Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 29 kwie 2019 13:41:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1102
Lokalizacja: Wrocław
siemka,
Wie ktoś jak włączyć kompresje nagłówków w SIAE Alfoplus 17 - jest jakiś algorytm header compressor ?
Podobno jest taka opcja i wtedy można podwoić transfery na radiolini z tych 436Mbps na prawie 900Mbps.

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2019 20:40:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 632
Lokalizacja: Poznań
Ooo a to dobre pytanie do Piotra (pkrupnik) :D


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2019 20:57:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1441
Lokalizacja: Góry
Jakby to było do wykonalne, to już dawno byłoby wiadomo co zrobić.


Na górę
Post: czw, 02 maja 2019 8:03:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1433
Lokalizacja: Myszków
Na to jest dodatkowa licencja, ale nie cieszcie się, że przepustowość wzrośnie na 900Mbit, w pewnych warunkach, pewne pakiety radiolinia jest w stanie skompresować i zyskać na tym 203%. Co nie oznacza, że cały ruch jest w stanie skompresować o te 203% podwajając tym samym całą przepustowość.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 06 maja 2019 13:55:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1849
Lokalizacja: W-wa
Kluczowa jest tu licencja. Jak jest wgrana, to pojawia sie opcja Header-compression
Realnie wzrost przepustowosci na jaki mozna liczyc, to ~10%.


Na górę
Post: czw, 09 maja 2019 1:45:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1102
Lokalizacja: Wrocław
w którym dokładnie miejscu mogę przejrzeć na co mam licencje, Equipment properties > Equipmnt Features ?
To jak tu to nie widzę wzmianki o Header Compressor, a powinno być że disable/enable

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: śr, 24 lip 2019 22:54:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 106
Lokalizacja: pomorskie
Czy możecie napisać w którym miejscu dokładnie sprawdzić czy jest ta opcja do włączenia?

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: wt, 03 wrz 2019 19:42:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 292
Znalazłeś może jak tą opcje włączyć i gdzie to sie znajduje?


Na górę
Post: wt, 03 wrz 2019 21:58:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 292
Zastanawiam się nad tą opcją ale jak narazie niechce ruszać aby linku nie wywalić bo zasila jedną z miejscowości :)


Załączniki:
compression2.jpg
compression2.jpg [ 96.88 KiB | Przejrzano 2380 razy ]
Na górę
Post: wt, 03 wrz 2019 21:59:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 292
Lub tą opcją


Załączniki:
Compression.jpg
Compression.jpg [ 101.39 KiB | Przejrzano 2379 razy ]
Na górę
Post: czw, 19 wrz 2019 14:34:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 106
Lokalizacja: pomorskie
Czy przetestowałeś te ustawienia? U mnie kliknięciu w jedne czy drugie nie podświetla się opcja apply, spotkałeś się z tym?

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: pt, 20 wrz 2019 10:22:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 292
stediuk pisze:
Czy przetestowałeś te ustawienia? U mnie kliknięciu w jedne czy drugie nie podświetla się opcja apply, spotkałeś się z tym?

Będę dziś wieczorem to testował. U mnie wyskakuje Apply normalnie ale nie chciałem testować aby nie wywalić linku.


Na górę
Post: ndz, 01 gru 2019 21:06:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 452
Lokalizacja: Toruń
Centrum pisze:
stediuk pisze:
Czy przetestowałeś te ustawienia? U mnie kliknięciu w jedne czy drugie nie podświetla się opcja apply, spotkałeś się z tym?

Będę dziś wieczorem to testował. U mnie wyskakuje Apply normalnie ale nie chciałem testować aby nie wywalić linku.


Odgrzewam kotleta ;)
Ktoś coś podziałał w sprawie Header Packet Compression? Też mam link w którym przydałoby się kilka dodatkowych Mbps i nie bardzo mam jak możliwość eksperymentować.


Na górę
Post: ndz, 01 gru 2019 23:14:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 106
Lokalizacja: pomorskie
Ja eksperymentowałem, włączałem i wyłączałem wszystko co w tym wątku się przewijało. Nic nie dało, ruch w szczycie zamyka mi się na 439,5Mbit
W falesi dostałem linka do tego wątku, żeby to sobie odpalić! (Bez informacji co konkretnie włączyć) Wiec albo nikt nie wie jak to uruchomić, albo to ściema całkowita.

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: pn, 02 gru 2019 8:04:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 452
Lokalizacja: Toruń
stediuk pisze:
Ja eksperymentowałem, włączałem i wyłączałem wszystko co w tym wątku się przewijało. Nic nie dało, ruch w szczycie zamyka mi się na 439,5Mbit
W falesi dostałem linka do tego wątku, żeby to sobie odpalić! (Bez informacji co konkretnie włączyć) Wiec albo nikt nie wie jak to uruchomić, albo to ściema całkowita.

No ja znalazłem taką szczegółową instrukcję konfiguracji z komentarzami, ale skoro jest tak jak mówisz to lipa.
Link do całości tu: https://www.academia.edu/28360705/ALFOPlus_Access_Link_Full_Outdoor_Access_Link_Full_Outdoor_with_Adaptative_Code_Modulation_Full_IP_Radio_-Point_to_Point_Radio_Link


Załączniki:
head1.jpg
head1.jpg [ 159.81 KiB | Przejrzano 60 razy ]
head2.jpg
head2.jpg [ 123.78 KiB | Przejrzano 60 razy ]
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Infinitude i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 05 gru 2019 16:27:01

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl