Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 20 kwie 2020 23:02:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 18 sie 2017 0:21:58
Posty: 325
Witajcie,
Chce postawić jeden slup w pasie drogi, droga należny do Miasta, słup 7m telekomunikacyjny.

I tutaj jest moje pytanie, czy aby postawić taki słup co potrzebuję? albo kogo?
Słyszałem że w tych sprawach potrzebny jest nawet GEODETA, ale jakoś mi się nie che płacić parę tys. za postawienie 1 słupa.

Ktoś z was drążył podobny temat ?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam


Na górę
Post: wt, 21 kwie 2020 17:05:07 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2353
wyciągasz mapkę z geodezji rysujesz kropkę idziesz do ZDM występujesz o zajętość pasa
płacisz haracz

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 21 kwie 2020 18:52:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 04 kwie 2013 20:43:58
Posty: 60
bleblablo pisze:
Witajcie,
Chce postawić jeden slup w pasie drogi, droga należny do Miasta, słup 7m telekomunikacyjny.

I tutaj jest moje pytanie, czy aby postawić taki słup co potrzebuję? albo kogo?
Słyszałem że w tych sprawach potrzebny jest nawet GEODETA, ale jakoś mi się nie che płacić parę tys. za postawienie 1 słupa.

Ktoś z was drążył podobny temat ?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam


zgodnie z obowiązującym prawem:
- decyzja lokalizacykna
- mapa
- zgłoszenie do starostwa (po 30 dniach ciche zgłoszenie możesz postawić lub zapłacić chyba 17 zł i dostać pismo)
- zajetość pasa (umieszczenie w pasie drogowym)

i budujesz i jakież to proste :P

Wcześniej słup był na pozwolenie na budowę teraz na zgłoszenie

_________________
__________
malyak


Na górę
Post: śr, 22 kwie 2020 16:22:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2952
Lokalizacja: Wrocław
a w przypadku drogi gminnej taka sama procedura?


Na górę
Post: czw, 23 kwie 2020 10:39:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 04 kwie 2013 20:43:58
Posty: 60
hm.
procedura jest jedna jak stawiasz słup masz na zgłoszenie. tylko o decyzje lokalizacyjną wnioskujesz do gminy.
jak się dogadasz z gminą i pozwolą na skróty to spoko.

generalnie papierów na każde gówno trzeba więcej niż to wszystko warte

powinno być stawiasz słup robisz poinwentarkę i tyle a tak to kosztów w cholerę.

_________________
__________
malyak


Na górę
Post: śr, 20 maja 2020 12:23:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 20 maja 2020 12:15:27
Posty: 1
Zgodnie z Prawem budowlanym, żeby postawić podbudowę słupową, potrzebny jest projekt podpisany przez osobę z uprawnieniami.


Na górę
Post: czw, 21 maja 2020 22:43:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 21 kwie 2014 21:19:51
Posty: 43
mmacko90 pisze:
Zgodnie z Prawem budowlanym, żeby postawić podbudowę słupową, potrzebny jest projekt podpisany przez osobę z uprawnieniami.


G. prawda. No chyba, że budujesz sam słup.
Ale my zawsze budujemy napowietrzną linię światłowodową na podbudowie słupowej.
I tak:
decyzja lokalizacyjna (powiat, gmina, miasto)
zgłoszenie do Starostwa
decyzja o umieszczeniu
podatek (te dwa ostatnie idą razem)
inwentaryzacja przez geodetę i słupów i kabelka.


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 10:17:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 294
No ale so zgłoszenia do starostwa potrzebujesz projektu podpisanego przez osobę z uprawnieniami.


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 15:25:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8869
W jednym chcą, w innym nie chcą :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 15:29:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 294
Czyli robisz zgłoszenie bez projektu? Sama mapa?


Na górę
Post: pn, 25 maja 2020 15:48:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8869
tak, wniosek + mapa

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: seb235 i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 05 cze 2020 10:52:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl