Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 29 kwie 2019 13:41:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1090
Lokalizacja: Wrocław
siemka,
Wie ktoś jak włączyć kompresje nagłówków w SIAE Alfoplus 17 - jest jakiś algorytm header compressor ?
Podobno jest taka opcja i wtedy można podwoić transfery na radiolini z tych 436Mbps na prawie 900Mbps.

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2019 20:40:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 614
Lokalizacja: Poznań
Ooo a to dobre pytanie do Piotra (pkrupnik) :D


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2019 20:57:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1427
Lokalizacja: Góry
Jakby to było do wykonalne, to już dawno byłoby wiadomo co zrobić.


Na górę
Post: czw, 02 maja 2019 8:03:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1433
Lokalizacja: Myszków
Na to jest dodatkowa licencja, ale nie cieszcie się, że przepustowość wzrośnie na 900Mbit, w pewnych warunkach, pewne pakiety radiolinia jest w stanie skompresować i zyskać na tym 203%. Co nie oznacza, że cały ruch jest w stanie skompresować o te 203% podwajając tym samym całą przepustowość.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 06 maja 2019 13:55:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1832
Lokalizacja: W-wa
Kluczowa jest tu licencja. Jak jest wgrana, to pojawia sie opcja Header-compression
Realnie wzrost przepustowosci na jaki mozna liczyc, to ~10%.


Na górę
Post: czw, 09 maja 2019 1:45:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1090
Lokalizacja: Wrocław
w którym dokładnie miejscu mogę przejrzeć na co mam licencje, Equipment properties > Equipmnt Features ?
To jak tu to nie widzę wzmianki o Header Compressor, a powinno być że disable/enable

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: śr, 24 lip 2019 22:54:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 104
Lokalizacja: pomorskie
Czy możecie napisać w którym miejscu dokładnie sprawdzić czy jest ta opcja do włączenia?

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: wt, 03 wrz 2019 19:42:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 271
Znalazłeś może jak tą opcje włączyć i gdzie to sie znajduje?


Na górę
Post: wt, 03 wrz 2019 21:58:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 271
Zastanawiam się nad tą opcją ale jak narazie niechce ruszać aby linku nie wywalić bo zasila jedną z miejscowości :)


Załączniki:
compression2.jpg
compression2.jpg [ 96.88 KiB | Przejrzano 222 razy ]
Na górę
Post: wt, 03 wrz 2019 21:59:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 271
Lub tą opcją


Załączniki:
Compression.jpg
Compression.jpg [ 101.39 KiB | Przejrzano 221 razy ]
Na górę
Post: czw, 19 wrz 2019 14:34:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 104
Lokalizacja: pomorskie
Czy przetestowałeś te ustawienia? U mnie kliknięciu w jedne czy drugie nie podświetla się opcja apply, spotkałeś się z tym?

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 19 wrz 2019 23:10:38

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl