Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 16 sty 2021 13:42:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 16 sty 2021 13:28:28
Posty: 2
Jak w temacie, Zainstalowałem na serwerze wirtualizację proxmox zgodnie z instrukcjami na YT - instalacja przebiegła pomyślnie - maszyna się uruchomiła - po utworzeniu maszyny wirtualnej uruchamiam - jest obciążenie procka - status - running. Problem którego nie udało mi się przeskoczyć to uruchomienie konsoli... nie działa... jest czarne okienko i niemigający kursorek w lewym górnym rogu i nic więcej .. nie ma możliwości nic pisać ... czyli żadnego logowania czy pisania komend .... przez putty działa bez problemu. Próbuję uruchomić no VNC wyskakuje komunikat jak w tytule. czasami pojawia się error 1006 lub ticket 401. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Zwracam się z uprzejmą prośbą do kolegów znających temat lub chętnych mi pomóc rozwiązać ten problem o pomoc. Jestem poczatkującym więc proszę o wyrozumiałość...również początkującym forumowiczem...


Na górę
Post: wt, 02 lut 2021 4:55:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1558
Lokalizacja: Katowice
Próbowałeś na różnych przeglądarkach? Nie masz tam za natem tego serwera na przykład, albo nie zablokowałeś portów do vnc?

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: śr, 03 lut 2021 18:14:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 17 paź 2018 22:24:38
Posty: 20
Jaki MAC adres ma maszyna wirtualna?
U mnie ostatnio przy zabawie z proxmoxem maszyna dostała ten sam MAC co wirtualizer, i mogłem dobić się do wirtualizera, ale do maszyny już nie, bo dostawała ten sam adres IP. Po zmianie MAC dla maszyny wirtualnej wszystko zaczęło działać normalnie.


Na górę
Post: śr, 03 lut 2021 18:50:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 16 sty 2021 13:28:28
Posty: 2
Dzięki za sugestie - posprawdzam


Na górę
Post: czw, 08 kwie 2021 14:01:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 07 kwie 2021 16:19:01
Posty: 2
Czy macie problem na kontenerach LXC, że procesy się wyłączają z powodu braku możliwości alokacji pamięci, mimo dużego zapasu RAM-u?


Na górę
Post: ndz, 11 kwie 2021 14:49:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1558
Lokalizacja: Katowice
Masz zfs?

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 28 paź 2021 4:21:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl