Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 07 wrz 2019 9:21:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 38
Witam

jak ugryźć temat aby terminal HALNY HL-4GMV działa pod oltem Dasana ??????????

_________________
...: Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim. : ...


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 10:12:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
jacekmorski pisze:
Witam

jak ugryźć temat aby terminal HALNY HL-4GMV działa pod oltem Dasana ??????????



https://ispforum.pl/index.php?topic=23372.0


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 13:47:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 497
Pisz do Fibraina, panowie zalogują się po SSH na Twojego OLTa, zrobią czary-mary i zadziała. (link od Wojtka powyżej jeśli masz dostęp)
No chyba, ze chodzi o profile i xmla - ale to jest ładnie opisane.


Na górę
Post: sob, 07 wrz 2019 15:00:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
maly84 pisze:
Pisz do Fibraina, panowie zalogują się po SSH na Twojego OLTa, zrobią czary-mary i zadziała. (link od Wojtka powyżej jeśli masz dostęp)
No chyba, ze chodzi o profile i xmla - ale to jest ładnie opisane.


tak tylko fibainy mogą dopuścić mu tylko halny a niekoniecznie pozostałe :)


Na górę
Post: ndz, 08 wrz 2019 18:33:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:

Też jestem zainteresowany. Link nie działa - zamknięte forum.


Na górę
Post: ndz, 08 wrz 2019 18:40:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
C0FFEE pisze:
hub_lan pisze:

Też jestem zainteresowany. Link nie działa - zamknięte forum.

Jesteś ISP ? jeśli tak to zarejestruj się


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 7:32:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 38
Chodzi o to że to praca na żywym organizmie, bo olt pracuje i ma podpiete pod siebie końcówki dasanowe, więc trzeba zrobić to bezinwazyjnie.

Na forum ISP zarejestrowałem się i czekam na potwierdzenie przez admina.

Aby halny działał trzeba wrzucić tylko profil, słyszałem coś o zmianie regionu na olcie ????

_________________
...: Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim. : ...


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 10:57:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
jacekmorski pisze:
Chodzi o to że to praca na żywym organizmie, bo olt pracuje i ma podpiete pod siebie końcówki dasanowe, więc trzeba zrobić to bezinwazyjnie.

Na forum ISP zarejestrowałem się i czekam na potwierdzenie przez admina.

Aby halny działał trzeba wrzucić tylko profil, słyszałem coś o zmianie regionu na olcie ????


"zmianą regionu" dystrybutor nazywa zdjęcie blokady na obce onu :)


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 12:12:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3713
hub_lan pisze:
jacekmorski pisze:
Chodzi o to że to praca na żywym organizmie, bo olt pracuje i ma podpiete pod siebie końcówki dasanowe, więc trzeba zrobić to bezinwazyjnie.

Na forum ISP zarejestrowałem się i czekam na potwierdzenie przez admina.

Aby halny działał trzeba wrzucić tylko profil, słyszałem coś o zmianie regionu na olcie ????


"zmianą regionu" dystrybutor nazywa zdjęcie blokady na obce onu :)



na obce w liczbie mnogiej to mocne słowa :)
Wiemy na jakie tylko pomaga ta zmiana regionu ;p

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 09 wrz 2019 12:20:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
Karas pisze:
hub_lan pisze:
jacekmorski pisze:
Chodzi o to że to praca na żywym organizmie, bo olt pracuje i ma podpiete pod siebie końcówki dasanowe, więc trzeba zrobić to bezinwazyjnie.

Na forum ISP zarejestrowałem się i czekam na potwierdzenie przez admina.

Aby halny działał trzeba wrzucić tylko profil, słyszałem coś o zmianie regionu na olcie ????


"zmianą regionu" dystrybutor nazywa zdjęcie blokady na obce onu :)



na obce w liczbie mnogiej to mocne słowa :)
Wiemy na jakie tylko pomaga ta zmiana regionu ;p

na "obce" w rozumieniu dystrybutora

jak chcesz mieć otwarcie na wszystkie to viewtopic.php?f=28&t=62258#p511205


Na górę
Post: wt, 10 wrz 2019 16:28:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 7:50:05
Posty: 38
To forum ISP to nikt nie reaguje brak kontaktu.

_________________
...: Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim. : ...


Na górę
Post: wt, 10 wrz 2019 17:00:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
kontakt jest doskonały - jak ktoś ma problem z autoryzacją rejestracji niech dokładnie sprawdzi czy rejestrując się spełnił wszystkie wymogi/
Jeśli nie to nikt nie będzie poprawiał czy prosił o uzupełnienie tylko zgłoszenie idzie do kosza

w przypadku prawidłowego wypełnienia formularze rejestracyjnego kontakt następuje do 7 dni


Na górę
Post: wt, 10 wrz 2019 18:48:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 249
Lokalizacja: Wrocław
jacekmorski pisze:
To forum ISP to nikt nie reaguje brak kontaktu.

Podałeś adres email w domenie firmowej z imieniem i nazwiskiem? Podałeś numer telefonu pod którym jesteś osiągalny?


Na górę
Post: wt, 10 wrz 2019 20:39:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:
Jesteś ISP ? jeśli tak to zarejestruj się


Pytałem z zawodowej ciekawości. Co to za pomysły z rejestracją żeby zobaczyć plik konfiguracyjny. Nie prościej jest go tutaj wkleić? Przyda się każdemu kto ma podobny problem.
Czy Dasan wprowadził jakieś zmiany do firmware? Żadne ONT nie odmówiło mi jeszcze współpracy.
'


Na górę
Post: wt, 10 wrz 2019 22:09:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
C0FFEE pisze:
hub_lan pisze:
Jesteś ISP ? jeśli tak to zarejestruj się


Pytałem z zawodowej ciekawości. Co to za pomysły z rejestracją żeby zobaczyć plik konfiguracyjny. Nie prościej jest go tutaj wkleić? Przyda się każdemu kto ma podobny problem.
Czy Dasan wprowadził jakieś zmiany do firmware? Żadne ONT nie odmówiło mi jeszcze współpracy.
'


jak by to chodziło o plik konfiguracyjny to by nie było problemu ale to trochę bardziej skomplikowane

zrobisz którąś tam aktualizację to się dowiesz że może być inaczej

każdy kto ma podobny problem raczej jest ISP a skoro jest ISP to może się zarejestrować na ispforum


Na górę
Post: czw, 12 wrz 2019 13:41:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 667
jacekmorski pisze:
Witam

jak ugryźć temat aby terminal HALNY HL-4GMV działa pod oltem Dasana ??????????


Witam, u nas generalnie działa pod dasanem, profile te same co do h660gm

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: wt, 01 paź 2019 14:43:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:

każdy kto ma podobny problem raczej jest ISP a skoro jest ISP to może się zarejestrować na ispforum


Gdzieś to już słyszałem...
Cytuj:
Na początek do wyjaśnienia pozostaje również zgodność z prawem pozyskiwania takich danych bo jak by owa kancelaria się jeszcze nie zorientowała to już jakiś czas temu w życie weszło RODO a jakoś nie widzę tu informacji kto dane będzie przetwarzał, w jaki sposób, komu udostępniał ani tym bardziej stosownej formułki o wyrażeniu zgody ....
Wypisz, wymaluj ispforum.

Kilka "kwiatków" ze strony rejestracyjnej...
Cytuj:
my w nagrodę skasujemy Twoje konto,
Twoje konto zostanie skasowane bez żadnej analizy wartości merytorycznej Twoich postów,
my uważamy, że nasze forum nie potrzebuje Twojej osoby
Odbierze ktoś inny/coś innego niż Ty konto zostanie usunięte
Ponadto, wyrażasz zgodę na rekompensatę
Właściciel tego forum zastrzega sobie również prawo do ujawnienia Twojej tożsamości
I potem się dziwicie że pomimo agitacji na tym forum i przeczytaniu takiego "regulaminu" nikt poważny nie chce się tam rejestrować.


Na górę
Post: wt, 01 paź 2019 16:13:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 2970
Lokalizacja: Kraków
C0FFEE pisze:
hub_lan pisze:

każdy kto ma podobny problem raczej jest ISP a skoro jest ISP to może się zarejestrować na ispforum


Gdzieś to już słyszałem...
Cytuj:
Na początek do wyjaśnienia pozostaje również zgodność z prawem pozyskiwania takich danych bo jak by owa kancelaria się jeszcze nie zorientowała to już jakiś czas temu w życie weszło RODO a jakoś nie widzę tu informacji kto dane będzie przetwarzał, w jaki sposób, komu udostępniał ani tym bardziej stosownej formułki o wyrażeniu zgody ....
Wypisz, wymaluj ispforum.

Kilka "kwiatków" ze strony rejestracyjnej...
Cytuj:
my w nagrodę skasujemy Twoje konto,
Twoje konto zostanie skasowane bez żadnej analizy wartości merytorycznej Twoich postów,
my uważamy, że nasze forum nie potrzebuje Twojej osoby
Odbierze ktoś inny/coś innego niż Ty konto zostanie usunięte
Ponadto, wyrażasz zgodę na rekompensatę
Właściciel tego forum zastrzega sobie również prawo do ujawnienia Twojej tożsamości
I potem się dziwicie że pomimo agitacji na tym forum i przeczytaniu takiego "regulaminu" nikt poważny nie chce się tam rejestrować.



bardzo pięknie zacytowałeś fragment regulaminu tylko zapomniałeś zacytować odrobinę wcześniej za co jest taka kara otóż za podawanie przy rejestracji danych niezgodnych z wymogami rejestracyjnymi które są dokładnie opisane lub też za podanie danych nieprawdziwych

nie zdarzyła się sytuacja usunięcia konta jeśli dane rejestowe były zgodne z wymogami i prawdziwe oraz kompletne
co do pozyskiwania danych i ich przetwarzania to aktualnie właścicielem IPSforum jest stowarzyszenie e-południe

co do kwestii porównania z żeczoną kancelarią to jest jednak drobna różnica choćby w celu pozyskania danych gdyż
w przypadku kancelarii nie do końca wiadomo po co i jakie będą efekty podania tych danych
natomiast w przypadku ISPforum cel podania danych jest jasny identyfikacja użytkownika co do imienia i nazwiska oraz reprezentowanego podmiotu będącego PT i posiadającego numer RPT

PS:

zakładasz że tu na trzepaku jesteś anonimowy i nie są przetwarzane Twoje dane osobowe ?


Na górę
Post: wt, 01 paź 2019 21:16:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2019 1:42:58
Posty: 68
hub_lan pisze:
bardzo pięknie zacytowałeś fragment regulaminu tylko zapomniałeś zacytować odrobinę wcześniej za co jest taka kara otóż za podawanie przy rejestracji danych niezgodnych z wymogami rejestracyjnymi które są dokładnie opisane lub też za podanie danych nieprawdziwych

nie zdarzyła się sytuacja usunięcia konta jeśli dane rejestowe były zgodne z wymogami i prawdziwe oraz kompletne
co do pozyskiwania danych i ich przetwarzania to aktualnie właścicielem IPSforum jest stowarzyszenie e-południe

co do kwestii porównania z żeczoną kancelarią to jest jednak drobna różnica choćby w celu pozyskania danych gdyż
w przypadku kancelarii nie do końca wiadomo po co i jakie będą efekty podania tych danych
natomiast w przypadku ISPforum cel podania danych jest jasny identyfikacja użytkownika co do imienia i nazwiska oraz reprezentowanego podmiotu będącego PT i posiadającego numer RPT

PS:

zakładasz że tu na trzepaku jesteś anonimowy i nie są przetwarzane Twoje dane osobowe ?


Kompletnie nie na temat. Pisane na szybko, na kolanie.

Ludzie przychodzą na trzepak żeby wymienić i pozyskać informacje techniczne. Zamiast merytorycznej, technicznej odpowiedzi coraz częściej spotykamy się z agitacją ispforum. To staje się męczące.
Informacje techniczne powinny być dostępne dla wszystkich chętnych do nauki. Nie powinno mieć znaczenia czy to student I-roku czy właścicielka kwiaciarni która wchodzi w światłowody. Jeżeli ktoś ma otwarty umysł i chce się uczyć to należy tylko chwalić.
Robię w tej branży już -dzieści lat. Technologie się szybko starzeją i przychodzą nowe. Nie ma sensu zazdrośnie chronić tajemnic jakieś skrzynki.


Na górę
Post: śr, 02 paź 2019 5:43:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 259
C0FFEE pisze:
Nie ma sensu zazdrośnie chronić tajemnic jakieś skrzynki.


W mojej opinii specjalnie wszystko poszło na forum ISP i jest ono nie dostępne dla osób z poza branży. Co prawda nigdy na tym forum nie byłem gdyż nie jestem PT aczkolwiek kiepsko by było gdybys zgłosił do ISP awarię a następnie na forum znalazł temat swojego dostawcy z zapytaniem jak go rozwiązać. Wydaje mi się iż mogło by to w znaczący sposób wpłynąć na jeszcze bardziej negatywne postrzeganie tej części firm które na rynku radzą sobie delikatnie mówiąc średnio.


Na górę
Post: śr, 02 paź 2019 8:23:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1612
C0FFEE pisze:
potem się dziwicie że pomimo agitacji na tym forum i przeczytaniu takiego "regulaminu" nikt poważny nie chce się tam rejestrować.


Prawie 1900 niepoważnych pracowników ISP na ispforum.


Na górę
Post: śr, 02 paź 2019 9:02:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5378
seb235 pisze:
C0FFEE pisze:
Nie ma sensu zazdrośnie chronić tajemnic jakieś skrzynki.


W mojej opinii specjalnie wszystko poszło na forum ISP i jest ono nie dostępne dla osób z poza branży. Co prawda nigdy na tym forum nie byłem gdyż nie jestem PT aczkolwiek kiepsko by było gdybys zgłosił do ISP awarię a następnie na forum znalazł temat swojego dostawcy z zapytaniem jak go rozwiązać. Wydaje mi się iż mogło by to w znaczący sposób wpłynąć na jeszcze bardziej negatywne postrzeganie tej części firm które na rynku radzą sobie delikatnie mówiąc średnio.

Ale co to ma do rzeczy??
Kolega zwrócił uwagę (i moim zdaniem słusznie) że bez sensu jest przekierowywać do innego forum. Albo piszmy odpowiedź związaną z tematem albo wcale.
Po co komplikować życie.
Sorry za offtop, ale nie ja zacząłem, a chciałem jedynie wyrazić swoje na ten problem.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 27 lut 2020 6:35:04

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl