Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
Post: ndz, 22 sie 2021 7:10:48 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
MethOd pisze:
baroo pisze:
Wersja 1.0.10:
- dodano obsługę urządzeń HALNy

https://github.com/bartekkois/GPONMonit ... tag/1.0.10


A jak to uruchomić ? Wywala mi nginx 502 Wszystko według instrukcji z uwzgędnieniem dotnet 3.1.
Nginx też.

Kod:
[email protected]:/var/log/supervisor# /usr/bin/dotnet /var/www_aspnetcore/GPONMonitor/GPONMonitor.dll
It was not possible to find any compatible framework version
The framework 'Microsoft.AspNetCore.App', version '5.0.0' was not found.
  - The following frameworks were found:
      3.1.18 at [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.AspNetCore.App]

You can resolve the problem by installing the specified framework and/or SDK.

The specified framework can be found at:
  - https://aka.ms/dotnet-core-applaunch?framework=Microsoft.AspNetCore.App&framework_version=5.0.0&arch=x64&rid=debian.10-x64



Nowsze wersje wymagają .NET 5. Musisz zaktualizować framework, ale najlepiej rozważ użycie dockera. Wtedy nie będzie musiał się bawić z żadnymi aktualizacjami.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 14:03:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
Zaktualizowałem do 5.0.
Uruchamia się i efekt jest taki:

http://88.220.125.9:5001

Host jest dobrze ustawiony , pinguję go z serwera, parametry snmp są OK bo np. Librenms czyta z olta dane. Ta aplikacja nie chce :/ Może brak snmp na serwerku ?
Dockera nie będę stawiał bo to i tak jest vm.

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 14:06:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 1102
MethOd pisze:
Dockera nie będę stawiał bo to i tak jest vm.

Polecam spróbować i o wiele łatwiej wszystko uruchamiać :)


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 14:20:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
Ale po co , chcę tylko wiedzieć czego może brakowac w systemie i po temacie. To z dockera łatwo wyciągnąć.

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 17:24:09 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
MethOd pisze:
Ale po co , chcę tylko wiedzieć czego może brakowac w systemie i po temacie. To z dockera łatwo wyciągnąć.

Musisz zerknąć w logi aplikacji na serwerze, żeby znaleźć przyczynę, bo sam frontend ładuje się poprawnie.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 21:29:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
baroo pisze:
MethOd pisze:
Ale po co , chcę tylko wiedzieć czego może brakowac w systemie i po temacie. To z dockera łatwo wyciągnąć.

Musisz zerknąć w logi aplikacji na serwerze, żeby znaleźć przyczynę, bo sam frontend ładuje się poprawnie.


Nic w logach niema , musi być doinstalowany jakiś pakiet snmp dla debiana ? bo to czysta instalacja.

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 21:59:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 1102
Chyba nie: https://github.com/bartekkois/GPONMonit ... Dockerfile


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 22:25:18 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
MethOd pisze:
Nic w logach niema , musi być doinstalowany jakiś pakiet snmp dla debiana ? bo to czysta instalacja.


Wydaje mi się, że nie, bo to biblioteka dostarczona z aplikacją powinna zapewnić (w katalogu aplikacji powinieneś mieć SharpSnmpLib.dll).

Generalnie jak ja odpalam ten twój link http://88.220.125.9:5001/# to z tego co widzę to problem jest z załadowaniem cssów i jsów (dajesz w przeglądarce F12 > Conole i przeładowywwujesz stronę). Tak jakby nginx lub .NETowy kestrel nie podawał treści statycznych, a tylko index.html.

Kod:
GET http://88.220.125.9:5001/css/site.min.css net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)
88.220.125.9/:204 GET http://88.220.125.9:5001/js/site.min.js net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)
(index):12 GET http://88.220.125.9:5001/lib/bootswatch/yeti/bootstrap.min.css net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)
(anonymous) @ (index):12
(anonymous) @ (index):12
88.220.125.9/:17 GET http://88.220.125.9:5001/css/site.min.css net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)
88.220.125.9/:204 GET http://88.220.125.9:5001/js/site.min.js net::ERR_ABORTED 404 (Not Found)
jquery.min.js:2 jQuery.Deferred exception: NavbarMediaResize is not defined ReferenceError: NavbarMediaResize is not defined
    at HTMLDocument.<anonymous> (http://88.220.125.9:5001/:210:14)
    at e (https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.6.0/jquery.min.js:2:30038)
    at t (https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.6.0/jquery.min.js:2:30340) undefined
S.Deferred.exceptionHook @ jquery.min.js:2
t @ jquery.min.js:2
setTimeout (async)
(anonymous) @ jquery.min.js:2
c @ jquery.min.js:2
fireWith @ jquery.min.js:2
fire @ jquery.min.js:2
c @ jquery.min.js:2
fireWith @ jquery.min.js:2
ready @ jquery.min.js:2
B @ jquery.min.js:2
jquery.min.js:2 Uncaught ReferenceError: NavbarMediaResize is not defined
    at HTMLDocument.<anonymous> ((index):210)
    at e (jquery.min.js:2)
    at t (jquery.min.js:2)

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 22:33:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
No jak ma podać skoro ich niema w tym folderze, w paczce też ich nie było w tej 1.0.10 :rotfl:

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: ndz, 22 sie 2021 23:18:15 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
Zrobiłem zrobiłem zwykłego builda zamiast publish. Pobierz sobie jeszcze raz https://github.com/bartekkois/GPONMonit ... 1.0.10.zip i podmień pliki.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: czw, 26 sie 2021 18:13:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 1147
Lokalizacja: Kraków
MethOd pisze:
baroo pisze:
Wersja 1.0.10:
- dodano obsługę urządzeń HALNy

https://github.com/bartekkois/GPONMonit ... tag/1.0.10


A jak to uruchomić ? Wywala mi nginx 502 Wszystko według instrukcji z uwzgędnieniem dotnet 3.1.
Nginx też.

Kod:
[email protected]:/var/log/supervisor# /usr/bin/dotnet /var/www_aspnetcore/GPONMonitor/GPONMonitor.dll
It was not possible to find any compatible framework version
The framework 'Microsoft.AspNetCore.App', version '5.0.0' was not found.
  - The following frameworks were found:
      3.1.18 at [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.AspNetCore.App]

You can resolve the problem by installing the specified framework and/or SDK.

The specified framework can be found at:
  - https://aka.ms/dotnet-core-applaunch?framework=Microsoft.AspNetCore.App&framework_version=5.0.0&arch=x64&rid=debian.10-x64

Kod:
The framework 'Microsoft.AspNetCore.App', version '5.0.0' was not found.

https://stackoverflow.com/questions/663 ... nd-when-it


Na górę
Post: pt, 27 sie 2021 0:43:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
Już wszystko działa , Baroo a nie możesz dodać z snmp RW zmiany istniejącego profilu np ?

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: pt, 27 sie 2021 6:54:02 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
MethOd pisze:
Już wszystko działa , Baroo a nie możesz dodać z snmp RW zmiany istniejącego profilu np ?

Myślałem na tym, ale jak patrzę wstecz na to ile jest możliwości konfiguracji to wydaje mi się to bezsensowne (same modemy 1-portowe mają 3 wersje profili, do tego możesz mieć vlan tagowany, nietagowny, trunk, wyższe MTU i jeszcze tryb pracy SFU i HGU).

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: pt, 27 sie 2021 13:31:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
baroo pisze:
MethOd pisze:
Już wszystko działa , Baroo a nie możesz dodać z snmp RW zmiany istniejącego profilu np ?

Myślałem na tym, ale jak patrzę wstecz na to ile jest możliwości konfiguracji to wydaje mi się to bezsensowne (same modemy 1-portowe mają 3 wersje profili, do tego możesz mieć vlan tagowany, nietagowny, trunk, wyższe MTU i jeszcze tryb pracy SFU i HGU).


Zgoda, ale chodziło mi tylko o wybór już gotowego profilu i tyle. Zobacz screen:

Załącznik:
tv.png
tv.png [ 36.19 KiB | Przejrzano 1235 razy ]


Coś takiego. Profile są gotowe na OLT już.

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: sob, 28 sie 2021 9:43:16 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
Pomyślę, chociaż nie ukrywam, że sam GPON Monitor był raczej robiony jako narzędzie tylko do odczytu i diagnostyki, żeby nikt niczego nie popsuł.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: sob, 28 sie 2021 11:35:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 1102
baroo pisze:
Pomyślę, chociaż nie ukrywam, że sam GPON Monitor był raczej robiony jako narzędzie tylko do odczytu i diagnostyki, żeby nikt niczego nie popsuł.
Dokładnie to samo przy mojej aplikacji - żadnego zapisu :)

Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 28 sie 2021 18:29:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1516
Lokalizacja: Suwałki
baroo pisze:
Pomyślę, chociaż nie ukrywam, że sam GPON Monitor był raczej robiony jako narzędzie tylko do odczytu i diagnostyki, żeby nikt niczego nie popsuł.

No ok , w sumie to zrozumiałe. Tak z ciekawości zapytałem.

Tak czy inaczej już teraz sama w sobie jest cacy , uruchomiłem , wszystko pięknie pokazuje.

_________________
https://bgp4.pl - Ochrona AntyDDoS
Konfiguracja Sieci, BGP, OSPF, MPLS
Audyty Bezpieczeństwa.


Na górę
Post: wt, 05 paź 2021 8:59:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 19 paź 2014 13:49:33
Posty: 149
Cześć. Odgrzeję kotleta.
dotnet obecnie instaluje się w /usr/share i tak wskazałem w supervisorze
frontend wygląda jakby działała ale nic poza tym. poniżej logi.


/var/log/GPONMonitor.err.log pusty

cat /var/log/GPONMonitor.out.log
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.Repositories.EphemeralXmlRepository[50]
Using an in-memory repository. Keys will not be persisted to storage.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[59]
Neither user profile nor HKLM registry available. Using an ephemeral key repository. Protected data will be unavailable when application exits.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[35]
No XML encryptor configured. Key {4d1e69ca-815a-43c4-b54d-a179ee6d01bc} may be persisted to storage in unencrypted form.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.Repositories.EphemeralXmlRepository[50]
Using an in-memory repository. Keys will not be persisted to storage.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[59]
Neither user profile nor HKLM registry available. Using an ephemeral key repository. Protected data will be unavailable when application exits.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[35]
No XML encryptor configured. Key {1e30aea1-a648-47af-9e55-9ba55f4391a1} may be persisted to storage in unencrypted form.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.Repositories.EphemeralXmlRepository[50]
Using an in-memory repository. Keys will not be persisted to storage.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[59]
Neither user profile nor HKLM registry available. Using an ephemeral key repository. Protected data will be unavailable when application exits.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[35]
No XML encryptor configured. Key {3ad476d1-b66a-42f2-84a8-c9b91ab667c9} may be persisted to storage in unencrypted form.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.Repositories.EphemeralXmlRepository[50]
Using an in-memory repository. Keys will not be persisted to storage.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[59]
Neither user profile nor HKLM registry available. Using an ephemeral key repository. Protected data will be unavailable when application exits.
warn: Microsoft.AspNetCore.DataProtection.KeyManagement.XmlKeyManager[35]
No XML encryptor configured. Key {2539dab4-b88c-44b0-b4c1-ebe2ceb9d691} may be persisted to storage in unencrypted form.

[email protected]:~# dotnet --list-runtimes
Microsoft.AspNetCore.All 2.2.8 [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.AspNetCore.All]
Microsoft.AspNetCore.App 2.2.8 [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.AspNetCore.App]
Microsoft.AspNetCore.App 5.0.10 [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.AspNetCore.App]
Microsoft.NETCore.App 2.2.8 [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.NETCore.App]
Microsoft.NETCore.App 5.0.10 [/usr/share/dotnet/shared/Microsoft.NETCore.App]

_________________
--
.ılı..ılı.
www.integratis.pl
www.4ix.pl


Na górę
Post: wt, 05 paź 2021 11:08:35 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
Z tego co podałeś ciężko coś wywnioskować, bo tam nie ma błędów, które uniemożliwiałby prawidłową pracę aplikacji. Jaki błąd ci wyskakuje jeżeli próbujesz otworzyć stronę w przeglądarce (sprawdź jeszcze konfigurację nginxa)?

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: wt, 05 paź 2021 11:16:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 19 paź 2014 13:49:33
Posty: 149
Mój błąd dziękuje za naprowadzenie. Wcześniej edytowałem defaultową konfigurację, teraz wywaliłem i wkleiłem jedynie Twoją z tutoriala. Dziękuję.

_________________
--
.ılı..ılı.
www.integratis.pl
www.4ix.pl


Na górę
Post: czw, 13 sty 2022 12:04:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 13 sty 2022 11:55:41
Posty: 3
Czy byłaby możliwość dodania wyświetlania adresu IP ONT-ka?
OID na którym znajduje się adresacja wygląda następująco:
.1.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.A.B.X
A - nr portu na OLT-cie
B - nr ONU
X - nr IP Host-a
Najbardziej zależałoby mi na zaczytaniu IP-Host 1.


Na górę
Post: czw, 13 sty 2022 13:13:45 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
mtnetronik pisze:
Czy byłaby możliwość dodania wyświetlania adresu IP ONT-ka?
OID na którym znajduje się adresacja wygląda następująco:
.1.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.A.B.X
A - nr portu na OLT-cie
B - nr ONU
X - nr IP Host-a
Najbardziej zależałoby mi na zaczytaniu IP-Host 1.


Spróbuję dodać, ale najpierw muszę zobaczyć co się pojawi przy braku ip-host-1 naonu i przy braku jego konfiguracji.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: czw, 13 sty 2022 14:03:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 13 sty 2022 11:55:41
Posty: 3
baroo pisze:
Spróbuję dodać, ale najpierw muszę zobaczyć co się pojawi przy braku ip-host-1 naonu i przy braku jego konfiguracji.


Z miłą chęcią dopowiem na to pytanie:
Kod:
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.3.5.1 = IpAddress: 0.0.0.0


Tak to wygląda gdy ONT-ek wspiera 4 ip-hosty:
Kod:
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.35.1 = IpAddress: X.X.X.X
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.35.2 = IpAddress: X.X.X.X
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.35.3 = IpAddress: 0.0.0.0
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.35.4 = IpAddress: 0.0.0.0


Na górę
Post: czw, 13 sty 2022 15:37:45 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1964
Przy SFU też to samo pokazuje?

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: czw, 13 sty 2022 17:19:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 13 sty 2022 11:55:41
Posty: 3
baroo pisze:
Przy SFU też to samo pokazuje?

Niestety mam tylko jeden model urządzeń w sieci przełączony na SFU - HL-1GE, ale oprócz tego mam urządzenia które działają tylko w tym trybie: HL-1G i HL-GSFP

HL-1GE (SFU):
Przy odpytaniu o całą gałąź:
Kod:
1.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.14
odpowiada:
Kod:
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.14.1 = IpAddress: 0.0.0.0
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.14.2 = IpAddress: 0.0.0.0
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.14.3 = IpAddress: 0.0.0.0
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.4.14.4 = IpAddress: 0.0.0.0


HL-1G:
Przy odpytaniu o całą gałąź:
Kod:
1.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.3.1
odpowiada:
Kod:
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.3.1.1 = IpAddress: 0.0.0.0


HL-GSFP:
Przy odpytaniu o całą gałąź:
Kod:
1.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.1.3
odpowiada:
Kod:
iso.3.6.1.4.1.6296.101.23.12.1.1.13.1.3.1 = IpAddress: 0.0.0.0


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 17 sty 2022 8:53:46

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl