Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 16 lut 2019 23:50:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 344
Lokalizacja: Gdansk
Witam.
Czy jest jakiś za rozsądne pieniądze telefon VoIP który bez zewnętrznej centrali telefonicznej VoIP może przełączać rozmowy w trakcie trwania na inne słuchawki?

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Post: ndz, 17 lut 2019 0:35:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15850
Lokalizacja: Wrocław
np. baza dect siemensa - A580IP powinna być ok.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 20:21:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 344
Lokalizacja: Gdansk
Spoko, chyba by się nadal, ale czy coś z bardziej dostępnych modeli się znajdzie?

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 22:56:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 28 sie 2012 22:11:52
Posty: 36
Może A540IP?


Na górę
Post: pn, 18 lut 2019 23:03:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 344
Lokalizacja: Gdansk
Mam tylko pytanie, te modele, które mi podajecie to macie pewność ze mają funkcję przekazania rozmowy w trakcie na inną słuchawkę, czy tylko tak podajecie modele bez pewności?

Ten A580IPw instrukcji ma bardzo ładnie opisane te przekazywania rozmów itp, bardzo mi sie podoba to.
A A540IP juz w instrukcji nie jest to tak prosto opisane, w taki sposób ze nawet nie jestem pewien czy to obsługuje.

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Post: wt, 19 lut 2019 22:13:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 344
Lokalizacja: Gdansk
Dostałem oficjalną odpowiedź od Gigaset'a
Cytuj:
Informujemy, że aktualnie w naszej ofercie dostępne są 2 aparaty: Gigaset
A540IP https://www.gigaset.com/pl_pl/gigaset-a ... cite-1098/ oraz
Gigaset C530IP https://www.gigaset.com/pl_pl/gigaset-c530-ip/

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Post: śr, 20 lut 2019 9:23:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 03 sty 2018 12:02:36
Posty: 34
W A540 na pewno nie można przełączyć rozmowy z analoga na voip, czyli możliwa kombinacja to tylko analogog-analog lub voip-voip, w 580 nie wiem, jednakże instrukcje pod tym względem różnią się tak jak to napisałeś


Na górę
Post: śr, 20 lut 2019 9:56:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 344
Lokalizacja: Gdansk
Mi chodzi o przełączenie aktualnie trwającej rozmowy na inną słuchawkę, nie na inną linię.

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Post: czw, 21 lut 2019 23:18:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 28 sie 2012 22:11:52
Posty: 36
Każdy Gigaset to potrafi. Podczas rozmowy na jednej słuchawce naciskasz INT i wybierasz numer drugiej słuchawki.
Jeśli zgłosi się osoba przy drugiej słuchawce, możesz z nią coś skonsultować i powrócić do rozmówcy lub po prostu rozłączyć się, wówczas rozmowa zostanie przełączona na drugą słuchawkę.


Na górę
Post: sob, 02 mar 2019 11:38:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 19 lip 2015 9:43:46
Posty: 73
O nawet nie wiedziałem, będę musiał to przetestować, bo też planujemy zakup takiego aparatu.
Generalnie z tego co widzę tutaj http://www.inteligentneprodukty.pl/Telefonia_VoIP.html to wybór z tego zakresu jest dosyć duży.


Ostatnio zmieniony czw, 07 mar 2019 12:37:33 przez polt, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: sob, 02 mar 2019 12:49:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 191
Lokalizacja: Wrocław
Widzę w instrukcji, że te gigasety mają możliwość sięgania do 'online directory', domyślam się, że chodzi o sprawdzanie numeru dzwoniącego z bazy. Czy ktoś wie jak to jest realizowane, czy faktycznie telefon w momencie nadejścia połączenia może połączyć się z jakimś skryptem aby pobrać dane klienta do pokazania? Jest to gdzieś udokumentowane? Poza tym widzę importowanie vcf'ów, ale wgrywanie wszystkich klientów na bazę to trochę mi nie odpowiada...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 20 mar 2019 23:09:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl