Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 25 maja 2021 12:53:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1552
jest jakieś rozwiązanie na uruchomienie i sprawne działanie telefonu stacjonarnego w budynku w którym nie ma zasięgu gsm?
mam klienta na radiowym internecie i mimo że leci tam 35mb/35mb to boje się uruchomić voipa jako niezawodny telefon na radiu.
czy jest jakieś rozwiązanie np telefon stacjonarny gsm z anteną zewnętrzną ? coś jak telefony "brzeskie" w orange gdzie antena jest na zewnątrz budynku ?

w sumie to wyszukałem właśnie że są takie telefony. np:
https://www.euro.com.pl/telefony-przewo ... lsrc=aw.ds

ale czy ktoś poleci jakiś sprawdzony telefon stacjonarny + antene? na zewnątrz budynku zasięg jest OK.


Na górę
Post: wt, 25 maja 2021 19:54:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1531
krzysztof24 pisze:
jest jakieś rozwiązanie na uruchomienie i sprawne działanie telefonu stacjonarnego w budynku w którym nie ma zasięgu gsm?
mam klienta na radiowym internecie i mimo że leci tam 35mb/35mb to boje się uruchomić voipa jako niezawodny telefon na radiu.

Ponad dekadę używam VoIP na 3G/LTE i dostępność ma lepszą niż na działce po miedzi stacjonarny Orange. Używam urządzeń Polycom/Siemens i do konfiguracji urządzeń nie zaglądam od lat/zero problemów, także nie wiem czego się boisz, jeżeli to radio działa w 5GHz? Teraz co do bramek GSM/telefonów stacjonarnych GSM- polecam Huawei/ZTE. Z tym że jesteśmy teraz w okresie przejściowym i to nie jest przyszłościowe rozwiązanie. Kolejnym problemem może być operator-otóż może się zdarzyć że takie urządzenie może nie być wpuszczone do sieci (miałem tak kiedyś z kartą Virgin-iż po skończeniu się umowyroamingowej z Plusem, T-Mobile nie wpuszczało urządzenia do sieci). Jak przejeżdzasz przez Łódź to mogę ci dać takie urządzenie za free (bramka ZTE+ tel. stacjonarny Siemens).


Na górę
Post: śr, 26 maja 2021 11:22:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1552
dzięki za odpowiedź. do łodzi mam daleko ale rozwiązanie z bramką GSM jest spoko i jak sie klient zdecyduje to zakupie.
zupełnie nie stosowałem takich urządzeń wcześniej. Niewiedziałem że istnieją.


Na górę
Post: śr, 26 maja 2021 12:55:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2183
Lokalizacja: /usr/src/sys
u mnie działały bez trudu na dużo mniejszym UP/DOWN, ping około 40ms był przez kilka mostów i problemu nie było. Telefony Siemens Gigaset lub bramki Voip ASUS i do tego zwykly telefon.

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 14 cze 2021 11:17:15

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl