Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 15 sty 2019 1:45:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1009
Lokalizacja: Wrocław
siemka,
Mam takie osiedle, na którym pod GPONa muszę zestawić link na radiolinii licencjonowanej z antenami 30cm. Problem w tym, że nie mogę tego powiesić na jakimś budynku bo osiedle jest z bliźniaków i nie ma części wspólnej.
Jedyne rozwiązanie na jakie zgadza się deweloper to coś co będzie stało niezależnie w pasie zieleni przy osiedlu, max 2-3m2
Co tu można zrobić, słup oświetleniowy odpada ponieważ radiolinia musi wisieć na minimum 10m, więc słup będzie się bujał, o ile taki długi oświetleniowy się trafi, no chyba że jest jakiś mega stabilny co ma te 10-12m.
Może jakiś maszt kratowy do fundamentu małego, jednak tu się obawiam, że radiolinia zniknie pewnej nocy lub, że dzieciaki po tym będą się wspinać i nie daj boże jeszcze jakiś by zleciał.
Może jakiś słup betonowy czy inne rozwiązanie ktoś zaproponuje.
Poniżej zdjęcie ze słupem, ale to tylko na 5m wisi:
https://indeo.pl/wp-content/uploads/2019/01/20180814_183953-e1547509756936.jpg

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: wt, 15 sty 2019 3:35:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
ans01 pisze:
siemka,
Mam takie osiedle, na którym pod GPONa muszę zestawić link na radiolinii licencjonowanej z antenami 30cm. Problem w tym, że nie mogę tego powiesić na jakimś budynku bo osiedle jest z bliźniaków i nie ma części wspólnej.
Jedyne rozwiązanie na jakie zgadza się deweloper to coś co będzie stało niezależnie w pasie zieleni przy osiedlu, max 2-3m2
Co tu można zrobić, słup oświetleniowy odpada ponieważ radiolinia musi wisieć na minimum 10m, więc słup będzie się bujał, o ile taki długi oświetleniowy się trafi, no chyba że jest jakiś mega stabilny co ma te 10-12m.
Może jakiś maszt kratowy do fundamentu małego, jednak tu się obawiam, że radiolinia zniknie pewnej nocy lub, że dzieciaki po tym będą się wspinać i nie daj boże jeszcze jakiś by zleciał.
Może jakiś słup betonowy czy inne rozwiązanie ktoś zaproponuje.
Poniżej zdjęcie ze słupem, ale to tylko na 5m wisi:
https://indeo.pl/wp-content/uploads/2019/01/20180814_183953-e1547509756936.jpg

ja bym to zapakował na wirowanym http://www.prefabetkurzetnik.pl/slupy-wirowane.html
drgania minimalne wejście przez gówniarzy praktycznie niemożliwe a nie potrzeba pozwolenia na budowę


Na górę
Post: śr, 16 sty 2019 3:16:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1009
Lokalizacja: Wrocław
zadzwonie tam i popytam, dzięki

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 16 lut 2019 18:45:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1596
slup E-10,5/6,3 lub 10,5/10 i mozesz wieszac 90tke nawet
przetestowane

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: ndz, 17 lut 2019 10:09:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1380
Lokalizacja: lubuskie
hub_lan pisze:
ans01 pisze:
siemka,
Mam takie osiedle, na którym pod GPONa muszę zestawić link na radiolinii licencjonowanej z antenami 30cm. Problem w tym, że nie mogę tego powiesić na jakimś budynku bo osiedle jest z bliźniaków i nie ma części wspólnej.
Jedyne rozwiązanie na jakie zgadza się deweloper to coś co będzie stało niezależnie w pasie zieleni przy osiedlu, max 2-3m2
Co tu można zrobić, słup oświetleniowy odpada ponieważ radiolinia musi wisieć na minimum 10m, więc słup będzie się bujał, o ile taki długi oświetleniowy się trafi, no chyba że jest jakiś mega stabilny co ma te 10-12m.
Może jakiś maszt kratowy do fundamentu małego, jednak tu się obawiam, że radiolinia zniknie pewnej nocy lub, że dzieciaki po tym będą się wspinać i nie daj boże jeszcze jakiś by zleciał.
Może jakiś słup betonowy czy inne rozwiązanie ktoś zaproponuje.
Poniżej zdjęcie ze słupem, ale to tylko na 5m wisi:
https://indeo.pl/wp-content/uploads/2019/01/20180814_183953-e1547509756936.jpg

ja bym to zapakował na wirowanym http://www.prefabetkurzetnik.pl/slupy-wirowane.html
drgania minimalne wejście przez gówniarzy praktycznie niemożliwe a nie potrzeba pozwolenia na budowę

Kurcze, akurat rozmyślałem o czymś takim. To na zgłoszenie, czy jak?

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: ndz, 17 lut 2019 12:57:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1009
Lokalizacja: Wrocław
midland1 pisze:
slup E-10,5/6,3 lub 10,5/10 i mozesz wieszac 90tke nawet
przetestowane

Tylko musiałby być dłuższy bo 2m trzeba zakopać pewnie, i z 10m wyjdzie 8

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: ndz, 17 lut 2019 20:20:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
ans01 pisze:
midland1 pisze:
slup E-10,5/6,3 lub 10,5/10 i mozesz wieszac 90tke nawet
przetestowane

Tylko musiałby być dłuższy bo 2m trzeba zakopać pewnie, i z 10m wyjdzie 8


https://www.asaj.pl/zerdzie-wirowane,c133
wybierz sobie rozmiar ;)


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 14:43:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1009
Lokalizacja: Wrocław
to trzeba zakopać tylko czy do jakiegoś fundamentu ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 14:46:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
ans01 pisze:
to trzeba zakopać tylko czy do jakiegoś fundamentu ?

wystarczy zakopać i utwardzić albo zwyczajnie owinąć folią i oblać rzadkim betonem uprzednio klinując czy odciągując żeby się nie krzywił zanim beton stwardnieje

folia po to żeby dało się łatwo zdemontować :)

dziurę można koparką/ręcznie/wiertnicą zrobić


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 15:09:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 1009
Lokalizacja: Wrocław
przy takim 10,5m ile trzeba wkopać, wiem też ze sa takie płyty fundamentowe do tego, może tak lepiej ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 15:29:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
ans01 pisze:
przy takim 10,5m ile trzeba wkopać, wiem też ze sa takie płyty fundamentowe do tego, może tak lepiej ?


wszystko jest opisane w specyfikacji dla danego modelu zapytaj dostawcę/dystrybutora/producenta


Na górę
Post: wt, 19 lut 2019 21:22:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1596
srednio przyjmij 1/5 wysokości słupa. Są wirowane 12 15 i wyższe - droższe troche bo mocniejsze pod SN

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: wt, 19 lut 2019 21:34:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2052
Lokalizacja: Kraków
midland1 pisze:
srednio przyjmij 1/5 wysokości słupa. Są wirowane 12 15 i wyższe - droższe troche bo mocniejsze pod SN

generalnie tak ale sa konstrukcje lżejsze i cięższe więc warto dopytać


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 20 lut 2019 11:08:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl