Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 24 wrz 2020 6:58:33 
   Tytuł: Co zamiast SIAE 17 ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 341
Lokalizacja: północ
Odległość ponad 11 km. Widoczność świetna. Teraz od kilku lat działa SIAE 17GHz z 60cm. Link na 436Mbs, Transfer max 300Mbs. Nigdy nie było z tym problemu. Nie zerwało ani razu. Super. Czy warto zmienić same urządzenia na SIAE 24GHz bez wymiany anten ? Jak to będzie chodzić ? Co innego polecacie ?


Na górę
Post: czw, 24 wrz 2020 9:40:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4153
Lokalizacja: Szczecin
Zobacz na jaki zakres są same anteny (jest napisane na naklejce). Te na 17 GHz nie będą działać na 24 GHz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 24 wrz 2020 10:26:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 344
Lokalizacja: Miechów/Kraków
Tak jak u góry kolega napisał. Nie podepniesz anten 17GHz pod 24GHz. I tak z innej beczki, 24GHz poleci na +11km?


Na górę
Post: czw, 24 wrz 2020 10:33:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4153
Lokalizacja: Szczecin
Wg kalkulatora ( http://en.jirous.com/calculation-wifi ) tak. W praktyce każdy deszcz będzie stanowić dużo większy problem niż dla 17 GHz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 24 wrz 2020 10:39:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 341
Lokalizacja: północ
Skoro anteny też trzeba wymienić to co lepiej założyć ? Na jakim paśmie GHz ?


Na górę
Post: pt, 25 wrz 2020 6:10:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 341
Lokalizacja: północ
Czy SIAE 24 z antenami 90cm na 11km by się sprawdził ?


Na górę
Post: pt, 25 wrz 2020 15:00:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 491
Lokalizacja: Toruń
Ja myślę, że się sprawdzi tyle że trzeba mieć protekcję np. na 5GHz coś a'la to co robią GSMy: eband + protekcja na wąskim paśmie w 13GHz


Na górę
Post: pt, 25 wrz 2020 16:22:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 344
Lokalizacja: Miechów/Kraków
Zrób link na tych SIAE 24 a jako backup PowerBeamy M5 gen2 dla bezpieczeństwa


Na górę
Post: pt, 25 wrz 2020 16:27:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 3036
Lokalizacja: Wrocław
Jak juz to na AC backup a nie M5 :nie:


Na górę
Post: pt, 25 wrz 2020 16:48:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 344
Lokalizacja: Miechów/Kraków
cabana pisze:
Jak juz to na AC backup a nie M5 :nie:

Faktycznie :/ O jednym myślałem drugie pisałem, mój błąd o to mi chodziło


Na górę
Post: sob, 26 wrz 2020 6:58:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 341
Lokalizacja: północ
PowerBeam AC 500 na backup ?
A może dać tylko AirFiber 5 PtP bez backupa ?


Na górę
Post: sob, 26 wrz 2020 20:16:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2413
ferrit pisze:
PowerBeam AC 500 na backup ?
A może dać tylko AirFiber 5 PtP bez backupa ?

Ja mam mimosa b5,


Na górę
Post: pn, 12 paź 2020 19:37:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 14 paź 2008 20:58:28
Posty: 153
@zuhjk ile na tym przerzucisz? Ja na dystansie 11,7km na AF5 na 30MHz w FD przerzucam coś około 280Mb/s


Na górę
Post: wt, 13 paź 2020 19:54:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2413
nexim pisze:
@zuhjk ile na tym przerzucisz? Ja na dystansie 11,7km na AF5 na 30MHz w FD przerzucam coś około 280Mb/s

Czytaj mój post w wireless :D


Na górę
Post: wt, 13 paź 2020 20:28:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 14 paź 2008 20:58:28
Posty: 153
Odpowiedź na poziomie. Chociaż mogłeś podlinkować


Na górę
Post: wt, 13 paź 2020 22:18:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2413
nexim pisze:
Odpowiedź na poziomie. Chociaż mogłeś podlinkować

viewtopic.php?f=17&t=64897


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 25 lis 2020 20:57:24

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl