Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 17 lis 2021 9:41:00 
   Tytuł: ONT do małej szafki
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
Hej, co stosujecie do małych puszek jako routery, tak żeby ogarnąć 4 LAN, musi działać z Huawei

Edit: chodzi o ONT pod gpon Huawei

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Ostatnio zmieniony śr, 17 lis 2021 9:41:00 przez sabat, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 17 lis 2021 11:43:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4297
Lokalizacja: Kraków
sabat pisze:
Hej, co stosujecie do małych puszek jako routery, tak żeby ogarnąć 4 LAN, musi działać z Huawei

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


jak małe te puszki ?
i co ma rtr do hua?


Na górę
Post: śr, 17 lis 2021 11:46:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
Próbowałem odpalić kiedyś ont uplink na gpon Huawei i mi nie ruszył.

Puszka zmieści router bez anten taki

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 17 lis 2021 11:50:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4297
Lokalizacja: Kraków
sabat pisze:
Próbowałem odpalić kiedyś ont uplink na gpon Huawei i mi nie ruszył.

Puszka zmieści router bez anten taki

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka



aaa czyli pisząc rtr masz na myśli ont ... cóż kryształowa kula jak widac jest zawodna


Na górę
Post: śr, 17 lis 2021 15:37:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
Założyłem temat w swiatlowody więc założyłem że to logiczne, nie słusznie.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 21 lis 2021 0:54:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 12 gru 2004 21:57:48
Posty: 513
Lokalizacja: Z okolicy
Jak z Hua nie zadziałał Ci obcy ontek to masz nie odpowiednią ver softu na OLT


Na górę
Post: ndz, 21 lis 2021 1:01:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
A jak rozwiązać ten problem?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 22 lis 2021 1:59:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 12 gru 2004 21:57:48
Posty: 513
Lokalizacja: Z okolicy
Nie wiem jaki masz model tego HUA, ale u mnie na MA5680T mam soft w wersji R015


Na górę
Post: pn, 22 lis 2021 13:00:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 494
Lokalizacja: woj.śląskie
Możesz dać jako router EG8120L, ale ma tylko 2xLAN (1G+100M). Chyba że upchasz tam jeszcze małego switcha 5-port.


Na górę
Post: pn, 22 lis 2021 14:30:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 1021
https://cdr.pl/p5168,huawei-hg8110h-gpo ... c-apc.html


Na górę
Post: pn, 22 lis 2021 14:32:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
Do tego musiałby być switch, myslicie, że te najtańsze 1G przeżyją zasialnie 12v?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 22 lis 2021 15:12:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 4297
Lokalizacja: Kraków
sabat pisze:
Do tego musiałby być switch, myslicie, że te najtańsze 1G przeżyją zasialnie 12v?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


ten sobie radzi OK i się nie grzeje przy 12V

https://www.tp-link.com/pl/business-net ... /#overview


Na górę
Post: pn, 22 lis 2021 15:53:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
darux pisze:
https://cdr.pl/p5168,huawei-hg8110h-gpon-epon-ont-1x-ge-1x-pots-1x-sc-apc.html


To odpada, to nie jest router, tylko bridge.


Na górę
Post: wt, 23 lis 2021 18:28:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 723
Dzablo pisze:
Nie wiem jaki masz model tego HUA, ale u mnie na MA5680T mam soft w wersji R015


mój ma soft wersja R17C

dobra - znalazłem rozwiązanie do małej szafki - fibertech z cyberteam - mały ont z funkcją routera i portem 1G


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 07 gru 2021 23:37:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl