Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 12 cze 2021 11:28:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 03 paź 2019 8:39:49
Posty: 30
Witajcie,

Mam EVIO "nowy model" (dedykowany VLAN+BGP+multicasty) + STB Z123 i do tej pory nie narzekałem.
Wszystkie nowe instalacja od 1 czerwca mają problem, nie działa, objawy jak niżej:
  • Brak informacji na TV o błędzie
  • Widać EPG
  • Brak obrazu Tv i dźwięku
  • Sonda rysuje wykres danego kanału poprawnie bez błędów
  • W DRM -> Pobierz informacje o uprawnieniach -> jak poniżej screenshot.


Wcześniej instalowane dekodery po twardym resecie też nie odnawiają uprawnień.
Pierwsze problemy do Evio zgłoszone w czwartek, potem wymiana dekoderów bez efektu ... aktualizacja zgłoszenia w Evio i jak do tej pory brak konkretnej odpowiedzi ze strony Evio, a mi kolejne dekodery wypadają ... a odpowiedź zapewne nadejdzie najwcześniej w poniedziałek.

Czy ktoś miał podobny problem ?

[img]Zrzut%20ekranu%202021-06-12%20o%2011.14.22.png[/img]


Jakby ktoś chciał zweryfikować czy u niego występuje ten sam problem oto ścieżka odtworzenie, która działa u mnie:
  • Zaloguj się na WEB dekodera
  • Przejdź do meny DRM
  • Myszką kliknij w miejsce spacji w napisie "Centrum Zarządzania" u góry ekranu -> pojawi się nowe menu.
  • Naciśnij przycisk czerwony "Zjedz Suhi"


PS: Problemu nie udało się odtworzyć w przypadku połączenia unicast i po staremu na multicastach.


Załączniki:
Zrzut ekranu 2021-06-12 o 11.14.22.png
Zrzut ekranu 2021-06-12 o 11.14.22.png [ 58.25 KiB | Przejrzano 516 razy ]
Na górę
Post: sob, 12 cze 2021 12:46:02 
Odpowiedz z cytatem
Online
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 937
Na starym modelu się pobierają. Nowego niestety nie uruchomiłem jeszcze.


Na górę
Post: wt, 22 cze 2021 11:43:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 12 cze 2008 14:31:24
Posty: 95
ITP pisze:
[*]Naciśnij przycisk czerwony "Zjedz Suhi"



Sorry za OT, co to robi? :)


Na górę
Post: wt, 22 cze 2021 11:51:43 
Odpowiedz z cytatem
Online
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 937
ihsahn pisze:
ITP pisze:
[*]Naciśnij przycisk czerwony "Zjedz Suhi"



Sorry za OT, co to robi? :)

Po naciśnięciu wyskakuje pytanie:
Cytuj:
UWAGA! Akcja spowoduje usunięcie danych DRM i restart urządzenia. Czy chcesz kontynuować?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 01 sie 2021 22:19:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl