44 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 310
stediuk pisze:
Czy dane odnośnie f00 podaje się szacunkowo czy wyliczacie to w jakiś sposob :hmm:
Chodzi oczywiście o przychody

Masz dwie opcje, wziąść dane o przychodzach jakie uzyskałeś od księgowego jeśli prowadzisz tylko działalnośc telekomunikacyjną lub wygenerować i zliczyć przychody poprzez program z którego korzystasz do rozliczania abonentów.


Na górę
Post: pn, 27 mar 2017 18:45:12 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 16
są jakieś nowe wzory formularzy F00 i F06?


Na górę
Post: pn, 27 mar 2017 20:53:28 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 310
Obowiązują te same wzory co rok temu, oczywiście aktualizujecie dane na początku, na końcu oraz wartości w poszczególnych komórkach. Najprościej wysłać pocztą poleconym lub elektronicznie.


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 7:05:28 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
Guzik prawda. co do wzorów to nie wiem, bo nie chce mi się sprawdzać po komórce czy jest ganc to samo, nie prościej poprostu zacząć pisać na tych co udostępnili w tym roku?
dostępne tutaj:
https://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=25411
co do formy przekazania, też jest jasno określone:
jeśli poleconym to sam f00, oraz dodatkowo na maila f00 i f06, jeśli nie masz podpisu kwalifikowanego lub profilu zaufanego, to jest to w zasadzie jedyne rozwiązanie.
Należy pamiętać że samo wysłanie poleconym, lub samo wysłanie mailem w takim przypadku nie jest równoznaczne ze spełnieniem obowiązku.


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 12:16:33 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 16
stediuk pisze:
Prawdopodobnie był już poruszany temat ale stron zrobiło się już trochę, ciężko to przeglądać

Czy dane odnośnie f00 podaje się szacunkowo czy wyliczacie to w jakiś sposob :hmm:
Chodzi oczywiście o przychody



uke raczej nie obchodzi szacunkowa kwota :D
możesz wpisać kwotę na oko, ale na własną odpowiedzialność
ja tam wolę poświęcić trochę czasu i policzyć ;)


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 12:17:18 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 16
krasnoludek pisze:
Guzik prawda. co do wzorów to nie wiem, bo nie chce mi się sprawdzać po komórce czy jest ganc to samo, nie prościej poprostu zacząć pisać na tych co udostępnili w tym roku?
dostępne tutaj:
https://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=25411
co do formy przekazania, też jest jasno określone:
jeśli poleconym to sam f00, oraz dodatkowo na maila f00 i f06, jeśli nie masz podpisu kwalifikowanego lub profilu zaufanego, to jest to w zasadzie jedyne rozwiązanie.
Należy pamiętać że samo wysłanie poleconym, lub samo wysłanie mailem w takim przypadku nie jest równoznaczne ze spełnieniem obowiązku.



o czyli znowu coś nowego wprowadzili... dzięki, zapoznam się :)


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 9:04:55 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 15 sty 2013 11:36:20
Posty: 26
Lokalizacja: Kruszwica
krusz-lan pisze:
Czy sprzedając Telewizję IPTV, np. od Evio, w F00 musimy zaznaczyć pozycję 00.03.2.7.4?


Podbijam pytanie raz jeszcze.


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 15:54:58 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 781
a jeszcze pytanie odsprzedając tv evio/korbank trzeba wypełnić coś po za f00 i f06 ? (czyżby koniecznym było f12?)


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 16:09:26 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 959
Lokalizacja: Wrocław
krasnoludek pisze:
Guzik prawda. co do wzorów to nie wiem, bo nie chce mi się sprawdzać po komórce czy jest ganc to samo, nie prościej poprostu zacząć pisać na tych co udostępnili w tym roku?
dostępne tutaj:
https://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=25411
co do formy przekazania, też jest jasno określone:
jeśli poleconym to sam f00, oraz dodatkowo na maila f00 i f06, jeśli nie masz podpisu kwalifikowanego lub profilu zaufanego, to jest to w zasadzie jedyne rozwiązanie.
Należy pamiętać że samo wysłanie poleconym, lub samo wysłanie mailem w takim przypadku nie jest równoznaczne ze spełnieniem obowiązku.

A niby jak to można wysłać przez użycie podpisu kwalifikowanego lub profilu zaufanego ???

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 20:32:20 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
nie wiem, nie interesowałem się, nie posiadam takowego, ale można :)
Zadzwoń sobie do uke to napewno ci pomogą. Oni nie gryzą (wbrew pozorom)


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 20:34:57 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 959
Lokalizacja: Wrocław
A właśnie że gryzą

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 20:38:28 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
ja dzwoniłem w lutym w zeszłym roku, po czym oni oddzwonili do mnie kilka tygodni później, bo się okazało że zapomniałem podpisać formularza przed wysłaniem. Włos mi z głowy nie spadł :P


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 20:47:30 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 959
Lokalizacja: Wrocław
Nie spadł bo jeszcze nie minął termin, wyśle to jutro poleconym dla świętego spokoju. Co do SIIS to na szczęście w tym roku nie trzeba było robić walidacji.

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 30 mar 2017 22:16:16 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1415
Nie wiem co się pałujecie tak z tymi raportami.
Przecież jak byk jest napisane, że można również zrobić je w formie oświadczenia, które zajmuje jakieś 3 linijki i maks 2 minuty.


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 6:29:40 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 781
misztal: ja właśnie zastanawiam się czy w tym roku nie puścić tego oświadczeniem - co dokładnie tam piszesz albo czy widziałeś gdzieś na stronie UKE wykładnie tego co w oświadczeniu musi się znaleźć ?


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 8:21:52 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
chopy wszystko pisze na stronie. W oświadczeniu piszesz w zasadzie te same informacje co w formularzu (trochę mniej) poza tym oświadczenie może zastąpić jedynie f00.
Co do profilu zaufanego, coś mi świta, że się loguje na jakiś portal (link masz nawet na stronie uke), wybiera komórkę organizacyjną i uploaduje pliki, tak mi się wydaje że kiedyś coś takiego robiłem, ale głowy nie dam uciąć.


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 8:24:41 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1415
gakusei pisze:
misztal: ja właśnie zastanawiam się czy w tym roku nie puścić tego oświadczeniem - co dokładnie tam piszesz albo czy widziałeś gdzieś na stronie UKE wykładnie tego co w oświadczeniu musi się znaleźć ?


masz na stronie uke:

Cytuj:
2.
za pomocą oświadczenia, w którym należy podać następujące informacje:

nazwę i adres firmy,
numer w Rejestrze Przedsiębiorców Telekomunikacyjnych,
imię i nazwisko osoby upoważnionej do kontaktów z Urzędem Komunikacji Elektronicznej,
profil działalności firmy,
liczbę abonentów oraz przychody dla każdego z rynków telekomunikacyjnych, na których przedsiębiorca prowadzi działalność.


Zachęcamy przedsiębiorców, których przychody w poprzednim roku obrotowym były równe lub
mniejsze od kwoty 4 mln zł, by wykorzystywali formularze sprawozdawcze do wypełnienia obowiązku sprawozdawczego. Taka forma sprawozdania ułatwia pracę przy gromadzeniu danych i prowadzeniu baz danych, jak również daje pełniejszy obraz rynku telekomunikacyjnego, co w konsekwencji wpływa na wytworzenie lepszej jakości informacji
publicznej.


Ja wklejam ten wpis i pod spodem podaję dane od myślnika po kolei jak każą.
Robiłem już tak i jest wszystko ok tylko musiałem posłać ponownie listem bo wysłałem poprzez email nie mając podpisu elektronicznego :)

Jak kto woli :zlosnik: można raporty do czego zachęcają...


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 8:29:56 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1415
krasnoludek pisze:
chopy wszystko pisze na stronie. W oświadczeniu piszesz w zasadzie te same informacje co w formularzu (trochę mniej) poza tym oświadczenie może zastąpić jedynie f00.
Co do profilu zaufanego, coś mi świta, że się loguje na jakiś portal (link masz nawet na stronie uke), wybiera komórkę organizacyjną i uploaduje pliki, tak mi się wydaje że kiedyś coś takiego robiłem, ale głowy nie dam uciąć.


Ja wysyłam jedynie oświadczenie.
W tamtym roku utwierdzili mnie, że to również prawidłowy sposób, ponieważ po wysłaniu samego oświadczenia zwykłym email'em, zadzwonili do mnie aby przesłać to ponownie pocztą jeśli nie mam podpisu kwalifikowanego. Dosyłałem chyba koło czerwca.


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 8:36:09 
   Tytuł: Re: UKE - raport
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5168
misztal pisze:
krasnoludek pisze:
chopy wszystko pisze na stronie. W oświadczeniu piszesz w zasadzie te same informacje co w formularzu (trochę mniej) poza tym oświadczenie może zastąpić jedynie f00.
Co do profilu zaufanego, coś mi świta, że się loguje na jakiś portal (link masz nawet na stronie uke), wybiera komórkę organizacyjną i uploaduje pliki, tak mi się wydaje że kiedyś coś takiego robiłem, ale głowy nie dam uciąć.


Ja wysyłam jedynie oświadczenie.
W tamtym roku utwierdzili mnie, że to również prawidłowy sposób, ponieważ po wysłaniu samego oświadczenia zwykłym email'em, zadzwonili do mnie aby przesłać to ponownie pocztą jeśli nie mam podpisu kwalifikowanego. Dosyłałem chyba koło czerwca.

No to jak tak mówisz, to pewnie masz rację. Ja zawsze słałem formularze, z informacji na stronie wnioskowałem że oświadczenie jest zamiast f00 (również informacje które chcą w oświadczeniu pokrywają się tylko z f00) skoro tak, to faktycznie oświadczenie jest dużo szybciej i prościej zrobić..


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 141 42 43 44 45 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 paź 2018 2:10:26

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl