Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 08 sty 2020 10:36:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 sty 2010 19:09:24
Posty: 107
Witam
Jako że nie znalazłem sensownej informacji zapytam Was koledzy.
Mam u siebie jak pewnie większość z Was płatności masowe dla swoich klientów. Rachunek główny dodany do wpisu CiDEG wyświetla się na białej liście, lecz rachunki wirtualne już nie. Sprawdzając duże firmy np Orange lub dostawcę prądu dostaję informacje że rachunek jest na liscie ale nie jest wyświetlany.
Dzwoniłem do swojego US i Pani nie mogła zrozumieć o co mi chodzi z tymi rachunkami, dopiero na przykładzie dostawcy prądu zrozumiała, na koniec stwierdziła że ona nic na ten temat nie wie i nie pomoże.
Może ktoś już przerobił temat i rachunki wirtualne ma "dodane"?


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 10:48:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 575
Dopinam się do pytania :)

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 11:30:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4726
Jak faktura nie jest na 15 tys to aktualnie nie musisz.

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 14:36:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2384
mixerDW pisze:
Jak faktura nie jest na 15 tys to aktualnie nie musisz.


Gdzieś widziałem interpretację że jak cała usługa jest powyżej 15 to musisz. Czyli jak masz.umowe. a 24mc po 600 zł to musisz - żeby ludzie nie dzielili płatności - ale może to plotki

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 18:24:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 sty 2010 19:09:24
Posty: 107
Ok z tym do 15tyś udało się kilka firm uspokoić.
Została mi jedna wielka firma w której dział księgowy nie przeleje nic do czasu aż rachunek będzie na białej liście. Mogę im zmienić numer na główny ale wtedy tracę automatyczne rozliczanie. Tak jak pisałem wcześniej sposób musi być ponieważ duzi z płatnościami masowymi ogarnęli temat. Gdyby ktoś wiedział jak dodać wirtualne rachunki to proszę o info.


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 18:27:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 169
hbmm pisze:
Ok z tym do 15tyś udało się kilka firm uspokoić.
Została mi jedna wielka firma w której dział księgowy nie przeleje nic do czasu aż rachunek będzie na białej liście. Mogę im zmienić numer na główny ale wtedy tracę automatyczne rozliczanie. Tak jak pisałem wcześniej sposób musi być ponieważ duzi z płatnościami masowymi ogarnęli temat. Gdyby ktoś wiedział jak dodać wirtualne rachunki to proszę o info.


To bank powinien Ci zgłosić rachunki. Sprawdź np. nasz NIP: 8542388708

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 18:51:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 sty 2010 19:09:24
Posty: 107
Zadzwoniłem do banku i gość powiedział że muszę się udać do urzędu skarbowego i tam zgłosić wirtualne rachunki. Mój podstawowy bank to BNP Paribas dawny BGZ. Kolega chyba ma dawny bzwbk teraz santander? Ja właśnie dodałem go do CiDEG przez profil zaufany i zobaczę czy automatycznie się dodadzą wirtualne. Co prawda z niego rezygnuje już od 4lat:) ciężko tych klientów przegonić do nowego banku:(


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 19:08:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 652
Ktoś na Facebooku napisał, że subkonta się pojawiły tylko nie da widoczne pod NIP, ale sprawdzając subkonto się świeciło że jest OK.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 19:18:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 sty 2010 19:09:24
Posty: 107
Ale zobacz kolega vlop ma informację pod numerem konta "Podmiot może posiadać inne rachunki bankowe, które są przyporządkowane do rachunków wyświetlonych w wykazie"
Sprawdzam na: https://www.podatki.gov.pl/wykaz-podatn ... szukiwarka
Ja takiej informacji nie mam. W jego przypadku pewnie jest tak że po wpisaniu subkonta wyskakuje że OK


Na górę
Post: śr, 08 sty 2020 23:50:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 295
I będziecie zgłaszać te tysiące subkont? Heh. Sprawdzajcie po nr konta, jak główne jest dodane to subkonta tez.


Na górę
Post: czw, 09 sty 2020 19:18:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1436
Lokalizacja: lubuskie
my zgłosiliśmy subkonta, nie pojawiają się one na liscie, ale wtedy jest komunikat "Podmiot może posiadać inne rachunki bankowe, które są przyporządkowane do rachunków wyświetlonych w wykazie"
i było fajnie do niedawna, gdy wyparowała nam ta informacja z naszego NIPu a razem z tym zgłoszone subkonta. Pozostały na liście główne, zbiorcze.
Dziś w Urzędzie skarbowym nikt mi nie potrafił odpowiedzieć, dlaczego.

W normalnej sytuacji subkonta się nie wyświetlają, trzeba je zweryfikować po numerze konta. Tak jak ktoś wcześniej napisał.

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: pn, 13 sty 2020 17:17:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 04 sty 2011 12:09:55
Posty: 220
Lokalizacja: Wrocław
Pod moim NIP-em tez jest ta informacja "Podmiot może posiadać inne rachunki bankowe, które są przyporządkowane do rachunków wyświetlonych w wykazie"
to znaczy że PKO BP ogarnęło temat samo bo nic nigdzie nie zgłaszałam i żaden klient nie zgłosił że konta nie ma na białej liście.


Na górę
Post: pn, 13 sty 2020 21:27:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1509
Lokalizacja: Polska
Nas nie było na białej liście.

Gdy dodaliśmy do CEiDG główny numer rachunku po kilku dniach subkonta pojawiły się na białej liście.


Na górę
Post: śr, 15 sty 2020 19:40:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2316
djlech pisze:
Nas nie było na białej liście.

Gdy dodaliśmy do CEiDG główny numer rachunku po kilku dniach subkonta pojawiły się na białej liście.

No to już niedługo do pierdla powędrujesz.


Na górę
Post: czw, 16 sty 2020 0:01:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 03 sty 2010 19:09:24
Posty: 107
Problem białej listy w banku BNP Pariba, dawny BGŻ udało się rozwiązać:
Dodanie głównego konta nie zadziałało ponieważ mam jeszcze rachunek pomocniczy i dopiero gdy on został dodany to wirtualne rachunki przechodzą poprawnie sprawdzenie, ponieważ są powiązanie z rachunkiem pomocniczym a nie głównym.
Pozdrawiam i dziękuje za udział w dyskusji.


Na górę
Post: ndz, 19 sty 2020 19:37:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1986
Lokalizacja: Czyżew
Mam konto w Inteligo i jest na białej liście, oraz mam subkonta podpięte pod konto główne, które są niestety na czarnej liście, zadzwoniłem do inteligo i oto odpowiedź


Załączniki:
inteligo.jpg
inteligo.jpg [ 282.7 KiB | Przejrzano 1536 razy ]

_________________
Wi-Fi
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 13 lip 2020 0:43:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl